24/04/2013

VIATA NU E MEREU ROZ. Descoperiţi-vă latura puternică!



Autor :Mel Robbins                 
Editura Curtea Veche
Colectia Cărţi-Cheie
An aparitie :2013
Traducerea Bogdan Georgescu, Monica Sibinescu
ISBN  978-606-588-397-0
Nr pagini :334
Format 130 x 200
Pret : 19,50 lei la Editura, 27 lei la eusunt,18 lei la librarie.net

 

Descrierea editurii:
În zilele noastre, oamenii au deseori senzaţia că lipseşte ceva din vieţile lor, un lucru pe care ori nu reuşesc, ori nici măcar nu încearcă să-l definească. În general, asta se întâmplă din cauză că preferăm să ne amăgim în ceea ce ne priveşte, susţinând că „viaţa noastră e roz“. Factorul care contribuie cel mai mult la perpetuarea — şi nerezolvarea — unei probleme e neacceptarea ei. În baza acestui lucru, primul sfat al autoarei e tocmai acela de a ne face curaj şi a recunoaşte că… viaţa noastră NU e roz.
Din acest punct, cartea de faţă lansează o serie întreagă de provocări: să vă recunoaşteţi dorinţele, oricât de egoiste sau de puţin favorabile ar fi pentru cei din jur, să le faceţi cunoscute prietenilor şi familiei şi, în fine, să vă faceţi o hartă pentru împlinirea lor. Harta, în sine, este o metodă cu adevărat pragmatică, iar întocmirea ei vizează trasarea mai multor drumuri — deci nu doar a unuia — care să vă conducă la concretizarea propriilor dorinţe. Astfel, dacă înaintaţi pe o cale şi daţi greş, puteţi oricând să alegeţi o alta, pentru că aveţi destule opţiuni.
Mel Robbins, autoarea cărţii, identifică şi aprofundează factorii sociali şi psihologici care vă ţin în loc, acţionând ca piedici în drumul ales de voi. Pentru înlăturarea lor, trebuie, în primul rând, să înţelegeţi cum funcţionează creierul vostru, cum gândiţi — altfel spus, care sunt mecanismele mentale pe care le invocaţi şi care vă determină să nu faceţi nimic diferit în viaţă, menţinând rutina. Apoi, ca sprijin suplimentar, autoarea vă propune o metodă foarte eficientă, testată chiar de ea. Ignorându-vă sentimentele negative în privinţa schimbării şi profitând de orice impuls de moment, veţi reuşi să vă schimbaţi, treptat, direcţia de mers, până când, în final, o să vedeţi de-a dreptul realizată schimbarea la care aţi visat. Alte sfaturi pe care vi le dă Robbins: să încercaţi să vă dezvăţaţi de prostul obicei de a amâna lucrurile; să profitaţi de facilităţile pe care vi le oferă internetul, luând, de exemplu, legătura cu oameni care au aceleaşi interese ca voi sau folosindu-vă de informaţiile pe care le găsiţi pe bloguri, forumuri etc.; şi, în fine, să luaţi exemplu de la copii, care, naivi cum sunt, nu se tem de eşec.
Mel Robbins este apreciată îndeosebi pentru abilităţile ei de coach, distingându-se, de asemenea, şi ca autoare de cărţi, specialistă pe probleme de cuplu, editorialistă pentru publicaţia Success şi, nu în ultimul rând, ca avocată, aceasta din urmă fiind profesia ei de bază. Ea a fondat, până acum, şi două companii, Advice for Living, Inc. şi 2Market Media, LLC, care dezvoltă tehnici pentru îmbunătăţirea vieţii personale, respectiv realizează emisiuni de televiziune în cadrul cărora iau cuvântul experţi din domenii diverse, precum sănătate, relaţii şi carieră. Abilităţile oratorice pe care Robbins şi le-a pus, iniţial, în valoare prin participarea la emisiuni radiofonice sau de TV au determinat-o să ţină, ulterior, discursuri despre afaceri şi leadership, prin care s-a făcut, în timp, remarcată şi ascultată de un public numeros. Sesiunile de training organizate pentru companii cu renume, precum Fidelity, Johnson & Johnson, Partners Healthcare, Wells Fargo, sunt o altă parte importantă a activităţii ei profesionale.

Cuprins:
Mulţumiri ... 7
Introducere ... 11


   PARTEA ÎNTÂI - DE CE NU AVEŢI CEEA CE VĂ DORIŢI

Capitolul 1
Gata cu indolenţa! ... 17

Capitolul 2
Mijloacele prin care vă păcăleşte creierul ... 54

Capitolul 3
Rutina vă îngrădeşte libertatea ... 100

Capitolul 4
Cum să vă păcăliţi creierul ... 123

   PARTEA A DOUA - METODA PRIN CARE VĂ VEŢI DESCOPERI LATURA PUTERNICĂ ŞI VEŢI OBŢINE CEEA CE VĂ DORIŢI

Capitolul 5
Primul pas: fiţi sinceri, viaţa voastră nu e roz! ... 141

Capitolul 6
Pasul al doilea: conştientizaţi-vă dorinţele! ... 169

Capitolul 7
Pasul al treilea: comunicaţi-vă dorinţele! ... 198

Capitolul 8
Pasul al patrulea: priviţi în perspectivă! ... 222

Capitolul 9
Pasul al cincilea: fiţi dispuşi să vă schimbaţi! ... 246

   PARTEA A TREIA - CUM SĂ GĂSIŢI ENERGIA NECESARĂ PENTRU A OBŢINE MEREU CEEA CE VĂ DORIŢI

Capitolul 10
Piedicile mentale din calea voastră ... 265

Capitolul 11
Provocare: energizaţi-vă în şapte zile! ... 303

Concluzii ... 313
Anexă ... 325
Resurse ... 331

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu