24/04/2013

PUTEM CRESTE COPII BUNI INTR-O LUME NEGATIVA !



Autor : Zig Ziglar                
Editura Curtea Veche
Colectia Cărţi-Cheie
An aparitie :2013
Traducerea Irina-Margareta Nistor
ISBN  978-606-588-488-5
Nr pagini :304
Format 130 x 200
Pret : 18,20 lei la Editura,16,80 lei la elefant ,16,80 lei la librarie.net





Descrierea editurii:
    Copiii sunt oglinda părinţilor, se spune — şi pe bună dreptate. Însă imaginea reflectată se schimbă de la o epocă la alta.
    Lumea în care suntem nevoiţi să ne creştem copiii se transformă rapid. Conflictul dintre generaţii este mai acut ca oricând, iar carierele părinţilor au, de multe ori, un efect nociv asupra vieţii de familie. Mai rău, ştirile şi programele TV estompează valorile morale perene.
    Zig Ziglar ne arată aici că nu sunt importante doar genele moştenite, mediul de viaţă, educaţia, anturajul sau banii. Important este şi cât timp petrecem cu copiii noştri, cum îi învăţăm ce e disciplina, în ce fel ne manifestăm iubirea părintească, ce sfaturi le dăm, câtă răbdare avem cu ei şi până unde merge toleranţa noastră.
    E cazul să ne întrebăm cum ne creştem, în realitate, copiii. Îi cunoaştem, cu adevărat? Ştim ce probleme au? Ne spun ei, oare, tot ce au pe suflet? Suntem noi cei la care vin să ceară sfaturi?
    Cartea aceasta demonstrează un lucru simplu, dar pe care multe familii îl ignoră cu obstinaţie: părinţii determină în mod esenţial viitorul copiilor lor.
    Dacă vă doriţi copii optimişti, încrezători în sine, perseverenţi, cu umor, afectuoşi, atenţi, loiali, responsabili, devotaţi, entuziaşti şi cu o atitudine mentală pozitivă, atunci urmaţi sfaturile din această carte.
    Zig Ziglar (1926–2012) a fost un celebru orator şi autor de cărţi motivaţionale. S-a născut în Alabama, a avut 11 fraţi şi surori şi a rămas orfan de tată la vârsta de 6 ani. În tinereţe s-a înscris la colegiu, însă a renunţat ulterior la cursuri şi a început să lucreze ca agent de vânzări. Din 1970, Ziglar s-a dedicat carierei de orator motivaţional, începând să ţină discursuri pe tot cuprinsul Statelor Unite. În 1975, i-a fost publicată prima carte — primul bestseller.
    A fondat compania Ziglar Inc., pe care a condus-o în calitate de preşedinte. Încă de la început, menirea companiei a fost aceea de a-i ajuta pe cei care au dorit să-şi pună în valoare toate resursele fizice, intelectuale şi spirituale. Sute de organizaţii din lumea întreagă îi studiază cărţile, programele video şi casetele audio sau participă la cursurile companiei sale de formare a angajaţilor. Ziglar a scris aproape 30 de cărţi — despre dezvoltare personală, vânzări, leadership, etică, performanţă, persuasiune, succes profesional şi personal, dar şi despre relaţiile de cuplu.
    După 30 de ani de activitate ca lector, a fost distins cu Cavett Award de către National Speakers Association din SUA. De-a lungul deceniilor, a călătorit în lumea întreagă şi — în faţa unui public foarte eterogen — şi-a transmis mesajele mereu cu umor, speranţă şi entuziasm. De asemenea, a avut apariţii publice alături de figuri celebre ale Americii, precum Ronald Reagan, Norman Vincent Peale, Paul Harvey, Art Linkletter şi Robert Schuller, dar şi numeroşi congresmeni şi guvernatori americani.

Cuprins:


Mulţumiri 9
Cuvânt-înainte 10
Introducere 13

Capitolul 1
Să creştem copii buni este simplu — dar nu e uşor 15
Capitolul 2
Avem probleme! 22
Capitolul 3
Calităţile celor care reuşesc cu adevărat 45
Capitolul 4
Motivaţia şi gândirea pozitivă 65
Capitolul 5
Paşi pozitivi spre educarea unor copii buni 76
Capitolul 6
Copilul tridimensional 103
Capitolul 7
Pentru un copil, iubirea se silabiseşte T-I-M-P 126
Capitolul 8
Formarea copiilor buni este un efort de echipă 151
Capitolul 9
Comunicarea între membrii familiei 169
Capitolul 10
Formarea unei imagini sănătoase despre sine 187
Capitolul 11
Sexul 206
Capitolul 12
Abuzul sexual şi hărţuirea 228
Capitolul 13
Iertarea — „pozitivul“ absolut din viaţă 250
Capitolul 14
Disciplina — cheia măreţiei copilului bun 257
Capitolul 15
Perseverenţa pozitivă formează copii buni 278
Capitolul 16
Iubirea adevărată  286

Epilog 299

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu