09/11/2012

CREIERUL FEMEII

Autor :
 Louann Brizendine                
Editura Litera
Colectia Introspectiv 
An aparitie : 2008 (Meteor Press), 2020
Titlul original: The Female Brain
Traducerea Andreea Lutic
ISBN  978-606-33-6265-1
Nr pagini : 416 
Format 130 x 200
Anticariat. 
La data postarii nu am gasit oferte de vanzare a acestei carti
pdf aici (Ed. 2008) si pe scribd
previzualizare google books

        De la prima ediţie a bestsellerului Creierul femeii, apărută în urmă cu zece ani, răspunsul a fost copleşitor. Înţelegerea sa profund ştiinţifică a naturii şi a experienţei creierului feminin continuă să conducă femeile pe măsură ce trec prin etapele vieţii, să îi ajute pe bărbaţi să înţeleagă mai bine fetele şi femeile din viaţa lor şi să lumineze maşinăria emoţională delicată a unei relaţii sentimentale. De ce femeile sunt mai verbale decât bărbaţii?
        De ce îşi amintesc femeile detalii despre conflicte pe care bărbaţii nu şi le pot aminti deloc? De ce femeile tind să formeze legături mai profunde cu prietenele lor decât bărbaţii cu prietenii lor bărbaţi? Acestea şi alte întrebări au tulburat ambele sexe de-a lungul veacurilor.
        Neuropsihiatrul Louann Brizendine reuneşte cele mai recente descoperiri pentru a arăta cum structura unică a creierului feminin determină modul în care femeile gândesc, ce preţuiesc, cum comunică şi pe cine iubesc. În timp ce făcea cercetări ca studentă la medicină la Yale şi apoi ca rezidentă şi colaboratoare a Facultăţii de Medicină la Harvard, Louann Brizendine a descoperit că aproape toate datele clinice existente în neurologie, psihologie şi neurobiologie se concentrau exclusiv pe bărbaţi. Ca răspuns la nevoia copleşitoare de informaţii despre mintea femeilor, Brizendine a înfiinţat prima clinică din ţară care a studiat şi a tratat funcţionarea creierului femeilor.
        În Creierul femeii, Brizendine distilează toate descoperirile şi cele mai recente informaţii din comunitatea ştiinţifică într-o carte extrem de accesibilă care educă femeile despre creierul/ corpul/comportamentul lor unic.
        Rezultatul: femeile vor rămâne cu impresia din această carte că posedă o maşină flexibilă, imbatabilă, de comunicare. Bărbaţii vor dezvolta un caz serios de invidie cerebrală.

        În sfârşit, un răspuns satisfăcător la întrebarea lui Freud, Ce doresc femeile? Louann Brizendine a făcut o mare favoare fiecărui bărbat care doreşte să înţeleagă femeia misterioasă din viaţa sa. Un ghid degajat şi edificator pentru femei – şi o lectură obligatorie pentru bărbaţi.“ Daniel Goleman

        Louann Brizendine este membră a Consiliului American de Psihiatrie şi Neurologie şi a Consiliului Naţional al Examinatorilor Medicali, este un înzestrat profesor clinic de psihiatrie de la Universitatea din California, San Francisco. Este fondatoare şi directoare a Women’s Mood and Hormone Clinic. După ce a obţinut diploma în neurobiologie la Universitatea din California, Berkeley, şi diploma în medicină de la Facultatea de Medicină a Universităţii Yale, a finalizat un stagiu şi un rezidenţiat în psihiatrie la Facultatea de Medicină de la Harvard. A activat ca membră a facultăţii atât la Harvard, cât şi la UCSF. Face parte din comisiile de evaluare ştiinţifică a revistelor şi a primit numeroase distincţii şi premii.
        La noi au aparut:
Creierul barbatului, Meteor press 2014, Litera 2023
Creierul femeii, Meteor Press 2008, Litera 2020

Cuprins:

Introducere Ce ne face femei?   23

UNU Formarea creierului femeii   37
DOI Creierul adolescentei   66
TREI Iubire şi încredere   102
PATRU Sexul: Creierul de sub centură   131
CINCI Creierul matern   155
ŞASE Sentimentele: Creierul emoţional   185
ŞAPTE Creierul femeii mature   209

EPILOG Viitorul creierului femeii   241

Anexa Unu Creierul femeii şi terapia hormonală   247
Anexa Doi Creierul femeii şi depresia postpartum   270
Anexa Trei Creierul femeii şi orientarea sexuală   273

Note   277
Referinţe   301
Indice   399

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu