luni, 30 martie 2015

101 TEHNICI FAVORITE ALE TERAPIEI PRIN JOC

Autor : Heidi Gerard Kaduson, Charles E. Schaefer  (coord)              
Editura Trei
Colectia Psihologia pentru toţi
An aparitie :2015
Traducere din engleza Oana Munteanu
ISBN  978-606-719-148-6
Nr pagini :568
Format 130 x 200
Pretul la data postarii :44 lei la Editura,39,05 lei la elefant ,33 lei la librarie.net
Descrierea editurii:
Pornind de la tendinţa naturală a copilului de a imagina roluri şi de a construi poveşti relevante pentru viaţa sa interioară, terapia prin joc este larg folosită în abordarea problemelor psihice ale copiilor şi adolescenţilor. Cele 101 tehnici prezentate în acest volum oferă psihologilor, educatorilor, dar şi părinţilor şi pediatrilor un instrument eficient şi neintruziv pentru a-i ajuta pe cei mici să-şi verbalizeze emoţiile, să-şi gestioneze furia, să facă faţă pierderilor şi doliului, dar şi să vindece vechi răni, cum sunt cele pricinuite de abuzuri şi traume. Cartea include contribuţiile unor autorităţi mondiale în terapia prin joc, cu orientări variate, de la psihodinamică la cognitiv-comportamentală. De asemenea, diversele tehnici, utile atât în evaluare, dar şi în cură, sunt grupate în şapte secţiuni: de la poveşti vindecătoare şi arte plastice la jocuri de grup şi marionete.

Copiii pot spune cu uşurinţă cum se simt câtă vreme este „doar în glumă" sau doar „în joacă". Mulţi copii se simt foarte confortabil şi mai puţin ameninţaţi când răspund la întrebări într un format de joc, datorită distanţării pe care o simt faţă de realitate.
Heidi Gerard Kaduson

Piesele geometrice ale jocurilor de construit oferă infinite posibilităţi:
zgârie-nori, grădini zoologice, autostrăzi, aeroporturi, poduri, castele sau case ale dinozaurilor. Toate acestea asigură copiilor un sentiment real de împlinire, care le optimizează imaginea de sine şi le satisface impulsul de stăpânire a mediului.
Charles E. Schaefer

Heidi Gerard Kaduson, specializată în intervenţia psihologică pentru copii, este director al Institutului de Formare în Terapia prin Joc din comitatul Monroe, statul New Jersey.
Charles E. Schaefer este profesor emerit de psihologie la Fairleigh Dickinson University (New Jersey) şi cofondator al Asociaţiei pentru Terapia prin Joc din SUA.
Cuprins:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu