08/04/2017

HIPNOTERAPIA. Teorie si practica

Autor: Irina Holdevici
Editura: Dual Tech
An aparitie : 2006
Editia I
ISBN 973-85526-1-3
Nr pagini : 340
Format 170 x 250
Anticariat
Pretul la data postarii : 25 lei la Editura, 35 lei la psihoshop
Disponibilitate BCU
pdf aici



Descrierea editurii:

       Secole de-a rândul, hipnoza a fost consideratã ca o actiune magicã menitã sã influenteze comportamentul uman prin mijloace paranormale. Aceastã aurã de mister care persistã si astãzi face ca asteptãrile oamenilor fatã de hipnozã sã fie exagerate si nerealiste. Unii o considerã un panaceu universal care poate rezolva orice problemã medicalã sau psihologicã, în timp ce altii se tem de ea având impresia cã pot fi controlati de forte oculte. Stiinta modernã a demitizat hipnoza demonstrând prin metode psihofiziologice cã aceasta este o stare de relaxare mai profundã în care putem programa psihicul nostru pentru sãnãtate si eficientã.
        În aceastã lucrare sunt prezentate atât aspectele teoretice, mecanismele fenomenului hipnotic, cercetãri moderne din domeniu cât si metode practice de aplicare a hipnozei în afectiunile nevrotice si psihosomatice.
Hipnoza rãmâne o optiune de tratament care poate functiona independent sau în combinatie cu alte tehnici psihoterapeutice de scurtã duratã.
       Lucrarea se adreseazã medicilor si psihologilor dar si publicului larg care poate afla ceva mai mult despre tainele hipnozei si despre mecanisele de prevenire si combatere a stresului.

       Irina Holdevici este profesor universitar de psihologie si psihoterapie. A publicat peste 100 de studii si peste 20 de carti de specialitate. Detine specializari in psihoterapie, psihopatologie si psihologia sportului. Este psihoterapeut formator in psihodiagnostic clinic si psihoterapie si presedinte al Societatii Romane de Sugestie si Hipnoza, vicepresedinte al Colegiului National de Psihoterapie si membru in Comitetul Director al Federatiei Europene de Psihologie a Sportului.

Cuprins:

I Hipnoza - de la magie la psihoterapia modernă 7 
II Inducţia hipnotică 41 
III Hipnoterapia - psihoterapia prin intermediul relaxării 74 
IV Hipnoza permisivă 103 
V Hipnoza în terapia comportamentală şi cognitivă 141 
VI Hipnoanaliza 153 
VII Autohipnoza 171 
VIII Hipnoza în afecţiunile psihosomatice 206 
IX Hipnoză în tulburările sexuale 241 
X Hipnoterapia în combaterea durerii . 254 
XI Hipnoterapia şi anxietatea 274 
XII Hipnoza şi depresia 299 
XIII Hipnoterapia la copii 323 
XIV In loc de încheiere: aplicaţiile hipnozei clinice 332 

Bibliografie selectivă 337 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu