sâmbătă, 25 aprilie 2015

CARTEA DESPRE ACEL TABU CARE TE IMPIEDICA SA AFLI CINE ESTI

Autor : Alan Watts                
Editura Herald
Colectia Alter Ego
An aparitie :2013   
Editia originala
1966 The Book - On the Taboo Against Knowing Who You Are
Traducerea Marian Stan
ISBN 978-973-111-357-9 
Nr pagini :224
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : Stoc epuizat la Editura, 23 lei la eusunt

 
Descrierea editurii:
Aceasta carte exploreaza un tabu nerecunoscut, dar foarte puternic - conspiratia noastra tacita de a ignora cine, sau ce, suntem cu adevarat. Pe scurt, doresc sa arat ca impresia curenta care ne defineste ca un eu separat inchis intr-un sac de piele este o halucinatie aflata in dezacord atat cu stiinta occidentala, cat si cu filosofiile-religiile experimentale din Orient, in special cu filosofia hindusa Vedanta. Aceasta halucinatie sta la baza folosirii gresite a tehnologiei in scopul de a subjuga violent mediul natural al omului, ceea ce, in cele din urma, il va impinge la distrugere.
Iata de ce avem urgent nevoie sa ajungem la o perceptie a propriei noastre existente care sa fie in acord cu datele fizicii si care sa depaseasca sentimentul nostru de alienare fata de univers. In acest scop, m-am inspirat din intuitiile oferite de Vedanta, pe care le-am redat, totusi, intr-o maniera moderna si accesibila occidentalilor. Prin urmare, acest volum nu se doreste a fi un compendiu sau o introducere in Vedanta in sensul comun al acestor termeni. El este mai degraba o fertilizare incrucisata intre stiinta occidentala si intuitia orientala.
Trebuie sa multumesc in mod deosebit sotiei mele Mary Jane, pentru atenta munca de editare si pentru comentariile pe marginea manuscrisului. De asemenea, sunt recunoscator Fundatiei Bollingen pentru sprijinul acordat unui proiect care a inclus scrierea acestei carti.
Alan Watts
Alan Watts a fost profund atasat de filosofiile indiene (in special Vedanta si buddhismul), precum si de gandirea taoista. Scrierile lui vorbesc in special despre buddhismul Zen. Devenit decan al Academy of Asian Studies din San Francisco, tine regulat conferinte si are emisiuni frecvente la radio. In anii ce vor urma, face numeroase calatorii in Japonia si Europa, unde sustine conferinte la cele mai importante universitati. Cu aceasta ocazie se intalneste cu C. G. Jung. In anii 1970, Alan Watts devine cel mai renumit interpret al gandirii orientale in Occident

Cuprins:

Prefata 9
Informatii tainice 11
Jocul de-a alba-neagra 39
Cum sa fii un fals autentic 77
Lumea este corpul tau 121
Si ce daca? 151
Acela 191
Cartile 216

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu