miercuri, 9 decembrie 2015

CONSTELATIILE FAMILIALE. Terapie pentru suflet

Autor : Bert Hellinger
Editura Philobia
Colectia Psihogenealogia
An aparitie : 2015
Traducerea Cristina Livia Vasilescu
ISBN 978-606-8560-29-8
Nr pagini : 216
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 25  lei la Editura, 23 lei la eusunt , 25 lei la librisDescrierea editurii:
Viața fiecăruia dintre noi este influențată de principii care funcționează dincolo de dorințe, de angoase și chiar de voința noastră. Dacă, pe de o parte, fiecare individ beneficiază de liberul arbitru, este esențial să știm că, pe de altă parte, propria noastră existență este puternic influențată nu numai de predecesorii direcți – părinții –, cât, mai ales, de membrii unei vaste constelații familiale care pune în mișcare destinele individuale ale tuturor celor care ne-au precedat.

Deși nu suntem conștienți, destinele noastre sunt implicate în asemenea măsură în această constelație familială, încât putem suferi și muri „din solidaritate“, fără a înțelege legăturile noastre cu această constelație ai cărei membri au trăit mai multe generații înaintea noastră.

De fapt, constelația familială are un suflet comun, care o menține unită și o orientează. Faptul că vorbim despre un suflet comun înseamnă că această constelație familială, dincolo de aspectele sale psiho-sociale, are o dimensiune și o natură pe care le putem numi „religioase“. A deveni tu însuți înseamnă, așadar, a înțelege sursa propriei „alienări“ și a integra dimensiunea religioasă a propriei vieți înainte de a începe o terapie pe care trebuie s-o numim, în mod firesc, terapia sufletului. Bert Hellinger ne propune înțelegerea acestei metode, care-l îndeamnă pe fiecare dintre noi să-și redefinească legăturile.

Bert Hellinger s-a născut în 1925. A făcut studii de filosofie, teologie şi pedagogie. După şaisprezece ani petrecuţi ca misionar catolic şi preot paroh alături de zuluşii din Africa de Sud, se întoarce în Germania, unde devine mai întâi psihanalist, apoi elaborează metoda de terapie sistemică familială.

Mai multe despre Bert Hellinger

Cuprins:Mulţumiri  3
Prefaţă  5


"Cred în experienţa comunităţii"  9
Despre cerul care îmbolnăveşte şi despre pământul care vindecă  15
Terapia sufletului  35
Maxime şi scurte istorisiri  65
Ordinele iubirii  75
Experienţa lui Dumnezeu  97
Religie, psihoterapie şi terapie sufletească  103
Obişnuitul şi facilul  107
Psihoterapie şi religie  133
Vinovăţie şi doliu  145
Prezenţa morţilor în viaţa noastră  169
Conştientizarea prin renunţare  181
Religie şi psihoterapie  193Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu