13/04/2013

COMUNICARE SI CONFLICT. Managementul comunicarii în solutionarea amiabila a conflictelor



Autor :  Laura Maria Marusca               
Editura Tritonic
Colectia Comunicare media
An aparitie :2010
ISBN  978-606-92-2902-6
Nr pagini :176
Format 130 x 200
Pret : 19 lei la Editura, 21,60 lei la elefant , 24 lei la librarie.net
Disponibilitate BCU




Descrierea editurii:
Lucrarea porneste de la premisa conform careia aproximativ 90% din conflictele din societatea moderna au la baza deficiente comunicationale. Barierele comunicationale de orice fel (culturale, lingvistice, politice sau religioase) pot genera si in cele mai multe cazuri chiar genereaza conflicte a caror intensitate poate oscila de la simple tensiuni ale relatiilor interumane la tensiuni diplomatice complexe sau chiar conflicte armate. Rolul medierii este tocmai acela al depasirii barierelor comunicationale pentru solutionarea conflictului potential sau existent cu salvarea, respectiv pastrarea relatiei.
In acest context, lucrarea prezinta diverse tehnici de comunicare al caror esec poate determina aparitia conflictelor, defineste conflictele, prezinta diverse tipuri de conflict si modalitati de solutionare a acestora. De asemenea, analizeaza prevederile legale in domeniul medierii din diferite state si doua tipuri de conflict: unul social/ intern, celalalt economic/ diplomatic/ international.
Concluziile se refera la faptul ca medierea are inca nevoie de studiu pentru a ajunge sa concureze la modul real si realist mijloacele traditionare de gestionare a diverselor tipuri de conflicte in diferite domenii sau planuri.

Cuprins:


I. Introducere7

II. Bariere comunicaţionale15
III. Analiza conflictelor, originile, evoluţia şi rolul medierii 57
IV. Tehnici şi mijloace de mediere 71
V. Legislaţia internaţională şi românească în domeniul medierii. Etica procesului de soluţionare amiabilă a conflictelor 87
VI. Studiu de caz 123

VII. Bibliografie 165


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu