duminică, 14 aprilie 2013

CINCI DISFUNCTII ALE MUNCII ÎN ECHIPA. O fabula despre lideriAutor :  Patrick Lencioni               
Editura Curtea Veche
Colectia Capital
An aparitie :2010
Editia a II-a (editia Capital)  
Editia originala 2007
Traducerea Consuela Stoicescu
ISBN  978-606-588-003-0
Nr pagini :241
Format 130 x 200
Pret : 11,90 lei la Editura, 7,7 lei la elefant, 14,30 lei la librarie.net
Disponibilitate BCU


Descrierea editurii:

Patrick Lencioni prezintă o poveste captivantă şi instructivă din lumea fascinantă şi complexă a echipelor. Kathryn Petersen, CEO la DecisionTech, se confruntă cu o criză des întâlnită în viaţa liderilor: omogenizarea unei echipe dezorganizate, care ameninţă existenţa întregii companii. Va reuşi? Va fi concediată? Va da faliment compania? Povestea scoate în evidenţă faptul că a conduce o organizaţie înseamnă, mai ales, curaj şi gândire pătrunzătoare.

De-a lungul derulării acestei „fabule pentru lideri“, Lencioni caracterizează cele cinci disfuncţii întâlnite până şi în cele mai sudate echipe: absenţa încrederii, teama de conflict, lipsa angajamentului, evitarea responsabilităţilor şi neatenţia la rezultate. El propune un model plin de forţă şi mai mulţi paşi concreţi, prin intermediul cărora aceste obstacole pot fi trecute, clădind în felul acesta o echipă unită şi eficientă. "Cinci disfuncții ale muncii în echipă" este o fabulă care te ține cu sufletul la gură, destinată celor care se străduiesc să devină liderii unor echipe excepţionale.

Patrick Lencioni este fondator şi preşedinte al companiei The Table Group, Inc., o firmă de consultanţă înfiinţată în 1997 în domeniul managementului şi axată, în principal, pe rezolvarea problemelor de muncă în echipă, leadership şi sănătate organizaţională. Este considerat „un model definitoriu pentru următoarea generaţie de teoreticieni ai afacerilor“.


Cuprins:

Mulţumiri  7
Introducere 11

Fabula
Şansa 17

Partea întâi: Subperformanţa 19
Partea a doua: Se aprind spiritele 37
Partea a treia: Un urcuş dificil 113
Partea a patra: Motorul 163

Modelul
O prezentare generală a modelului 177

Evaluarea echipei 180

Înţelegerea şi depăşirea celor cinci disfuncţii 183

O observaţie legată de timp: metodele lui Kathryn  207

Un omagiu special adus muncii în echipă 209


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu