joi, 15 februarie 2018

DE CE EL? DE CE EA? Cum să găseşti dragostea adevărată înţelegându-ţi tipul de personalitate

Autor Helen Fisher
Editura Humanitas
Colectia Practic
An aparitie : 2013
Editia I
Editia originala: Why him? Why her? : finding real love by understanding, 2009
Traducerea Alina-Nicoleta Ioan
ISBN 978-973-50-4167-0
Nr pagini : 320
Format 130 x 200
Anticariat
Stoc epuizat la Editura. La data postarii nu am gasit oferte de vanzare a acestei carti
Disponibilitate BCU


Descrierea editurii:

Suntem un cocktail de hormoni. Peste acesta se depun achiziţiile datorate educaţiei şi culturii în care creştem, experienţele de viaţă, căutările personale, setul de valori adoptate, atâtea şi atâtea variabile care compun universul unic al fiecărui individ. Rămâne însă definitorie pentru personalitatea unui om acea „compoziţie chimică" înnăscută, proprie fiecăruia în parte şi bazată pe un număr de patru sisteme: dopamina, testosteronul, serotonina şi estrogenul. În funcţie de aceşti hormoni se diferenţiază patru mari tipuri de personalitate, Exploratorul, Conducătorul, Constructorul şi Negociatorul, uşor de identificat în urma completării chestionarului propus de Helen Fisher în cartea de faţă.
Ce anume influenţează alegerea unui anumit partener de viaţă şi de ce unele relaţii pur şi simplu nu funcţionează? Răspunsurile aflate în urma studiului realizat de autoare şi-au găsit confirmarea în cei peste opt milioane de oameni din cele patruzeci de ţări unde a fost pus în aplicare, prin intermediul unor site-uri de servicii matrimoniale. Concluzia: ca să-ţi găseşti dragostea adevărată, este esenţial să te cunoşti pe tine însuţi şi să trăieşti în acord cu propria-ţi identitate.

„Nu-i de mirare că există atâţia oameni de ştiinţă, dar şi profani care consideră că «extremele se atrag». La fel, mulţi susţin ideea potrivit căreia «cine se-aseamănă se-adună». Ambele tipare există – şi totul depinde de tipul de personalitate principal al fiecăruia. Era ca şi cum m-aş fi strecurat în bucătăria mamei natură şi aş fi dat peste reţetele ei despre dragoste.“ (Dr. Helen FISHER)

Dr. HELEN FISHER, expert în studiul naturii iubirii şi a atracţiei, este şeful consilierilor ştiinţifici ai site-ului Chemistry.com, una dintre diviziunile Match.com. Două dintre cărţile sale, The First Sex (Prima dată) şi The Anatomy of Love (Anatomia iubirii), au fost incluse pe lista cărţilor remarcabile de către New York Times. A fost cercetător în cadrul Muzeului de Istorie Naturală din Manhattan. În prezent este profesor cercetător la Secţia de antropologie a Universităţii Rutgers şi locuieşte la New York.

Cuprins:

1. S-o ascultăm pe mama natură: De ce el? De ce ea?  / 11
2. Testul de personalitate conceput de dr. Helen Fisher  / 30
3. înzestrarea naturală: cum ţi-e scris  / 35
4. Soarbe licoarea vieţii până la ultima picătură: Exploratorul  / 55
5. Stâlpul societăţii: Constructorul  / 78
6. Tot mai sus, către stele: Conducătorul  / 101
7. Regele-filozof: Negociatorul  / 124
8. Tovarăş dejoacă, partener intelectual, camarad de întrajutorare, suflet-pereche. Atracţia reciprocă în cadrul întâlnirilor romantice  / 149
9. Cum ne îndrăgostim: pâlnia  / 169
10. Alesul/Aleasa inimii: cum iubim  / 191
11. Cum lăsăm atracţia să lucreze: sfatul dat de natură  / 229

Anexă  / 265
Note  / 273
Mulţumiri  / 287

Bibliografie  / 289 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu