27/12/2015

RESCRIEREA REGULILOR. Un ghid integrativ pentru iubire, sex si relatii

Autor :Meg Barker
Editura Trei
Colectia Psihologia pentru toti
An aparitie : 2015
Traducerea Radu Filip
ISBN 978-606-719-399-2
Nr pagini : 392
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 29,25 lei la Editura, 27,30 lei la elefant, 23,40 lei la librarie.net




Descrierea editurii:
Deşi în ultimele zeci de ani progresul tehnologiei a devenit tot mai rapid, modificând condiţiile de viaţă nu numai de la o generaţie la alta, ci chiar în cadrul aceleiaşi generaţii, relaţiile dintre oameni au continuat să se conducă după aceleaşi reguli vechi de secole. Avem aşteptări de la noi înşine şi de la ceilalţi bazate pe aceleaşi principii de viaţă vetuste, iar când suntem dezamăgiţi aruncăm vina într-o parte şi-n alta, inclusiv asupra propriei persoane, fără să observăm că încercăm, de fapt, să îmbrăcăm un adult cu hainele unui copil.
Ce face Meg Barker în această carte remarcabil de atractiv scrisă este să pună sub semnul întrebării regulile actuale din cadrul relaţiilor intime şi de prietenie. Ea ne propune să reflectăm asupra lor şi să înţelegem de ce nu mai pot funcţiona, sugerându-ne rescrierea lor într-o manieră flexibilă, adaptată fiecăruia în parte. Este o carte ce deschide perspective, oferind argumente pro şi contra bazate pe cercetare, fără să impună, fără să facă judecăţi de valoare.

Rescrierea regulilor este un ghid prietenos ce ne poartă printre complicatele – şi, adesea, contradictoriile – reguli ale iubirii: sunt oferite sfaturi cu privire la atracţie şi sex, monogamie şi conflict, identitate de gen şi angajament. Această carte trece în revistă modul în care regulile sunt „rescrise" în diferite feluri, dându-i cititorului puterea să găsească abordarea care se potriveşte cel mai bine cu situaţia lui. – Meg Barker

"Trăim într-o perioadă de mare incertitudine în ceea ce priveşte relaţiile. Căutăm Alesul, dar ne trezim că rămânem singuri pentru că nimeni nu se ridică la nivelul aşteptărilor. Tânjim după un final fericit, dar o despărţire după alta ne lasă răniţi şi confuzi. Găsim un partener, dar realitatea relaţiilor noastre nu este cea la care ne aşteptam şi devine greu să păstrăm echilibrul între acestea şi toate celelalte lucruri pe care le vrem de la viaţă. Căsătoria se dovedeşte a fi o industrie „rezistentă la recesiun" şi, în acelaşi timp, rata divorţurilor şi a despărţirilor se ridică la cele mai înalte cote." – Meg Barker


Meg John Barker este doctor în psihologie, psihoterapeut şi profesor la The Open University, în Marea Britanie. Este coeditoarea revistei Psychology & Sexuality şi se numără printre organizatorii grupului Critical Sexology, care prezintă seminarii deschise despre sexualitate.

Cuprins:

Lista ilustraţilor  7
Mulpimiri  9
Introducere  11


1. Rescrierea regulilor despre sine  29
2. Rescrierea regulilor atractivităţii  57
3. Rescrierea regulilor iubirii  87
4. Rescrierea regulilor despre sex  119
5. Rescrierea regulilor despre gen  158
6. Rescrierea regulilor despre monogamie  196
7. Rescrierea regulilor despre conflict  232
8. Rescrierea regulilor despre despărţire  268
9. Rescrierea regulilor despre angajament  304
10. Rescrierea propriilor tale reguli  346

Note  369




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu