30/03/2015

FORMAREA INOVATORILOR. Cum crești tinerii care vor schimba lumea de mâine

Autor : Tony Wagner                
Editura Trei
Colectia Educaţie şi formare
An aparitie :2014
Traducere din engleza Anca Sevcenco
ISBN 978-606-719-144-8
Nr pagini :352
Format 145 x 205
Pretul la data postarii :28 lei la Editura,24,85 lei la elefant ,21 lei la librarie.net




Descrierea editurii:

Ce fel de educaţie poate ajuta copiii de azi pentru a reuşi în era informaţiei şi a inovării? Cum poate fi încurajată creativitatea tinerilor angajaţi? În ce mod părinţii pot cultiva curiozitatea şi inventivitatea celor mici? Plecând de la triunghiul joc-pasiune-determinare, Tony Wagner reface traseul formativ al câtorva dintre cei mai străluciţi inovatori ai zilelor noastre, de la inginerul care a contribuit decisiv la crearea primului iPhone, la activişti sociali care născocesc, în Africa, „biciclete" ieftine pentru depănuşat. Pe lângă interviurile cu aceste minţi pline de creativitate, Wagner discută şi cu profesorii şi părinţii acestor inovatori. Scopul său este să arate cât de importantă este o copilărie în care sunt încurajate pasiunile celor mici şi cât de mult contează modelul personal al dascălilor dedicaţi. De asemenea, sunt descrise câteva dintre liceele şi facultăţile americane cele mai vizionare ca programă şi ca abordare interdisciplinară.

„Cum putem da fiecărui copil sau tânăr şansa de a fi creativ şi de a fi educat pentru inovaţie? Cum ne asigurăm că viitorii «transformatori» ai lumii sunt pregătiţi să răspundă provocărilor? Profesorul de pedagogie Tony Wagner dă răspunsuri şi soluţii surprinzătoare în această carte, pe care o recomand în primul rând celor care au fost împiedicaţi cel puţin o dată să fie inovatori..."
– Prof. univ. dr. Lucian Ciolan,
coordonatorul colecţiei „Educaţie şi formare", decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti


Tony Wagner
este profesor universitar de pedagogie şi expert la Laboratorul de Inovare de la Universitatea Harvard. În 2008, a publicat bestsellerul The Global Achievement Gap (Decalajul educaţional la nivel global).
Cuprins:

Introducere ... 9

Capitolul 1. Introducere în inovare ... 19
Capitolul 2. Portretul inovatorului la tinereţe ... 62
Capitolul 3. Inventatorii STEM ... 101
Capitolul 4. Inovatorii sociali ... 154
Capitolul 5. Inovarea învăţării ... 204
Capitolul 6. Viitorul inovării ... 286

Epilog.    Scrisoare către tânărul inovator ... 339
Postfaţă de Robert A. Compton ... 346
Cuvânt de mulţumire ... 349

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu