20/06/2013

SALVAREA RELATIILOR. O strategie în şapte paşi pentru refacerea legăturii cu partenerul de viaţă



Autor :  Phil C. McGraw               
Editura Curtea Veche
Colectia Familia la Curtea Veche
An aparitie :2003,2007
Traducerea Andreea-Rosemarie Lutic
ISBN  978-973-669-346-5
Nr pagini :344
Format 130 x 200
Pret : 18 lei la elefant



Descrierea editurii:
Dr. Phillip C. McGraw a convins milioane de oameni să-şi analizeze cu realism propriul comportament şi să-şi reconsidere stilul de viaţă. Emisiunea sa, Dr. Phil, transmisă zi de zi din septembrie 2002, a doborât recorduri de audienţă şi a fost cea mai populară emisiune de la lansarea cu 16 ani înainte a show-ului Oprah Winfrey.

Cariera sa în televiziune a început ca expert consultant în cadrul emisiunii conduse de Oprah Winfrey. Emisiunea Dr. Phil a continuat să se ocupe de problemele reale care se ivesc în viaţă, dar într-un stil personal şi bazându-se pe experienţa sa îndelungată de psiholog şi specialist în comportamentul uman. Printre problemele abordate în emisiunea Dr. Phil s-au numărat medicina comportamentală, dietele de slăbire, problemele familiale actuale, creşterea copiilor, relaţiile mamă–fiică, drepturile femeii şi multe altele. S-a acordat o atenţie specială eforturilor de ajutorare a victimelor uraganelor Katrina şi Rita. Dr. Phil a discutat personal cu sute de evacuaţi din Dallas, Houston şi New Orleans, pe care i-a încurajat să nu-şi piardă speranţa că vor depăşi greutăţile prin care trec.

Dr. Phil figurează cu mai multe bestselleruri pe lista ziarului New York Times, printre care: Life Strategies: Doing What Works, Doing What Matters (Strategii de viaţă, Curtea Veche Publishing, 2006); şi Self Matters: Creating Your Life from Inside Out (În căutarea sinelui, Curtea Veche Publishing, 2004); The Ultimate Weight Solution: the Seven Keys to Weight Loss Freedom (2003) (în curs de apariţie la Curtea Veche Publishing). Cărţile sale au fost publicate în 37 de limbi şi s-au vândut în mai mult de 23 de milioane de exemplare.

Dr. Phillip McGraw lucrează de mai bine de douăzeci de ani în domeniul psihologiei şi al planificării strategice de viaţă. Totodată, este un conferenţiar de succes şi un foarte apreciat om de televiziune, nominalizat de trei ori la premiile Emmy. Emisiunea sa, Dr. Phil, este una dintre cele mai populare emisiuni, pe tema relaţiilor de cuplu, din Statele Unite.

În cartea Salvarea relaţiilor, dr. Phillip McGraw analizează zece dintre cele mai cunoscute mituri despre cum ar trebui să arate o relaţie împlinită. În acelaşi timp, autorul propune o strategie alcătuită din şapte paşi, care vă ajută să restabiliţi relaţia cu partenerul, dar şi cu dumneavoastră înşivă. Strategia presupune, printre altele, completarea unor teste şi chestionare în urma cărora să ajungeţi să cunoaşteţi mai bine nevoile dumneavoastră de cuplu, precum şi aşteptările cu care aţi pornit la drum.

Sfatul cel mai de seamă al autorului este mai degrabă un avertisment: odată restabilită relaţia cu partenerul, drumul nu s-a încheiat. Orice relaţie este un proiect în continuă devenire, iar strategiile care v-au salvat vor trebui să vă ghideze în menţinerea acestei relaţii.

Cuprins:

Mulţumiri ... 7
Introducere
   Fiţi sincer: Redescoperiţi esenţa fiinţei dvs ... 11

1. Este momentul dvs., e rîndul dvs ... 15
2. Definirea problemei ... 34
3. Spulberarea miturilor ... 55
4. Renunţaţi la spiritul distructiv ... 87
5. Reveniţi la esenţă: valorile relaţiei ... 123
6. Formula succesului ... 157
7. Refacerea legăturii cu partenerul dvs ... 199
8. 14 zile de dragoste sinceră ... 221
9. Avertisment: Relaţiile trebuie gestionate, nu vindecate ... 253
10. A venit doctorul ... 273

Concluzie ... 305

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu