18/01/2013

COMUNICAREA EFICIENTA CU COPIII .Acasa si la scoală



Autor :  Adele Faber, Elaine Mazlish
Editura Curtea Veche (click pentru a cumpara de la editura)
Colectia Familia la Curtea Veche
An aparitie :2010
Editia a III-a      
Traducerea Irina Negrea
ISBN  978-973-669-985-6
Nr pagini :264
Format 130 x 200
Pret : 22 lei


Descrierea editurii:
Sunteti parinte sau profesor? Aceasta carte este pentru dumneavoastra! Pentru a oferi o imagine cat mai completa asupra educatiei unui copil, este necesar sa privim atat ceea ce se intampla la scoala, cat si dincolo de orele de clasa. Este important sa acordam o atentie egala profesorului si parintelui, acesta din urma fiind primul si nelipsitul dascal din viata unui copil. Comportamentul de la scoala al copilului este profund influentat de ceea ce se intampla acasa. Atat profesorul, cat si parintele sunt bine intentionati. Dar daca ei nu formeaza o echipa in ceea ce priveste educatia unui copil, este sigur ca rezultatul nu va fi cel asteptat. Aceasta carte inovatoare furnizeaza excelente strategii de comunicare intre adulti si copii. Prin aplicarea acestora, parintii si profesorii ii pot ajuta pe copii sa faca fata celor mai diverse probleme care le afecteaza procesul de invatare. Copiii trebuie sa devina capabili sa se conduca singuri, sa se autodisciplineze si sa devina niste adulti responsabili. Autoarele, specialiste in comunicare si educatie, propun metode pline de inteligenta si umor, completate de o serie de benzi desenate, rezumate recapitulative, intrebari si raspunsuri, precum si de povestiri ilustrative. Cei implicati in procesul educarii pot astfel sa inteleaga mai bine diferenta dintre cuvintele care incita la confruntare si cele care invita la cooperare, dintre cuvintele care il pun pe copil in imposibilitatea de a gandi si cele care ii descatuseaza dorinta fireasca de a invata.

Adele Faber este absolventă a Queens College, fiind licenţiată în arta teatrală; şi-a obţinut Masteratul în educaţie la Universitatea din New York şi a predat în câteva licee din New York timp de opt ani.

Elaine Mazlish este absolventă a Universitatii din New York, licenţiată în arta teatrală şi a lucrat cu copii la Grosvenor House şi căminul Lenox Hill. De asemenea, este artist profesionist şi compozitor. 


Cuprins:

Multumiri /7
Cum s-a nascut ideea de a scrie aceasta carte /9
Cine este “eu” ? /15

1.Cum sa procedezi atunci cand sentimentele impiedica procesul de invatare /17

2.Sapte metode de a-I atrage pe copii sa coopereze

3.Capcanele pedepsirii: alternative care duc la autodisciplina /91

4.Sa rezolvam problemele impreuna: sase masuri care stimuleaza creativitatea si implicarea copiilor /121

5.Laude care nu umilesc, critici care nu jignesc /158

6.Cum sa eliberezi un copil care s-a inchistat intr-un rol /188

7.Parteneriatul parinte-profesor /222

8.Talismanul /256

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu