31/05/2013

INIMA MINTII



Autor :  Conirae Andreas, Steve Andreas               
Editura Vidia
Colectia Dezvoltare umana - NLP
An aparitie :2008, 2011
Editia a  II-a
Traducerea Nicoleta Radu
ISBN 978-606-92724-7-3
Nr pagini :448
Format 130 x 200
Pret : 35 lei la Editura, 25,55 lei la elefant ,26 lei la librarie.net




Descrierea editurii:

        Programarea Neurolingvistica (NLP) a aparut dupa ce s-au studiat procesele mentale ale unor oameni care pot sa faca anumite lucruri la modul exceptional sau care si-au revenit pe deplin dupa diverse traume fizice, psihice sau emotionale. Cei mai multi dintre noi am fost invatati sa privim capacitatile exceptionale ca fiind rezultatul unor abilitati sau talente innascute. NLP demonstreaza insa ca daca te gandesti la abilitatile tale ca la niste deprinderi invatate, le poti asimila mult mai usor si ii poti invata si pe altii. Acest domeniu se bazeaza pe intelegerea faptului ca noi ne cream in mare parte experienta prin modul specific in care vedem, auzim si simtim lucrurile in mintea/corpul nostru – toate acestea sunt de obicei ingramadite si numite gandire.

        In Inima mintii autorii iti ofera „un loc in randul intai” pentru a vedea cum reuseste NLP sa schimbe viata unor oameni obisnuiti si sa o faca de exceptie. Scopul lucrarii de fata este sa transmita un mesaj de speranta si sa ofere o perspectiva asupra unei game largi de probleme pe care NLP le rezolva eficient si sigur. De asemenea, prin exemplele prezentate cartea reuseste sa creeze o viziune noua asupra modului cum functioneaza mintea si sa aduca indicatii clare despre cum sa iti directionezi gandirea in cel mai productiv sens.
Acorda-ti un moment din timpul tau, uita-te peste un capitol in care identifici o problema personala si  elibereaza-te rapid de ea. Daca te-ai saturat sa iei lucrurile asa cum sunt si iti doresti sa produci schimbari pozitive de exceptie in viata ta sau a familiei tale, citeste aceasta carte. Este o abordare deosebit de puternica si pertinenta a victoriei asupra problemelor zilnice.

        Steve Andreas (n.1935 – d. 2018) a fost psihoterapeut și autor american specializat în programare neuro-lingvistică. A fost fiul lui Barry Stevens , scriitor și terapeut gestalt. Impreuna cu soția sa Connirae Andreas , au înființat NLP Comprehensive, pentru a dezvolta componenta de formare in programare neurolingvistica
        La noi au fost traduse: 
NLP si succesul (coautor), Curtea Veche 2008
Transforma-te! Cum sa devii ceea ce iti doresti, Excalibur 2008, Vidia 2018
Inima Mintii (coautor), Excalibur 2008, Vidia 2011

Cuprins:
Introducere ... 11

   Capitolul 1 ... 13
Cum depăşim tracul
În multe studii, tracul este cotat ca fiind teama cea mai intensă.
Descoperind modul în care gândim despre vorbitul în public vom putea să depăşim această teamă frecvent întâlnită.

   Capitolul II ... 22
Cum învăţăm să scriem corect
Deşi este o sarcină simplă, scrierea demonstrează că, atunci când învăţăm etapele mentale pe care le parcurge o persoană care ortografiază corect, această aptitudine poate deveni uşoară şi firească pentru noi. Toate aptitudinile şi abilităţile au la bază "programe mentale" care pot fi învăţate, obţinându-se astfel succesul.

   Capitolul III ... 30
Cum devenim mai independenţi în relaţiile pe care le avem
Cum să ne perfecţionăm capacitatea de a ne evalua singuri, şi de a depinde cât mai puţin de opiniile celorlalţi.
Include şi un procedeu pentru depăşirea codependenţei.

   Capitolul IV ... 49
Vindecarea traumelor
Descoperiţi o modalitate de a rezolva incidente traumatizante din trecut, înlocuind sentimentele şi crezurile limitatoare cu altele pozitive, de încredere şi forţă.

   Capitolul V ... 61
Eliminarea reacţiilor alergice
Un proces rapid şi neinvaziv care i-a ajutat pe mulţi oameni să scape pentru totdeauna de simptomele unei game largi de alergii şi sensibilităţi.

   Capitolul VI ... 73
Cum răspundem plini de resurse la critici
Descoperiţi o metodă care vă permite să vă simţiţi in mod automat plini de resurse atunci când sunteţi criticaţi şi să folosiţi in beneficiul vostru feedback-ul acestor critici.

   Capitolul VII ... 84
Fobii, traume si abuzuri
Cu toţii am avut experienţe traumatizante, iar unii chiar au fost victime ale abuzurilor. Prima metodă elimină reacţiile fobice. A doua metodă ne permite să ne "deconectăm", să ne separăm de trauma din trecut, şi să ne "reconectăm" pe deplin la experienţele pozitive din trecutul nostru.

   Capitolul VIII ... 106
Intenţiile pozitive
Orice comportament are un scop pozitiv. Dacă înţelegeţi acest lucru, veţi putea să apreciaţi sentimentele şi comportamentele problematice şi să dobândiţi opţiuni noi, vă veţi dezvolta stima de sine şi ii veţi aprecia mai mult pe ceilalţi.

   Capitolul IX ... 124
Cum ne educăm copiii in mod pozitiv
Găsiţi calea de acces spre înţelepciunea voastră ca părinţi, creaţi o legătură profundă cu copiii voştri şi învăţaţi să vă folosiţi limbajul pentru a le încuraja comportamentele pozitive şi a le descuraja pe cele greşite. Aceleaşi metode vă vor îmbunătăţi comunicarea la serviciu şi cu prietenii voştri.

   Capitolul X ... 138
Cum ne impunem punctul de vedere în mod respectuos
O femeie dobândeşte o nouă perspectivă care ii permite să ceară o mărire de salariu - şi să obţină alta fără să o ceară. Altă femeie învaţă cum să se comporte cu fostul soţ şi cu noua lui soţie, schimbându-şi un crez profund despre eu însăşi.

   Capitolul XI ... 158
Cum scăpăm de suferinţele sufleteşti
O metodă de vindecare in două etape care transformă suferinţele sufleteşti într-o metodă de reconectare la esenţa propriei persoane pe care aţi pierdut-o, dându-vă posibilitatea să priviţi viaţa într-un mod pozitiv.

   Capitolul XII ... 172
Strategie de alimentaţie pentru a fi supli în mod natural
Puteţi învăţa să mâncaţi aşa cum fac persoanele suple de la natură.
Astfel de persoane se gândesc la mâncare şi la mâncat cu totul altfel decât indivizii care au probleme cu greutatea corporală.

   Capitolul XIII ... 187
Cum rezolvăm conflictul interior
Ce putem face atunci când o parte din noi vrea să facă un lucru, iar altă parte vrea să facă altceva? Descoperiţi cum să ajungeţi la o rezolvare comodă şi satisfăcătoare a unui conflict.

   Capitolul XIV ... 197
Cum ne revenim după ruşine şi vinovăţie
Este recunoscut faptul că ruşinea este o emoţie toxică, ce îi face pe oameni dependenţi şi codependenţi. Veţi înţelege cum să transformaţi repede şi simplu aceste emoţii distructive într-un puternic sentiment al sinelui.

   Capitolul XV ... 218
Motivaţia pozitivă
Ce secrete deţin unii oameni încât se pot motiva uşor şi eficient, in timp ce alţii se chinuie la nesfârşit şi tot amână lucrurile? Aflaţi care sunt cele patru Stiluri Motivaţionale ce împiedică o motivare plină de succes şi cum să deveniţi un Motivator Excelent.

   Capitolul XVI ... 233
Cum luăm decizii
Indiferent dacă trebuie să luăm o decizie importantă sau una minoră, cei mai mulţi dintre noi folosim un singur mod de a gândi.
Stilurile decizionale inadecvate pot duce la lipsă de acţiune, chin sau regrete. Învăţaţi că este simplu, eficient şi satisfăcător să luaţi deciziile adecvate.

   Capitolul XVII ... 248
Cum ne comportăm în cazul dezastrelor
Aflaţi cum a scăpat de panică o persoană care a fost la un pas să moară într-un accident şi cum a ajuns să se considere mai competentă şi să se respecte pe sine mai mult.

   Capitolul XVIII ... 257
Intimitate, siguranţă şi violenţă
Anumiţi factori pot să blocheze intimitatea, fi să creeze condiţii pentru manifestarea violenţei. Urmăriţi experienţa unui om care a găsit alternative la înstrăinare şi violenţă.

   Capitolul XIX ... 266
Linii temporale personale
Modul in care experimentăm trecutul, prezentul şi viitorul are un impact extraordinar de puternic asupra personalităţii şi abilităţilor noastre. Învăţaţi cum să vă schimbaţi modul in care "codificaţi timpul" pentru a obţine rezultate specifice.

   Capitolul XX ... 296
Activarea capacităţii naturale de vindecare a organismului
"Pacienţii excepţionali" au mai multe şanse decât alţii să se vindece de boli inoperabile sau "incurabile". Învăţaţi cum să adoptaţi atitudinile interioare care sprijină vindecarea.

   Capitolul XXI ... 336
Să ştii ce vrei
Să ştii ce anume iţi va schimba viaţa este cel puţin la fel de important pe cât este să ştii cum să obţii lucrul respectiv. Învăţaţi Întrebările care vă ghidează in alegerea unor scopuri realizabile.

Postfaţă ... 349

Anexa I: Semnale de accesare vizuală ... 353
Anexa II: Casete audio şi video ... 355
Anexa III: Cursuri şi calificări ... 359

Bibliografie selectivă ... 360
Despre autori ... 361
Glosar termeni NLP ... 363

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu