04/03/2012

SINCRONICITATE . în spatele evenimentelor se află ţesătura subtilă a destinului



Autor : Allan Combs, Mark Holland       
Colectia Transpersonal 
An aparitie : 2008 
Traducerea Anacaona Mîndrilă 
ISBN  978-973-1812-12-0
Nr pagini : 232 
Format 150 x 230
Pret : 25 lei



Descriere:
Fiecare dintre noi a trăit sincronicităţi – coincidenţe stranii şi semnificative, ce par guvernate de legi necunoscute, care transcend orice explicaţie de tip cauză-efect. Cartea de faţă este o incursiune tulburătoare şi uneori şocantă în adâncurile misterioase ale întâmplării, o investigaţie a însăşi ţesăturii destinului. Este o încercare de a descifra felul în care ne este alcătuită viaţa.
Ce au în comun teorema lui Bell, arhetipurile lui Jung, pisica lui Schrodinger şi actele ratate freudiene? Descoperiţi în lumea fascinantă a Sincronicităţii. Carl Gustav Jung a inventat termenul de „sincronicitate” ca să descrie coincidenţele pline de sens pe care noţiunile convenţionale de timp şi cauzalitate nu le pot explica. Împreună cu marele fizician cuantic Wolfgang Pauli, Jung a căutat să prezinte aceste coincidenţe ca pe nişte fenomene care implică deopotrivă materia şi psihicul, ştiinţa şi spiritul, furnizând astfel explicaţii raţionale pentru evenimente parapsihologice cum ar fi telepatia, precogniţia şi intuiţia.
Sincronicitate examinează opera lui Jung şi Pauli, ca şi pe cea a celebrilor oameni de ştiinţă Paul Kammerer, Werner Heisenberg şi David Bohm. Autorii se angajează într‑o discuţie incitantă despre sincronicitate aşa cum o ilustrează mitologiile antice şi moderne, îndeosebi legenda greacă a lui Hermes Trimegistos. Abordarea lor transdisciplinară unică, presărată generos cu anecdote din viaţa cotidiană şi din literatură, oferă o explorare accesibilă şi inteligentă a acestui concept intrigant şi totodată o întrezărire a tiparului ascuns al existenţei.


Cuprins:
Prefaţă ... 9
Introducere: Ştiinţă, mit şi natură ... 15

 PARTEA ÎNTÂI: SINCRONICITATEA ŞI ŞTIINŢA ... 35
Capitolul 1: Biletele de autobuz: ştiinţa descoperă sincronicitatea ... 37
Capitolul 2: Sincronicitatea în casa fizicii ... 45
Capitolul 3: Rezonanţa tăcută: psihicul şi creierul ... 90

PARTEA A DOUA: SINCRONICITATEA ŞI MITUL ... 107
Capitolul 4: Scarabeul auriu: C.G. Jung şi sincronicitatea ... 109
Capitolul 5: Hermes Trismegistos ... 126
Capitolul 6: Semnificaţia sincronicităţii ... 153

Anexa I: Prevestirile şi divinaţia ... 201
Anexa II: Sincronicitatea şi probabilitatea ... 210
Cazuri de coincidenţe sincronistice ... 216
Trimiteri bibliografice ... 217

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu