duminică, 20 ianuarie 2013

INTELIGENTA EMOTIONALA IN LEADERSHIPAutor :Daniel Goleman, Richard Boyatzis, Annie McKee
Editura Curtea Veche (click pentru a cumpara de la editura)
Colectia Seria Daniel Goleman
An aparitie :2007
Traducerea Sabina Dorneanu
ISBN  978-973-669-329-8
Nr pagini :320
Format 155 x 220
Pret : 28 lei

Descrierea editurii:
>> Cum ar arăta viaţa noastră, dacă instituţiile în care lucrăm ar fi con-duse de lideri care ne inspiră? Cum ar fi şcolile în care învaţă copiii noştri, dacă profesorii ar pune accent pe dezvoltarea inteligenţei emoţionale? Şi ce s-ar întâmpla, dacă ne-am folosi cu inteligenţă emoţiile în familie şi în comunitate?

>> În paginile cărţii de faţă se regăsesc experienţele multor lideri cu o inteligenţă emoţională deosebită. Din cercetarea acestor cazuri, au ieşit la iveală răspunsuri la întrebări vitale privind conducerea bazată pe inte-ligenţă emoţională. De exemplu, ce resurse le sunt necesare liderilor, pentru a fi eficienţi? De unde îşi trage forţa lăuntrică un lider? Cum îi inspiră pe cei din jur? Cum creează un climat favorabil inventivităţii, performanţei şi relaţiilor interumane?

>> Iar răspunsurile sunt esenţiale, pentru că dimensiunea emoţională a activităţii de conducere – uneori invizibilă, alteori ignorată – determină cât de bine vor funcţiona toate celelalte aspecte organizationale. Altfel spus, acţiunile liderilor şi stările lor de spirit au un impact covârşitor asupra celor pe care îi îndrumă.

>> Conducerea bazată pe inteligenţă emoţională inspiră şi stimulează pasiunea şi entuziasmul; de asemenea, susţine motivaţia şi devotamentul. Cei care şi-au dezvoltat abilităţile emoţionale au început să se cunoască mai bine, să manifeste mai multă empatie, să dea dovadă de mai multă stăpânire de sine şi să beneficieze de relaţii interumane mai armonioase. În final se dovedeşte că maniera în care relaţionăm cu noi înşine şi cu ceilalţi, numită de Daniel Goleman „inteligenţă emoţională“, garantează reuşita în viaţă într-o măsură mai mare decât acumularea de titluri şi diplome.
 
Cuprins:Prefata /7
Multumiri /13

PARTEA INTAI
Puterea inteligentei emotionale

1.Conducerea bazata pe inteligenta emotionala /19
2.Conducerea rezonanta /41
3.Neuroanatomia conducerii /81
4.Repertoriul conducerii /81
5.Stilurile disonante.A fi aplicate cu precautie /100

PARTEA A DOUA
Cum se formeaza un lider

6.Cum sa deveniti un lider rezonant /123
7.Motivatia schimbarii /157
8.Metamorfoza. Aplicarea schimbarilor in conducere /188

PARTEA A TREIA
Construirea unei organizatii inteligente d.p.v. emotional

9.Realitatea emotionala a echipei /229
10.Realitatea si viziunea ideala /251
11.crearea unor schimbari durabile /284

Anexa A: EI versus IQ /310
Anexa B: Inteligenta emotionala /314

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu