09/04/2013

NEVOILE ESENTIALE ALE COPIILOR



Autor : T. Berry Brazelton ,Stanley I. Greenspan                
Editura Trei
Colectia Psihologia pentru toți
An aparitie :2013
Traducerea Mihaela Negrila
ISBN  978-973-707-709-7
Nr pagini :336
Format 130 x 200
Pret : 27,55 lei la Editura, 35 lei la elefant , 22,80 lei la librarie.net





Descrierea editurii:
De ce au nevoie cu adevărat bebeluşii şi copiii mici? În această carte, autorii definesc ceea ce fiecare copil trebuie să primească în primii ani de viaţă. Ei abordează problema îngrijirilor şi tipurilor de interacţiuni care trebuie să existe între copiii mici şi părinţii sau persoanele care îi îngrijesc: creşele cu program normal sau săptămânal, în care educatoarele şi îngrijitoarele lucrează în schimburi, îngrijirea de grup, îngrijirea de către bone sau alte persoane, adopţia. Acestei nevoi primordiale i se adaugă altele, la fel de importante: nevoia de protecţie fizică, siguranţă şi ordine, nevoia de experienţe care să se adapteze diferenţelor individuale, de experienţe de dezvoltare adecvate, nevoia de stabilire a limitelor, de structură şi aşteptări, precum şi nevoia de a trăi într-o comunitate stabilă şi suportivă, cu o continuitate culturală.

T. Berry Brazelton, doctor în medicină, fondatorul Secţiei de Dezvoltare a Copilului din cadrul Spitalului de Pediatrie din Boston, este profesor emerit de pediatrie clinică la Facultatea de Medicină a Universităţii Harvard. Autor a peste 200 de lucrări ştiinţifice, dr. Brazelton a scris 28 de cărţi destinate atât specialiştilor, cât şi publicului larg, printre care Touchpoints (Puncte de cotitură), tradusă în optsprezece limbi. Una dintre cele mai importante realizări ale dr. Brazelton este Scala de Evaluare a Comportamentului Neonatal (NBAS).

Dr. Stanley I. Greenspan este profesor clinician de psihiatrie şi pediatrie la Facultatea de Medicină a Universităţii George Washington, psihiatru de copii, psihanalist-supervizor de copii
la Washington Psychoanalytic Institute.

Cuprins:
 Introducere ... 9

1. Nevoia de relaţii de îngrij ire permanente ... 29
2. Nevoia de protecţie fizică, siguranţă şi ordine ... 108
3. Nevoia de experienţe adaptate diferenţelor individuale ... 147
4. Nevoia de experienţe adecvate din punctul de vedere al dezvoltării ... 204
5. Nevoia de stabilire a limitelor, de structură şi de aşteptări ... 248
6. Nevoia de comunităţi stabile şi suportive şi de continuitate culturală ... 270
7. Protejarea viitorului ... 298

Modelul Touchpoints (Punctele de cotitură) ... 307
Chestionarul şi Graficul dezvoltării funcţionale ... 324

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu