11/12/2015

PRINCIPIUL PAUZEI. Arta dialogului interior


Autor : Kevin Cashman
Editura Globo
An aparitie : 2014
Traducerea Simona Elena Procopet
ISBN 978-606-93323-4-4
Nr pagini : 224
Format 135 x 205
Pretul la data postarii : 29,90 lei la Editura, 22,80 lei la elefant , 29 lei la eusunt



Descrierea editurii:

In cea mai importanta carte a sa, Principiul Pauzei – Arta dialogului interior, Kevin Cashman dezvaluie mecanismele transformarii unui manager preocupat exclusiv (si cu orice pret) de profitul cat mai mare, intr-un lider pentru care sunt mai importanti oamenii si binele lor, consolidand, astfel, performantele pe termen lung. Principiul Pauzei ar trebui sa fie un manual obligatoriu pentru managerii romani de scoala noua, adepti ai imbogatirii peste noapte prin biciuirea pana la epuizare a angajatilor. Deschizator de drumuri in domeniul dezvoltarii leadershipului, Kevin Cashman (prezent in Top 10 Lideri ai Gandirii si considerat unul dintre cei mai mari traineri de directori) a invatat din proprie experienta ce inseamna sa te opresti in toiul actiunii pentru a respira, a te regasi, a te sfatui cu tine insuti si a descoperi o cale nebatatorita spre succes.

La fel ca Hanno Beck, autorul cărții ”Banii nu gândesc”, Kevin Cashman consideră că poți deveni un lider performant doar oferindu-ți momente în care, singur cu tine, îți pui întrebări esențiale și cauți răspunsurile potrivite. Evident, nu oricine își poate permite o ”pauză” de o lună, în Tanzania, la safari, fără telefon, internet, televizor, ziare, dar te poți elibera de presiunea lumii exterioare căutând un colț liniștit, cutreierând aleile unui parc sau ascultând muzică. ”Managerii eficienți sunt instruiți să dețină cele mai corecte răspunsuri, - constată Cashman - în timp ce liderii își dezvoltă abilitatea de a pune cele mai profunde întrebări (...) Managerii accelerează ritmul pentru a crește eficiența, liderii încetinesc pasul pentru a se conecta la ceea ce este cu adevărat semnificativ, important și inovator”.

Altfel spus, managerul hăituiește, liderul gândește și empatizează cu echipa sa, bucurându-se de respectul și solidaritatea acesteia. Sloganul ”Oprește-te pentru a progresa” conține invitația la pauză pentru creșterea leadershipului personal, pauză pentru a potența creșterea celorlalți, pauză pentru creșterea culturii inovației. Dar cea mai importantă dintre toate este pauza pentru dezvoltarea conștiinței de sine, al cărei principiu este astfel enunțat de Lao Tzu: ”Cel care îi cunoaște pe alții este înțelept. Cel care se cunoaște pe sine este luminat.”

Cuprins:

Nota autorului: Principiul Pauzei 13

Capitolul 1: Prezentarea Principiului Pauzei  15
Capitolul 2: Pauză pentru creşterea leadershipului personal  61
Capitolul 3: Pauză pentru a potenţa dezvoltarea celorlalţi  113
Capitolul 4: Pauză pentru a creşte cultura inovării  151

Trei concluzii. Faceţi pauză în continuare  181

Note  187
Bibliografie  198
Mulţumiri  203
Index  207
Despre autor     223


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu