vineri, 16 februarie 2018

INTELIGENTA ROMANTICA. Cum sa fii în dragoste la fel de istet ca-n viata

Autor Mary Valentis, John Valentis
Editura Humanitas
Colectia Practic
An aparitie : 2009
Editia I
Editia originala: Romantic Intelligence: How to Be As Smart in Love As You Are in Life, 2003
Traducerea Dana Ligia Ilin
ISBN 978-973-50-2507-6
Nr pagini : 230
Format 130 x 200
Anticariat
La data postarii nu am gasit oferte de vanzare a acestei carti Pretul la data postarii : Stoc epuizat la Editura, 27 lei la casa cartilor, 15 lei pe okazii
Disponibilitate BCU


Descrierea editurii:

Inteligenţa ascuţită poate prezice cu ce viteză vei rezolva problemele de matematică sau ce şanse ai să cucereşti un premiu Nobel, însă, în afara vieţii profesionale, nu îţi garantează nici succesul, nici fericirea, nici împlinirea. În plan personal şi social, inteligenţa nu presupune să posezi doar un IQ ridicat. Indicatorul corect de evaluare a sorţilor de izbândă este EQ-ul – coeficientul emoţional –, o masură a profunzimii şi abilităţilor afective.

Fundamentată pe teoriile psihologului Daniel Goleman şi pe revoluţionara sa lucrare Inteligenţa emoţională, cartea de faţă restrânge sfera de interes la nivelul relaţiilor de cuplu, lansând totodata sintagma „inteligenţa romantică“ – generatoare a unei serii de atitudini şi de comportamente ce facilitează întemeierea unor astfel de relaţii. Ea vă învaţă cum sa conştientizaţi atât propriile stări afective, cât şi pe cele ale partenerului/partenerei şi să trataţi cu tact orice manifestare nocivă, fie că e izvorâtă din gelozie, din dorinţa de a deţine controlul sau dintr-un spirit înnăscut de competitivitate. Aplicând în practică învăţăturile autorilor, veţi ajunge să stăpâniţi arta de a putea consolida în timp orice tip de relaţie amoroasă. „Dacă această carte ar fi citită de mai mulţi oameni, rata divorţurilor ar scădea semnificativ“, spune dr. Lloyd Glauberman, psiholog, preşedinte al Psycho-Technology.

JOHN VALENTIS, doctor în psihologie, lucrează din 1975 în domeniul sănătăţii mintale. Are un cabinet de hipnoză clinică şi psihoterapie şi este specializat în stimularea motivaţiei, relaţii de cuplu şi psihologia sănătăţii. Gazdă a unui program radiofonic al postului WALE, The Dr. John Valentis Show, a fost invitat frecvent la televiziunea locală şi cea naţională. Ţine seminarii de iniţiere în diverse subiecte legate de sănătatea mentală, dar şi de perfecţionare, pentru medicii şi cadrele din acest domeniu.
MARY VALENTIS, doctor în litere, predă literatură, cultură populară şi teorie literară la State University of New York. Şi-a început cariera ca reporter şi editorialist la Hearst Newspapers, după ce a absolvit cu rezultate excelente Connecticut College. Coautoare a cărţilor Brave New You: 12 Dynamic Strategies for Saying What You Want and Being Who You Are, TechKnowledgies: New Imaginaries in the Humanities, Arts, and TechnoSciences şi Female Rage: Unlocking Its Secrets, Claiming Its Power; a publicat, de asemenea, numeroase articole în reviste ca New Woman, precum şi în diverse periodice universitare. Susţine numeroase conferinţe, atât în America, cât şi în Europa. Cursurile, prelegerile şi atelierele pe care le organizează vizează probleme feminine, iubirea romantică şi cultura populară.

Cuprins:

Mulţumiri  9

Sunteţi la fel de isteti în dragoste ca în Viaţă? Testati-vă inteligenţa romantică  11

Introducere. Dragostea în lumea viitorului  17
1. Ce este inteligenţa romantică?  32
2. Iubirea, cocktailul emoţiilor  54
3. Povestea vieţii dumneavoastră romantice  76
4. Conştiinţa de sine emoţională, cheia inteligenţei romantice  93
5. Învingeţi gelozia şi furia cu ajutorul inteligenţei romantice  114
6. Compatibilitatea afectivă  139
7. Dansul empatiei  161
8. Sentimentele şi intimitatea  180
9. Conflictul şi perioadele de criză afectivă  194
10. Tu, omul cel nou şi minunat, şi inteligenta romantică  209

Referinţe bibliografice  225

Contactati-ne  229


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu