18/01/2013

SECRETELE CREATIVITATII. Fii genial !



Autor :                
Editura Amaltea (click pentru a cumpara de la editura)
Colectia Cunoastere & Autoeducare BUSINESS
An aparitie :2008

ISBN  978-973-16-2010-7
Nr pagini :280
Format 165 x 235
Pret : 30 lei



Descrierea editurii:
Secretele creativitatii” dezvaluie modul de a gandi al celor care s-au impus de-a lungul timpului prin ideile lor, familiarizandu-va cu mecanismele logice de solutionare a problemelor, pe care le foloseau Einstein, Darwin, da Vinci, Freud, Picasso, Edison, Mozart, Louis Pasteur, Galileo Galilei, Alexander Graham Bell, Aristotel, Michelangelo, Bach, Walt Disney si multi altii.

Scopul acestei lucrari este acela de a descrie diferite strategii de gandire si de a va arata cum puteti sa le folositi pentru a fi mai creativi pe plan profesional si in viata personala.

Michael Michalko, unul dintre cei mai apreciati experti in domeniul creativitatii, va va arata ca, de obicei, cand aveti de rezolvat o problema cautati o solutie verificata in trecut. Pe de alta parte, va va demonstra ca geniile nu gandesc prin imitatie, altfel spus – reproductiv, ci gandesc in mod productiv. Cand au de rezolvat o problema, verifica in cate moduri o pot privi, cum o pot regandi, cate solutii diferite pot gasi pentru ea. Reusesc, astfel, sa descopere mai multe solutii, unele dintre ele total diferite de cele clasice, obisnuite, altele chiar unice.

Tehnicile de gandire creativa descrise va vor invata secretul ideilor si solutiilor originale de care aveti nevoie in viata de zi cu zi. Fiecare tehnica in parte va va fi aratata, vi se va sugera cum anume trebuie utilizata si vi se va explica de ce are succes, prin inserarea unor anecdote, a unor scurte povestiri, prin explicarea modului in care geniile au folosit tehnica respectiva pentru a ajunge la descoperirile lor originale.

Veti ajunge, astfel, sa priviti altfel lucrurile si sa va schimbati perspectiva asupra lumii.

Cuprins:


Multumiri /7
Despre autor /8
Introducere /9

Prima parte: Cum sa vezi ceea ce nimeni nu vede /23
Prima strategie: Sa stii cum sa vezi lucrurile /25
A doua strategie: Sa iti comunici gandul /55
A treia strategie: Sa gandesti productiv /87
A patra strategie: Sa faci noi combinatii /111
A cincea strategie: Sa faci conexiuni intre lucruri diferite /137
A sasea strategie: Sa asociezi contrariile /169
A saptea strategie: Sa cauti in alte lumi /189
A opta strategie: Sa gasesti ceea ce nu cautai /217
A noua strategie: Sa trezesti spiritul de colaborare /243

Postfata /267
Bibliografie /271

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu