11/12/2015

ESENTA PSIHOLOGIEI LUI JUNG SI BUDISMUL TIBETAN. Cai occidentale si orientale catre Esenta


Autor : Radmila Moacanin
Editura Atman
An aparitie : 2015
Traducerea  Claudia Mitrofan
ISBN 978-606-93899-2-8
Nr pagini : 190
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 25  lei la Editura, 26,10 lei la elefant , 26 lei la eusunt



Descrierea editurii:
În această ediție extinsă a clasicei sale introduceri, Radmila Moacanin ne poartă către punctele de intersecție dintre budismul tibetan și psihologia jungiană. Aparținând unor culturi radical diferite, aceste două perspective împart idei izbitor de asemănătoare și o preocupare comună către ceea ce Jung numea „experimentul extraordinar de a deveni conștient”.
Budismul tibetan, renumit pentru practicile sale tantrice, este plin de imagini și ritualuri de transformare a minții. În teoriile sale asupra minții și a psihologiei, Jung a căutat simbolurile și metodele pentru deblocarea puterii psihicului uman universal. Radmila Moacanin examinează arhetipurile jungiene și zeitățile budiste, rolurile analistului și ale prietenului spiritual, subconștientul colectiv, karma și multe altele. Ea permite acestor concepte de a se pune în lumină unul pe altul, păstrând cu atenție în același timp caracterul distinctiv al fiecărei perspective.
Pasionată de ambele discipline, autoarea duce ideile și metodele lui Buddha și ale lui Carl Jung dincolo de simpla teorie, chiar în domeniul realității de zi cu zi, dându-le viață pentru cititorii secolului al XXI-lea.

Radmila Moacanin s-a născut în Belgrad, Serbia. A studiat la Geneva, New York și Los Angeles și a dobândit o diplomă în limbi străine, o diplomă de master în afaceri internaționale ale Națiunilor Unite, a realizat studii de master în servicii sociale și a obținut un doctorat în psihologie. A fost bursier Fulbright în Italia, a lucrat la Misiunea Permanentă a Birmaniei din cadrul Organizației Națiunilor Unite, la Centrul Medical Universitar din New York și la Centrul Medical al Universității din California de Sud. A participat în calitate de consultant în aplicarea Programului Național al Jurnalului Intensiv și a fost lector invitat la Școala de Psihologie de la Moscova.
În prezent, Radmila Moacanin locuiește în Los Angeles și lucrează ca psihoterapeut, profesor adjunct la Universitatea din San Diego pentru Studii Integrative, și este și coordonator al unor sesiuni de retrageri în cadrul cărora predă Meditația Scrisului, în California. A călătorit mult în întreaga lume și vorbește șase limbi. De mai bine de trei decenii, autoarea este o practicantă a budismului tibetan.

Cuprins:

Prefaţă la cea de-a doua ediţie  i
Prefaţă  v
Mulţumiri  xi


   1. Budismul  1

Budismul tibetan  io
Renunţarea la sine  12
Motivaţia  16
Percepţia dreaptă  18
Budismul tantric - Vajrayana  20

   2. Cari Gustav Jung  31

Inconştientul colectiv  40
Arhetipuri  41
Sinele  43
Individuaţia  44
Alchimia  47
Sincronicitatea  52

   3. Metodele psihologiei jungiene şi budismul tibetan  57

Vindecarea sufletelor  57
Eliberarea de suferinţă  65
Prietenul spiritual şi analistul  75

   4. Simbolurile arhetipale  79

Cartea tibetană a morţilor  88
Mandala  92

   5. Conexiuni, similarităţi şi diferenţe  95

Introducere  95
Conştiinţa şi inconştientul  96
Transformarea spirituală  102
Uniunea contrariilor  105
Calea de mijloc şi Madhyamika  107
Ego şi non-ego  109
Suferinţa şi metodele de vindecare  112
Mântuirea lui Dumnezeu  118
Viziunea lui Jung asupra tradiţiilor orientale  122
Pericole  127
Probleme etice  129

   6. Concluzie  133

Incheiere  140
Epilog  143
Note  157
Glosar  171
Index  177
Despre autoare  182



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu