07/11/2012

BIOLOGIA CREDINTEI . Eliberarea puterii constiintei, a materiei si a miracolelor


Autor :  Bruce H. Lipton                
Editura For You 
An aparitie : 2008 
Editia originala: The Biology of Belief, Unleashing the Power of
Consciousness, Matter and Miracles
, 2005
Traducerea Laura Cristiana 
ISBN  978-973-1701-39-4
Nr pagini : 279 
Pretul la data postarii : 30  lei la Editura, 30 lei la Libris, 30 lei la emag
Download pdf pe slideshare


Descriere:


Pozitia lui Bruce Lipton venind dinspre biologie, ca un buldozer care intoarce pamantul cu susu’n jos,  spre a-l fertiliza, reprezinta cred, una din marile schimbari de paradigma la care ar fi trebuit sa ne asteptam : materialismul ca fiind cea mai  mare eroare ideologica , prelungita si in stiinte.

Pentru exemplificarea spiritului interdisciplinaritatii dintre o stiinta exacta cum este biologia celulara  si etica, citez din subcapitolul “Supravietuirea celor mai iubitori” pag 264

“… Cel mai adesea, violenta umana este asociata cu achizitia de posesiuni materiale care depasesc necesarul pentru supravietuire […].Poate cea mai raspandita si mai insidioasa forma de violenta umana este controlul ideologic. De-a lungul istoriei , miscarile religioase si guvernele si-au indemnat mereu alegatorii la agresiune si violenta, pentru a-i elimina pe necredinciosi sau pe cei care au alte pareri .
                Violenta umana nu e nici necesara, nici nu e o aptitudine “animalica” de supravietuire, genetica si innascuta. Avem capacitatea – si cred ca avem si obligatia – sa oprim violenta. […] Supravietuirea celor mai iubitori este singura atitudine etica ce poate sa asigure nu numai o viata personala sanatoasa, ci si o planeta sanatoasa.”


Opinia lui  Cristian Ciuberea despre carte :

Dr. Bruce Lipton este un specialist în biologia celulară, cercetator şi profesor la Universitatea din Wisconsin. Şi-a descoperit pasiunea pentru celule la şapte ani, când s-a uitat prima dată prin lentila microscopului şi a văzut un parameci. Din acel moment, viaţa lui avea să se schimbe. Şi-a convins mama să-i cumpere un microscop la care petrecea ore în şir şi a urmat facultatea de medicină. La facultate a făcut cunoştiinţă cu un microscop electronic care era de 1000 de ori mai puternic decât cel clasic iar la 10 ani de la acest episod era titular la facultatea de medicină a Universităţii din Wisconsin şi era recunoscut internaţional pentru cercetările sale pe celule stem clonate.

Până să citesc cartea, nu m-am gândit niciodată că suntem alcătuiţi dintr-o comunitate de 50 de trilioane de celule care conlucrează. În Biologia credintei, Bruce Lipton vorbeşte despre cum ne pot ne pot învăţa celulele noastre despre mecanismele vieţii, dar şi cum să trăim o viaţă împlinită şi plină de abundenţă.

Dacă vechea biologie susţinea că suntem victimele genele noastre, şi că dacă ne-am născut cu gene “nenorocoase” nu avem ce să facem în privinţa acestui lucru, noua biologie, demonstrează că nu genele, ci noi, deţinem controlul asupra vieţii noastre.

E adevărat că venim pe lume având anumite gene, că suntem predispuşi spre anumite comportamente, dar mediul e cel care contează cu adevărat. Genele sunt corelate cu anumite comportamente, dar nu genele sunt răspunzătoare pentru acele comportamente. De exemplu, cheia maşinii e corelată cu funcţionarea maşinii. Dar dacă laşi cheia în contact, maşina nu o să pornească de capul ei. Tu eşti cel care controlează cheia, şi apoi maşina. Tu eşti răspunzător pentru ca maşina să pornească, nu cheia! Cheia e doar un element din acest sistem.

La fel, genele pot fi corelate cu anumite comportamente, dar în lipsa unui mediu adecvat, care să le activeze, ele sunt inofensive.

Pentru multă vreme, s-a crezut că nucleul este creierul celulei. Studiile aprofundate au descoperit însă, că mebrana e creierul celulei. Imaginează-ţi un sandviş făcut din 2 felii de pâine unse cu unt. Dacă torni o linguriţă de vopsea pe o parte, ea se va opri când ajunge la unt. Acum, imaginează-ţi că intre felii pui măsline umplute cu ardei şi măsline fără sâmburi.

La fel, torni vopsea pe o parte. Când vopseaua va ajunge la o măslină umplută cu ardei, ea se va opri. Însă când vopseaua va ajunge la o măslină goală, ea va trece prin ea(pentru că măslina îi furnizează un canal) şi va ajunge pe cealaltă parte a sandvişului. Asta se întâmplă şi cu mebrana celulei: ea lasă să treacă subtanţele nutritive şi blochează substanţele toxice.

Ei aceste măsline, sunt de fapt proteine receptoare şi proteine efectoare. Proteinele receptoare sunt organele de simţ ale celulei, echivalentul ochilor, nasului, etc. Ele sunt ca nişte antene care răspund la anumite semnale din mediu. Acestea pot fi active sau inactive. Când sunt active, ele recepţionează semnale din mediu, iar apoi în funcţie de ce recepţionează transmit celulei ce să facă. Ele sunt ca nişte antene, pot primi semnale fizice, dar şi câmpuri de energie vibraţională. Proteinele efectoare sunt cele care aranjează celula în funcţie de semnalele primite de proteinele receptoare.

Primul lucru extraordinar e că dacă antenele primesc şi semnale fizice şi semnale vibraţionale, înseamnă că le poţi da ordine şi fizic(prin mâncare-nutrienţi, medicamente), dar şi prin gând sau altă formă de energie. Asta explică de ce există legaturi între psihic şi fizic. Şi că prin felul în care gândeşti îţi poţi programa viaţa, sănătatea!

Ok, la prima vedere pare foarte simplu. Prin puterea gândului, le poţi “ordona” celulelor să facă ce vrei tu. Dacă e aşa, de ce nu se vindecă oamenii singuri, de ce au atâtea probleme?

Pentru că facem conştient doar 5% din lucruri. 95% le facem inconştient. Bruce Lipton vorbeşte despre felul în care celula seamănă cu un calculator. Aceasta are propriul ei hard, pe care stochează programe. Apoi, rulează programele care sunt instalate. Ultimele studii arată că bebeluşii sunt programaţi încă de când sunt în burta mamei. Felul în care se simte mama în timp ce e însărcinată, felul în care mănâncă, vor avea efecte asupra copilului după ce se naşte.

Apoi, conform studiulului Dr. Rima Laibow, Quantitative EEG and Neurofeedback, creierul funcţionează pe 5 frecvenţe. Până la vârsta de 2 ani, creierul funcţionează pe unde delta, apoi între 2 şi 6 ani, unde teta. La aceste frecvenţe, creierul întră într-o stare deschisă la sugestie şi programare. Dacă până la vârsta de 6 ani părinţii îi spun copilului că este prost, urât, rău, etc, el crede pe bune şi este afectat toată viaţa. Fără a mai lua în calcul că invăţăm şi prin cele 3 şcoli ale neajutorării sau imitarea comportamentului celorlalţi.

La o vârsta fragedă, subconştientul nostru e programat negativ. Apoi toată viaţa rulăm aceste programe fără a ne da seama măcar de acest lucru. Pentru a putea face o schimbare de durată, e nevoie deci, de reprogramare subconştientului(NLP-ul e una din cele mai cunoscute metode).

Biologia credintei e o carte excepţională. O recomand tuturor celor care vor să afle mai multe despre cum funcţionează corpul, despre cum funcţionează credinţele, dar şi câte ceva despre fizica cuantică şi cum o putem folosi în avantajul nostru în viaţa de zi cu zi.


Cuprins:

Multumiri /10
Prolog /16
Introducere /21
Magia celulelor /21
                Magia celulelor – Déjà vu /28
                Lectiile invatate de la celule /34
                Lumina iese din vechile limitari /36
Capitolul 1:
Lectii din vasul Petri : Cu veneratie pentru celulele inteligente si pentru studentii inteligenti /39
                Probleme in Paradis /39
                Celulele ca oameni in miniatura /44
                Originile vietii: Celulele inteligente devin si mai inteligente /50
                Evolutia fara ghearele insangerate /54
                Celulele – povestea explicata /61

Capitolul 2:
“Este mediul, prostule” /64
                Proteina: materialul din care e facuta viata /68
                Cum creeaza proteinele, viata /73
                Suprematia AND-ului /78
                Proiectul “Genomul uman” /81
                Notiuni de baza despre biologia celulara – si ceva in plus /85
                Epigenetica: Noua stiinta a obtinerii puterii personale /88
                Experientele din viata parintilor modeleaza caracterul genetic al copiilor lor /93

Capitolul 3:
Membrana magica /97
                Paine, unt, masline si ardei /99
                Proteine integrale pentru membrana /104
                Cum functioneaza creierul /110
                Secretul vietii /114

Capitolul 4:
Noua fizica: cu amandoua picioarele ferm …in aer /122
                Vocea interioara /125
                Iluzia materiei /228
                Nu sunt efecte secundare… sunt efecte! /131
                Doctorii: Tapii ispasitori ai industriei farmaceutice /140
                Fizica si medicina: Cu o zi intarziere si cu dolar mai putin /141
                Cumpararea farmaceuticelor /145
                Vibratii bune, vibratii proaste si limbajul energiei /148

Capitolul 5:
Biologia si credinta /158
                Atunci cand gandirea pozitiva o ia razna /163
                Mintea e mai tare decat corpul /165
                Emotiile: sa simtim limbajul celulelor /170
                Cum controleaza mintea, corpul /176
                Placebo: efectul credinta /178
                Efectul nocebo: Puterea credintelor negative /185

Capitolul 6:
Dezvoltare si protectie /190
                Sistemul biologic de aparare al patriei /193
                Frica ucide /197
               
Capitolul 7:
Cum sa fim parinti constienti: parintii – specialisti in inginerie genetica /203
                Parintii conteaza /203
                Programarea parinteasca: Puterea mintii subconstiente /207
                Programarea umana: Atunci cand mecanismele bune merg prost /213
                Mintea constienta: creatorul launtric /219
                Mintea subconstienta: Eu tot strig dar nu raspunde nimeni /224
                O sclipire in ochii parintilor vostri: Conceperea constienta si sarcina constienta /227
                Principalul program de start al naturii /233
                A fi mama si tata in mod constient /235
               
Epilog :
Spiritul si stiinta /241
                Vremea alegerii /244
                Suntem facuti dupa chipul universului /249
                Sondele spatiale pentru studierea Pamantului /255
                Evolutia fractalica – o teorie cu care am putea face casa buna /258
                Supravietuirea celor mai iubitori /264

Anexa /268

Bibliografie /272

Cuprins /279

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu