26/07/2012

DESIGNUL LUCRURILOR DE ZI CU ZI



Autor : Donald Arthur Norman                 
Editura Publica (click pentru a cumpara de la editura)
An aparitie : 2010 
Editia I     
Traducerea Mihaela Sofonea 
ISBN  978-973-1931-19-7
Nr pagini : 360 
Format 145 x 205
Pret : 46,55 lei



Descrierea editurii:
Deseori ne aflăm în faţa unei uşi care nu se deschide din prima încercare. La propriu. Pentru că trebuie să tragem sau să împingem, nu se ştie. Sau suntem în faţa unui aparat cu multe butoane şi butonaşe, care nu ştim exact la ce servesc. Eroare de design, ne spune autorul acestei cărţi, care susţine că designul trebuie să ţină cont de nevoile utilizatorului şi de principiile psihologiei cognitive.

Bestseller în Statele Unite, tradusă în 8 limbi, Designul lucrurilor de zi cu zi este un manual perfect în care sunt discutate pe larg aspectele cognitive ale designului, cu exemple de design corect şi incorect şi reguli simple pe care designerii le pot folosi pentru a îmbunătăţi relaţia dintre utilizator şi obiecte de toate felurile, de la maşini şi calculatoare până la telefoane şi uşi.

"Designul se poate să fie limita superioară a avantajului competitiv. Cartea aceasta e o bucurie: amuzantă şi extrem de importantă."
Tom Peters

"Norman pledează împotriva ignorării nevoilor utilizatorilor, care conduce la obiecte prost concepute şi prost proiectate. Cartea lui inaugurează o eră nouă a aşteptărilor şi obişnuinţelor utilizatorilor, o schimbare la care producătorii vor fi obligaţi să răspundă. Apăsători de butoane din toată lumea, uniţi-vă!"
Los Angeles Times

"Mă interesează doar acele provocări în cazul cărora cred că am de spus ceva original, pentru că pot veni cu un nou punct de vedere sau pot alătura lucruri în feluri în care nu s-a gândit nimeni că e posibil. Vreau să fiu cu un pas înainte. De-asta sunt interesat acum de aspectele de design ale secolului XXI."
Donald A. Norman

Cuprins:

Prefaţă la ediţia din 2002 /7
Prefaţă /21

1. Psihopatologia lucrurilor de zi cu zi /29
2. Psihologia acţiunilor de zi cu zi /72
3. Cunoaşterea din minte şi din lume /99
4. A şti ce să faci /135
5. A greşi e omeneşte /166
6. Provocarea designului /214
7. Designul centrat pe utilizator /276

Note /319
Sugestii bibliografice /343
Bibliografie /349


NOTA: Aceasta carte s-a numit initial "Psihologia lucrurilor de zi cu zi"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu