miercuri, 8 ianuarie 2014

JUNG SI POST-JUNGIENIIAutor : Andrew Samuels                
Editura Herald
Colectia Jungiana
An aparitie :2013
Traducerea Brandusa Popa, Gabriela Deniz
ISBN 978-793-111-397-5 
Nr pagini :472
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 
39 lei la Editura, 34,04 lei la elefant , 43,07 lei la librariepsi
Descrierea editurii:
Aceasta carte fundamentala, Jung si post-jungienii, ne creeaza o imagine despre modul in care psihologia analitica s-a dezvoltat dupa moartea lui Jung, din 1961. Samuels analizeaza, clasifica si compara directiile contemporane ale post-jungianismului, folosind ca punct de plecare in demersul sau teoretic principalele contributii clinice aduse de Jung in domeniul psihologiei abisale, pe care le abordeaza din punct de vedere teoretic si istoric, dar si critic. Plecând de la viziunea lui Jung asupra terapiei, autorul reuseste sa sublinieze intr-o maniera nepartinitoare punctele tari si punctele slabe ale conceptiei analitice, modul in care conceptele au fost confirmate sau revizuite in lumina descoperirilor contemporane si sa traseze paralele atât cu conceptia freudiana a psihanalizei, cât si cu dezvoltarile moderne ale acesteia din scoala contemporana psihodinamica. Valoarea acestui text este din acest punct de vedere extrem de mare, oferind cititorului interesat si pasionat de domeniu o vedere generala, integratoare, asupra principalelor curente din psihanaliza aflate la intersectie cu psihologia jungiana. Jung s-a aflat prin ceea ce a creat in domeniul psihologiei inaintea timpului sau, aceasta este o idee subliniata de autor in numarate rânduri. Multe din conceptele sale de psihoterapie si atitudinea sa fata psihopatologie sunt reluate astazi in diferite forme in teoriile analistilor de diverse orientari. Avem nevoie insa de perspectiva pentru a intelege mai ales ce au in comun toate aceste teorii si conceptia jungiana si sa nu privim numai la ceea ce le separa.
*
„Erudita, dinamica si provocatoare. […] Samuels are o capacitate remarcabila de a identifica si evalua diferitele teorii si abordari ale psihologiei analitice".
Rosemary Gordon, International Review of Psycho-Analysis
*
„O carte binevenita, exceptionala si oportuna. […] O recomand ca lectura obligatorie".
Mario Jacoby, Journal of Analytical Psychology
*
„Pentru cititorii nefamiliarizati cu scrierile lui Jung si ale post-jungienilor, aceasta carte va furniza o prezentare exhaustiva".
Meg Sharpe, Group Analysis

Cuprins:

PREFATA 7

1. SCOLILE DE PSIHOLOGIE ANALITICA 12
2. ARHETIP SI COMPLEX 47
3. EUL 97
4. SINELE SI INDIVIDUAREA 151
5 . DEZVOLTAREA PERSONALITATII 223
6. PROCESUL ANALITIC 284
7. GEN, SEX SI CASNICIE 339
8. VISELE 375
9. PSIHOLOGIE ARHETIPALA 393
10. TEORIA IN PRACTICA : O ILUSTRARE 405
11. COMPARATIE SI EVALUARE 421

INFORMATII PRACTICE 439
LECTURI RECOMANDATE 441
BIBLIOGRAFIE 443
INDEX 461


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu