28/04/2013

SECRETUL LIBERTATII. Diavolul pacalit



Autor : Napoleon Hill                
Editura Curtea Veche
Colectia Cărţi-Cheie
An aparitie :2012
Traducerea Paul Mihalache
ISBN 978-606-588-238-6 
Nr pagini :240
Format 130 x 200
Pret : 25 lei la Editura,15 lei la elefant ,15 lei la librarie.net
Disponibilitate BCU



Descrierea editurii:

În 1938, imediat după publicarea bestsellerului De la idee la bani, Napoleon Hill face o mare destăinuire, spunând că a reuşit să-l convingă pe Diavol să-şi dezvăluie lucrarea. Manuscrisul rezultat de aici, Secretul libertăţii, s-a dovedit atât de controversat, încât a fost tăinuit mai bine de 70 de ani. Sharon Lechter a reuşit însă, cu puţin timp în urmă, să aducă această carte importantă în atenţia noastră, a tuturor, adnotând-o pe înţelesul cititorului contemporan.

Făcând uz de bine-cunoscuta sa capacitate de a revela adevărata natură a omului, Hill întreprinde multiple cercetări şi identifică cele mai mari obstacole pe care le putem întâmpina în timp: frica, furia, invidia, obiceiul de a tărăgăna lucrurile şi altele de acelaşi gen. Aceste piedici, spune autorul, coincid cu mijloacele prin care-şi săvârşeşte Diavolul lucrarea, aşa că, dacă vrem să cunoaştem împlinirea în viaţă, trebuie să învăţăm să le depăşim.

Fascinantă, provocatoare şi bogată în dezvăluiri, cartea Secretul libertăţii vă arată cum să vă croiţi calea spre izbăvire, spre o existenţă armonioasă şi împlinită, într-o lume în care teama şi nesiguranţa pândesc mintea omului la orice pas.

Napoleon Hill (1883–1970) a fost un celebru autor american de literatură motivaţională. A trecut de la jurnalistică la Drept, a lucrat pentru Andrew Carnegie şi, evoluând rapid, a ajuns consilier pentru oameni de afaceri, lideri politici şi preşedinţi, precum: Woodrow Wilson, Franklin D. Roosevelt, Mahatma Gandhi, Thomas Edison, Henry Ford.

Preocupările lui Hill au vizat convingerile personale ale individului şi rolul lor în atingerea succesului. Ca rezultat al cercetărilor întreprinse în calitate de reporter, dar şi la imboldul lui Andrew Carnegie, autorul a formulat „filozofia împlinirii“, reluată în multe dintre cărţile sale, cu scopul de a dezvălui calea spre îmbogăţire, formula prin care orice om se poate realiza atât în plan material, cât şi spiritual. Deşi concepute cu mult timp în urmă, ideile lui Napoleon Hill sunt, în continuare, fundamentale pentru dezvoltarea personală.


Cuprins:
Notă către cititor, de Sharon Lechter ... 5
Mulţumiri, de Don Green şi Sharon Lechter ... 9
Cuvănt-înainte, de Mark Victor Hansen ... 11


1. Prima mea întâlnire cu Andrew Carnegie ... 13
2. O lume nouă mi se dezvăluie ... 40
3. Un straniu interviu cu Diavolul ... 57
4. Rătăcind cu Diavolul ... 72
5. Confesiunea continuă ... 95
6. Ritm hipnotic ... 114
7. Seminţele fricii ... 130
8. Urmărirea cu perseverenţă a obiectivelor ... 137
9. Educaţie şi religie ... 147
10. Autodisciplina ... 171
11. Cum să învăţăm din dificultăţi ... 184
12. Ambianţă, timp, armonie şi precauţie ... 201

Rezumat ... 221
Postfaţă, de Michael Bernard Beckwith ... 231
În atenţia cititorului, de Sharon Lechter ... 235

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu