marți, 24 decembrie 2013

FEMEI CARE IUBESC PREA MULTAutor :  Robin Norwood                
Editura Amaltea
Colectia Cunoaştere & Autoeducare - Motivaţional
An aparitie :2001
Traducerea Daniela Neacşu
ISBN  973-9397-12-3
Nr pagini :202
Format 135 x 205
Anticariat. 22 lei la edituravenusiana
Download pdf AICI sau  pe scribdDescrierea editurii:
  Il iubesti. Nu e perfect, dar cine este? E mai ciudat, mai retras, cam timid si parca totul in el iti cere ajutorul. Iar tu esti mereu acolo, cand bea prea mult, cand ramane somer cu lunile, cand se poarta cum se poarta... Pentru ca STII ca are nevoie de tine.
Toata viata ta se-nvarte in jurul lui. Poate-poate, cine stie, intr-o zi o sa se schimbe de-adevaratelea, precum broasca din povestea fermecata. Numai ca anii trec, tu dai tot mai mult, iar el nu se schimba.
Te intrebi de ce, apoi treci peste asta, viata trebuie traita, n-ai timp sa te opresti din drum.
Ei bine, Robin Norwood spune stop: opreste-te, e prea mult.
Nu EL e cel care trebuie sa se schimbe, ci TU. Tu esti cea care iubeste prea mult, si, ca si bautura, mancarea sau orice alta activitate excesiva, iubirea care a trecut de la "mult" la "prea mult" nu mai este iubire, e obsesie.
Nu-i usor de acceptat, nici de trait cu ideea ca nu el, ci tu gresesti. Dar autoarea, care a trecut ea insasi printr-o astfel de relatie epuizanta, propune cativa pasi catre autocunoastere si constientizare: de ce te-ndragostesti numai de barbati distanti, sau care nu-ti pot oferi ceea ce iti doresti in viata? De ce nu reusesti sa-l schimbi?
Pentru ca ei corespund unui tipar ascuns in psihicul tau. O data ce-l vei schimba, vei deveni alta si vei atrage un alt gen de barbati. Stabileste-ti prioritatile: TU esti cea mai importanta persoana din viata ta. Doar de-asta este a TA, nu?

"Multe femei fac greşeala de a căuta un bărbat cu care să dezvolte o relaţie fără ca, mai întâi, să stabilească o relaţie cu sine; ele trec de la un bărbat la altul încercând să afle ce le lipseşte. Căutarea trebuie să înceapă acasă, cu sine. Nimeni nu ne va iubi vreodată îndeajuns ca să ne împlinească, dacă nu ne iubim pe noi înşine, pentru că încercând, cu sufletul gol, să găsim dragostea, nu vom găsi decât un alt suflet gol. Evenimentele ce se manifestă în viaţa noastră nu sunt decât reflectarea forului nostru interior: ce credem despre propria noastră valoare, despre dreptul nostru la fericire, despre ce merităm în viaţă. Când ne schimbăm aceste păreri, se schimbă şi viaţa noastră." Robin Norwood

"Acceptarea unei persoane aşa cum e, fără să încerci s-o schimbi prin încurajări, manipulări sau coerciţie, este o formă superioară de iubire, dar aproape inaccesibilă multora dintre noi" .Robin Norwood
 
Despre carte aici si aici


Cuprins:

1. SĂ IUBEŞTI UN BĂRBAT CARE NU TE IUBEŞTE ... 11

2. SEX FORMIDABIL ÎNTR-O RELAŢIE EXECRABILĂ ... 29

3. DACĂ SUFĂR PENTRU TINE, MĂ VEI IUBI ? ... 44

4. NEVOIA DE A TE SIMŢI NECESAR ... 56

5. VREI SĂ DANSĂM? ... 67

6. BĂRBAŢI CARE ALEG FEMEI CE IUBESC PREA MULT ... 83

7. FRUMOASA ŞI BESTIA ... 105

8. CÂND O DEPENDENŢĂ ALIMENTEAZĂ ALTĂ DEPENDENŢĂ ... 135

9. SĂ MORI DIN DRAGOSTE ... 145

10. DRUMUL SPRE RECUPERARE ... 160

11. ÎNSĂNĂTOŞIRE ŞI INTIMITATE: ÎNCHIDEREA PRAPASTIEI ... 187

Anexa 1 ... 197
Anexa 2 ... 201

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu