sâmbătă, 3 martie 2012

FAŢĂ ÎN FAŢĂ CU INFIDELITATEA. Continuăm sau divorţăm?


Autor : Julia Cole               
Colectia Familia la Curtea Veche 
An aparitie : 2005 
Traducerea Daniela Onofrei 
ISBN  973-669-128-4
Nr pagini : 200 
Format 130 x 200  
Pret : 18 lei
Anticariat. Se gaseste la libraria21Descriere:
Experienta dobandita de autoare, ca psihosexolog si consilier de cuplu, a determinat-o sa propuna cuplurilor sa priveasca altfel infidelitatea. Aventurile amoroase sunt un simptom al imbolnavirii cuplului si, in general, apar ca urmare a refuzului sau a imposibilitatii partenerilor de a identifica si gestiona problemele relationale. In loc sa priviti infidelitatea ca pe o rana nevindecabila, incercati sa-i intelegeti aspectele complexe (pierderea increderii, cauzele tradarii, tipologia aventurilor amoroase, consecintele). Exemplele, studiile de caz si chestionarele acestei carti va ajuta sa revedeti si sa analizati situatiile prin care ati trecut, dvs. sau cei apropiati, si astfel sa va recapatati oxigenul relational, increderea.

Infidelitatea este principala cauzã care determinã partenerii unui cuplu sã se întrebe dacã mai pot rãmâne împreunã. Toţi cei care se confruntã cu aceastã problemã se simt devastaţi emoţional, îşi pierd, în primul rând, încrederea în partener, apoi şi în ei înşişi. Experienţa dobânditã de autoare, ca psihosexolog şi consilier de cuplu, a determinat-o sã propunã cuplurilor sã priveascã altfel infidelitatea. Aventurile amoroase sunt un simptom al îmbolnãvirii cuplului şi, în general, apar ca urmare a refuzului sau a imposibilitãţii partenerilor de a identifica şi gestiona problemele relaţionale. În loc sã priviţi infidelitatea ca pe o ranã nevindecabilã, încercaţi sã-i înþelegeţi aspectele complexe (pierderea încrederii, cauzele trãdãrii, tipologia aventurilor amoroase, consecinţele).
Exemplele, studiile de caz şi chestionarele acestei cãrţi vã ajutã sã revedeţi şi sã analizaţi situaţiile prin care aţi trecut, dvs. sau cei apropiaþi, şi astfel sã vã recãpãtaţi oxigenul relaţional, încrederea.

Cuprins:
Mulţumiri ... 7
Cuvânt înainte ... 9


Secţiunea I
CE ESTE ÎNCREDEREA?
1. Bazele încrederii ... 13
2. Relaţia bazată pe încredere ... 47

Secţiunea a II-a
CÂND ÎNCREDEREA ESTE ÎNŞELATĂ
3. De ce apar aventurile amoroase? ... 81
4. Ce se întâmplă, cu adevărat, într-o aventură? ... 115

Secţiunea a III-a
RECUPERAREA ÎN URMA ÎNCREDERII DISTRUSE
5. Descoperirea aventurii ... 137
6. Acum ştiţi - impactul pe termen lung al unei aventuri ... 159
7. Refacerea relaţiei - sunt şanse de reuşită? ... 178

Postfaţă ... 193


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu