luni, 28 decembrie 2015

CUM INVATA COPIII

Autor : John Holt
Editura Trei
Colectia Psihologie practica
An aparitie : 2015
Traducerea Mihaela Buruiană
ISBN 978-606-719-314-5
Nr pagini : 296
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 26,25 lei la Editura,  24,50 lei la elefant , 35 lei la librarie.netDescrierea editurii

„Tot ce spun eu in cartea acesta poate afi rezumat in patru cuvinte: Aveti incredere in copii!“ – John Holt

Copiii invata cel mai bine inainte de a merge la scoala, cand „invatatul este precum respiratul“, atrage atentia celebrul reformator educational John Holt. Odata intrati in sistemul clasic de invatamant, micii scolari ajung repede sa fie umiliti, speriati si descurajati. Vaduviti de dorinta fireasca de a explora, ei se vor simti coplesiti de cerinte fara noima si de testari care ignora punctele lor forte. Vor cauta strategii de a pacali profesorii sau se vor limita la a invata strict „pentru examene“. Plecand de la observarea procesului natural si fascinant in care copiii mici invata pe cont propriu sa mearga, sa vorbeasca sau sa rezolve jocuri complicate, autorul indeamna parintii si educatorii sa creeze un mediu de invatare bazat pe incredere si deschidere, care sa incurajeze nu doar achizitia unor fragmente din diverse teorii, dar si dezvoltarea increderii, rabdarii si autonomiei elevilor aflati la varste fragede.
Miza cartii consta in transformarea scolii (dar si a caminului familial) intr-un loc unde copiii sa-si poata imbunatati stilul natural de gandire si invatare.

John Holt (1927–1985), apreciatul reformator al sistemului tradiţional de învăţământ din SUA, a promovat şcolarizarea la domiciliu şi a devenit celebru pe întregul mapamond în 1964 odată cu volumul How Children Fail (Cum eşuează copiii).

Cuprins:

Prefata  7

Să învăţăm despre copii  13
Jocuri şi experimente  33
Vorbirea  85
Cititul  132
Sportul  178
Arta, matematica şi alte materii  192
Fantezia  233
Mintea pusă la treabă  257
Învăţarea şi dragostea  288
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu