24/12/2013

IESIREA DIN LABIRINT. Manual aplicativ pentru Labirintul codependentei



Autor :  Robert Hemfelt, Frank Minirth, Paul Meier, Deborah Newman, Brian Newman           
Editura Logos
An aparitie :2004
Editia originala 1991
Traducerea Simona Fărcăşan
ISBN 973-95597-3-5.
Nr pagini :360
Format 235x165
Pretul la data postarii :
28,49 lei la Editura,30 lei la kerigma, 27 lei la clcromania
Download pdf  AICI sau pe scribd


Descrierea editurii:

Ieşirea din labirint are trei părţi. Prima parte se ocupă de clarificarea conceptului de codependenţă şi oferă posibilitatea autodiagnosticării: dacă simţi că esti prins în capcana încercărilor necontenite de a fi pe placul altora, sfârşind totuşi în fiecare zi prin a te simţi vinovat, dacă simţi că tu şi partenerul tău de viaţă vă aflaţi într-un război permanent pentru a deţine controlul, fără a şti însă cine câştigă şi cine pierde, dacă simţi că ceva lipseşte din viaţa ta, atunci probabil că eşti codependent. Codependenţii încearcă să găsească fericirea în substanţe chimice, în bani, în muncă, în mâncare, în sexualitate sau în cineva care îi ajută să se simtă mai bine.
În partea a doua, medicii de la Clinica Minirth-Meier îţi oferă posibilitatea să beneficiezi de tehnicile lor interactive de consiliere, care au dat rezultate în cazul a nenumăraţi pacienţi. Cartea se bazează pe principiile de vindecare prezentate în Labirintul codependenţei.
Ieşirea din labirint îţi prezintă planul de reabilitare în zece etape al Clinicii Minirth-Meier şi te ajută să îl parcurgi pas cu pas, într-un mod interactiv, prin întrebări şi explicaţii suplimentare, prin teste pe care eşti invitat să ţi le aplici singur, prin exerciţii şi prin jurnalul pe are eşti rugat să-l ţii. Cartea te va ajuta să faci un pas înapoi şi să îti examinezi viaţa, ca apoi să poţi trata într-un mod eficace problema codependenţei, în ritmul stabilit de tine.
Ultima parte oferă posibilitatea diagnosticării relaţiilor interumane în care suntem prinşi, pentru a vedea dacă sunt sănătoase ori codependente, şi oferă sugestii concrete pentru îmbunătăţirea lor.
Ieşirea din labirint poate fi folosită independent sau împreună cu Labirintul codependenţei.

Dr. Robert Hemfelt, specialist în ştiinţele educaţiei, este psiholog specializat în tratamentul dependenţelor de substanţe chimice, codependenţelor şi obsesiilor maniacale. Înainte de a veni la Clinica Minirth-Meier a fost inspector general în domeniul asistenţei terapeutice la Clinica pentru Studierea Abuzului de Substante Chimice din cadrul Institutului de Stiinţe Psihologice din Texas. Este coautor a numeroase cărţi, inclusiv We Are Driven [Suntem constrânşi], Labirintul codependenţei, Drumul spre relaţii interumane sănătoase şi Love Hunger [Setea de iubire].

Dr. Frank Minirth este membru al Comisiei Americane de Psihiatrie şi Neurologie şi a absolvit Facultatea de Medicină a Universităţii din Arkansas.

Dr. Paul Meier a urmat studiile de masterat în Fiziologie Cardiovasculara la Universitatea de Stat din Michigan şi a absolvit Facultatea de Medicină a Universităţii din Arkansas. Perioada de stagiatură în psihiatrie a făcut-o la Universitatea Duke.

Dr. Deborah Newman este psihoterapeut la Cinica Minirth-Meier. A absolvit Colegiul Oxford, Seminarul Teologic Grace şi Colegiul Bryan.

Dr. Brian Newman este şef de secţie la Clinica Minirth-Meier din Richardson, Texas. A absolvit Colegiul Oxford, Seminarul Teologic Grace şi Universitatea din Alabama.


Cuprins:


MULTUMIRI    7

PARTEA ÎNTÎI: Cauzele codependentei     9
Unu        Sa pornim la drum     11
Doi         Ce este codependenta?     21
Trei         Rezervorul gol     37
Patru      Adevarul bine ascuns     53
Cinci       Revelarea adevarului     65
Sase       Copilaria pierduta     85
Sapte     Istoria care se repeta    101

PARTEA A DOUA: Cele zece etape ale procesului de însanatosire     113
Opt                          Examinarea relatiilor     115
Noua                       Inventarul relatiilor - partea întîi     127
Zece                        Inventarul relatiilor - partea a doua     159
Unsprezece           Controlul dependentei     185
Doisprezece          Despartirea de casa     207
Treisprezece         Jelirea pierderilor     223
Paisprezece          O noua imagine de sine     241
Cincisprezece       Noi experiente     253
Saisprezece           Întoarcerea acasa si împacarea cu trecutul    269
Saptesprezece      Raspunderea în fata altora     281
Optsprezece         Mentinerea echilibrului     293

PARTEA A TREIA: Definirea relatiilor sanatoase     309
Nouasprezece       Relatii codependente sau sanatoase?     311
Douazeci                Reusita în relatii     323

Despre autori     331


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu