19/01/2013

ALCHIMIA EMOTIONALA. Cum poate mintea să vindece inima


Autor :  Tara Bennett-Goleman               

Editura Curtea veche 
Colectia Cărţi cheie
An aparitie :2002
Traducerea Sabina Dorneanu
ISBN  973-8356-71-7
Nr pagini :528
Format 130 x 200
Anticariat.
pdf aici

Descrierea editurii:

De mai bine de zece ani, Tara Bennett-Goleman impreuna cu sotul ei, Daniel Goleman, autorul celebrei carti Inteligenta emotionala, ii invata pe oameni ca pot duce o viata mai buna, mai frumoasa, plina de realizari daca isi folosesc mintea pentru a-si controla emotiile. Cartea de fata porneste de la aceeasi idee. Alchimia emotionala este calea dobandirii pacii interioare, a echilibrului trupului si a mintii. A acorda prea multa atentie aspectelor exterioare ale vietii noastre si a neglija necesitatile sufletesti, poate da nastere la dezechilibre. Indiferent cat de prospera ar fi viata noastra, putem fi ingrijorati, tulburati sau nefericiti.
Tara Bennett-Goleman ofera o metoda de calmare a mintii si de eliberare a spiritului de aceste emotii perturbatoare. Pornind de la o indelungata practica personala, autoarea asociaza cunostinte si metode din stiintele cognitive, neurologie si psihoterapie, cu cele din psihologia budista si tehnica meditatiei. Una dintre cele mai minunate calitati ale mintii este aceea ca ea poate fi transformata. Iar aceasta carte ne invata cum sa ne folosim capacitatile mintale pentru a ne corecta gandurile si emotiile negative, care ne impiedica sa fim fericiti. Daca vom fi impacati cu noi insine, vom putea face fata diferitelor situatii cu calm si intelepciune. Vom fi mai intelegatori cu sine si cu ceilalti, iar linistea noastra interioara se va rpsfrange asupra celor din jur.

Tara Bennett-Goleman este psihoterapeut si profesor. Ea a dezvoltat alchimia emotionala, o integrare inovatoare a meditatiei contemplative si a psihologiei budiste cu o noua dimensiune a terapiei cognitive. In ultimul deceniu, a condus seminarii pe tema acestei noi abordari impreuna cu sotul ei, Daniel Goleman, autor al celebrei lucrari Inteligenta emotionala (aparuta la ed. Curtea Veche, 2001). Tara Bennett-Goleman a studiat mai mult de doua decenii cu maestri budisti din Tibet, Nepal si Birmania. Dupa absolvirea facultatii, s-a specializat in terapia schemelor in cadrul Centrului pentru Terapie Cognitiva din New York, concentrandu-se asupra modalitatilor de schimbare a tiparelor emotionale negative. A activat in cadrul unor proiecte umanitare de sprijinire a persoanelor fara locuinta din Tibet sau a celor care lupta pentru cauza Tibetului; de asemenea, a acordat consiliere umanitara pentru persoanele in varsta sau grav bolnave. Studiaza de multa vreme aranjamentele florale japoneze si ceremonia ceaiului, ca si dansul indian Kathak. Traieste in Massachusetts.

Cuprins:

Cuvînt înainte ... 7

PARTEA ÎNTÎI
Alchimia emoţională

   1. O alchimie interioară ... 13
   2. O compasiune înţeleaptă ... 32
   3. Calităţile tămăduitoare ale contemplaţiei ... 48
   4. Un model al minţii ... 91

PARTEA A DOUA
Lucrurile aşa cum par ele

   5. Obiceiul emoţional ... 109
   6. Schemele imprimate de lumea înconjurătoare ... 145
   7. Cum funcţionează schemele ... 170

PARTEA A TREIA
O terapie prin contemplaţie

   8. Multiplele utilizări ale contemplaţiei ... 195
   9. Ruperea lanţului ... 226
   10. Schimbarea obiceiurilor ... 248
   11. Modelarea emoţiilor ... 273
   12. Nu e nevoie să daţi crezare gîndurilor proprii ... 308
   13. Relaţiile ... 337
   14. Cercul vieţii ... 365
   15. Etapele vindecării ... 390

PARTEA A PATRA
Alchimia spirituală

   16. Modificările perceptuale ... 419
   17. Explorarea minţii ... 443
   18. O nouă perspectivă asupra suferinţei ... 467
   19. Fie ca înţelepciunea să ia locul confuziei ... 489

Mulţumiri ... 519

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu