21/01/2013

INTELIGENTA EMOTIONALA IN LEADERSHIP

Autor :
Daniel Goleman, Richard Boyatzis, Annie McKee
Editura Curtea Veche 
Colectia Seria Daniel Goleman
An aparitie : 2005, 2007, 2018
Editia a III-a revizuita si adaugita
Traducerea Sabina Dorneanu
ISBN  978-606-440-165-6
Nr pagini :390
Format 145 x 205
Pretul la data postarii : 46,75 lei la Editura, 41,25 lei la libris
previzualizare google books


Descrierea editurii:

>> Cum ar arăta viaţa noastră, dacă instituţiile în care lucrăm ar fi con-duse de lideri care ne inspiră? Cum ar fi şcolile în care învaţă copiii noştri, dacă profesorii ar pune accent pe dezvoltarea inteligenţei emoţionale? Şi ce s-ar întâmpla, dacă ne-am folosi cu inteligenţă emoţiile în familie şi în comunitate?

>> În paginile cărţii de faţă se regăsesc experienţele multor lideri cu o inteligenţă emoţională deosebită. Din cercetarea acestor cazuri, au ieşit la iveală răspunsuri la întrebări vitale privind conducerea bazată pe inte-ligenţă emoţională. De exemplu, ce resurse le sunt necesare liderilor, pentru a fi eficienţi? De unde îşi trage forţa lăuntrică un lider? Cum îi inspiră pe cei din jur? Cum creează un climat favorabil inventivităţii, performanţei şi relaţiilor interumane?

>> Iar răspunsurile sunt esenţiale, pentru că dimensiunea emoţională a activităţii de conducere – uneori invizibilă, alteori ignorată – determină cât de bine vor funcţiona toate celelalte aspecte organizationale. Altfel spus, acţiunile liderilor şi stările lor de spirit au un impact covârşitor asupra celor pe care îi îndrumă.

>> Conducerea bazată pe inteligenţă emoţională inspiră şi stimulează pasiunea şi entuziasmul; de asemenea, susţine motivaţia şi devotamentul. Cei care şi-au dezvoltat abilităţile emoţionale au început să se cunoască mai bine, să manifeste mai multă empatie, să dea dovadă de mai multă stăpânire de sine şi să beneficieze de relaţii interumane mai armonioase. În final se dovedeşte că maniera în care relaţionăm cu noi înşine şi cu ceilalţi, numită de Daniel Goleman „inteligenţă emoţională“, garantează reuşita în viaţă într-o măsură mai mare decât acumularea de titluri şi diplome.

        Richard Boyatzis este profesor de conduită organizațională și decan al Departamentului de conduită organizațională de la Facultatea de Management din cadrul Universității Case Western Reserve. Între 1994 și 1999, a fost responsabil cu educația și a avut funcția de decan asociat al Departamentului de programe educative din cadrul aceleiași facultăți.
        Înainte de a se alătura comitetului profesoral de la Case Western, Boyatzis a fost președinte și director general la McBer & Co., manager de operațiuni la Yankelovich, Skelly & White și a făcut parte din comitetul de la Hay Group. Este autorul cărților The Competent Manager: A Model for Effective Performance și Transforming Qualitative Information: Thematic Analysis and Code Development și coautor al cărții Innovations in Professional Education: Steps on a Journey from Teachings to Learning. Este, de asemenea, autorul a numeroase articole despre motivația umană, schimbarea comportamentală autoimpusă și despre competențele de conducere și cele manageriale.

        Annie McKee face parte din comitetul profesoral de la Școala postuniversitară de pedagogie a Universității Pennsylvania, predă la Institutul Aresty de Educație Executivă al Școlii Wharton și oferă consultanță liderilor din afaceri și diferitor organizații din lumea întreagă. În acest rol, Annie McKee construiește abordări inovatoare pentru dezvoltarea competențelor de conducere și lucrează la nivel internațional cu directori executivi, în calitate de consilier, concentrându-se asupra transformărilor liderilor și organizațiilor.
        În ultimii ani, McKee a condus operațiuni de dezvoltare a competențelor de conducere pentru Hay Group, a fost director executiv al Centrului pentru Dezvoltare Profesională de la Universitatea Pennsylvania și a predat în programul de masterat al Școlii Wharton. A scris numeroase articole și a susținut prelegeri despre inteligența emoțională, schimbarea organizațională, dezvoltarea capacităților de conducere, educația în management, administrarea unei forțe de muncă tot mai complexe și metodologiile cercetării active.
 
        Daniel Goleman (n. 7 martie 1946) și-a creat o reputație mondială de jurnalist și cercetător în psihologie clinică și științe comportamentale, domenii în care a obținut doctoratul la Harvard. A fost redactor la The New York Times pe teme de știință, iar pentru articolele sale a fost nominalizat de două ori la Premiul Pulitzer. A primit un premiu pentru întreaga carieră, Career Achievement, din partea American Psychological Association. În prezent este copreședinte al Consortium for Research on Emotional Intelligence in Organizations din cadrul Rutgers University, care se ocupă cu identificarea celor mai bune metode de dezvoltare a competențelor emoționale. Drept recunoaștere a eforturilor sale de popularizare a științelor comportamentale pentru publicul larg, a fost numit membru onorific al American Association for the Advancement of Science. Sursa informatiilor despre autor

        La noi au fost traduse lucrarile:
Stiinta mintii.Un dialog între Est şi Vest (coautor), Cartea Daath 2006
Emotiile distructive.Cum le putem depasi? Dialog stiintific cu Dalai Lama, Curtea Veche 2005, 2011, 2013
Emotii vindecatoare. Dialoguri cu Dalai Lama despre ratiune, emotii si sanatate, Curtea veche 2008, 2021
Forta Binelui. Viziunea lui Dalai Lama pentru lumea de azi, Curtea veche 2015
Inteligenta emotionala, Curtea Veche 2001, 2005, 2008, 2018, 2021
Inteligenta ecologica. Cunoaste costul ascuns al fiecarui produs cumparat si cum influenteaza acesta lumea in care traim, Curtea Veche 2009, 2020
Inteligenta sociala. Noua stiinta a relatiilor umane, Curtea veche 2007, 2018
Inteligenta emotionala in Leadership (coautor), Curtea veche 2005, 2007, 2018
Leadership. Puterea inteligentei emotionale, Curtea veche 2016
Ce inseamna sa fii un lider bun. De ce este importanta inteligenta emotionala, Curtea veche 2017
Creierul si inteligenta emotionala. Noi perspective, Curtea veche 2016, 2018
Insusiri modificate. Stiinta si arta meditatiei (coautor), Curtea Veche 2018
Inteligenta emotionala. Mindfulness (coautor), Litera 2019

Cuprins:

Prefaţă   9
Mulţumiri  16

Partea întâi. Puterea inteligenţei emoţionale

Capitolul 1. Conducerea bazată pe inteligenţa emoţională  23
Capitolul 2. Conducerea rezonantă  48
Capitolul 3. Neuroanatomia conducerii   65
Capitolul 4. Repertoriul conducerii  94
Capitolul 5. Stilurile disonante. A fi aplicate cu precauţie  116

Partea a doua. Cum se formează un lider

Capitolul 6. Cum să deveniţi un lider rezonant  141
Capitolul 7. Motivaţia schimbării  180
Capitolul 8. Metamorfoza. Aplicarea schimbărilor în conducere  217
Partea a treia. Construirea unei organizaţii inteligente din punct de vedere emoţional
Capitolul 9. Realitatea emoţională a echipei  265
Capitolul 10. Realitatea şi viziunea ideală  291
Capitolul 11. Crearea unor schimbări durabile  331

Anexa A  EI versus IQ   362
Anexa B Inteligenţa emoţională  366

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu