miercuri, 19 august 2015

MAINE VOI FI SLABA! Psihologia dietelor

Autor :  Sara Gilbert     
Editura Trei
Colectia Psihologie practică
An aparitie :2015
Traducerea: Maria Buzea
ISBN 978-606-719-327-5
Nr pagini : 200
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 23,2 lei la Editura, 19,43 lei la elefant (17,01 lei ebook-ul), lei 17,40 la librarie.netDescrierea editurii:

Cum se face că atât de mulţi dintre cei care ţin diete nu reuşesc să slăbească? Ba din contră, tind chiar să depăşească greutatea avută iniţial. Ce-i deosebeşte pe oamenii care totuşi reuşesc, de ceilalţi? Dar pe cei graşi de cei slabi? În cartea sa bazată pe cunoştinţe din diverse domenii de specialitate şi pe studii ştiinţifice, Sara Gilbert demontează mituri, arătând că succesul pe termen lung al unei diete nu ţine de voinţă, ci de factori personali precum aşteptări şi încredere în sine, sau de circumstanţe sociale şi familiale.

Cititorului i se oferă strategii de monitorizare a dietei, astfel încât să fie pregătit dintru început pentru dificultăţile inevitabile apărute atunci când se încearcă schimbarea unor vechi obiceiuri. Este învăţat cum să recunoască emoţiile şi situaţiile care stau la baza unui comportament alimentar nedorit sau chiar periculos pentru propria sănătate şi să utilizeze tehnici cognitive şi comportamentale de gestionare a acestora.

Cartea Sarei Gilbert nu propune diete miracol, fiind în schimb un instrument cât se poate de util pentru toţi cei care doresc să atingă şi să păstreze o greutate ideală.

Sara Gilbert este autoarea a peste 25 de cărţi prin care ajută cititorii de toate vârstele să facă faţă schimbărilor şi să parcurgă cu bine evenimentele majore ale vieţii.


Cuprins:

Mulţumiri ... 9
Introducere ... 11

Capitolul Unu
O carte fără promisiuni ... 15
Capitolul Doi
De ce să ţinem dietă? ... 32
Capitolul Trei
Cauzele obezităţii ... 48
Capitolul Patru
Ce este foamea? sau "De ce nu mă pot opri din mâncat atunci când vreau?" ... 66
Capitolul Cinci
Slăbirea reuşită ... 81
Capitolul Şase
Partea întunecată a curelor de slăbire ... 95
Capitolul Şapte
A mânca pentru a trăi ... 115
Capitolul Opt
Cum să facem faţă dietei - partea întâi: definirea problemei ... 127
Capitolul Nouă
Cum să facem faţă dietei - partea a doua: planificarea schimbării ... 149
Capitolul Zece
Alternative la puterea voinţei ... 170

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu