vineri, 30 martie 2018

GRANITE IN RELATII. Cand sa spui DA, cand sa spui NU, pentru a prelua controlul asupra vietii tale

Autor: Henry Cloud, John Townsend
Editura Peregrinul (Logos)
An aparitie : 2011
Editia I
Editie ulterioara, 2014, sub titlul "Limite", editura Elpis, Oradea
Editia originala: Boundaries. When to say yes, how to say no, to take control of your life,1992
Traducerea Raluca Iulia Mirăuță
ISBN 978-973-8767-99-7
Nr pagini : 32o
Format 150 x 230
Anticariat
Pretul la data postarii : 35 lei la carticrestine
Download pdf pe scribd

Descrierea editurii:

       Granițele clar definite sunt esențiale pentru un stil de viață sănătos și echilibrat. Granița este o linie de proprietate personală care delimitează lucrurile pentru care suntem responsabili. Cu alte cuvinte, granițele definesc cine suntem și cine nu suntem și au un impact major asupra tuturor domeniilor vieții noastre. Granițele fizice ne ajută să stabilim cine are voie să ne atingă și în ce circumstanțe; granițele mentale ne dau libertatea de a avea propriile gânduri și opinii; granițele emoționale ne ajută să ne ocupăm de emoțiile proprii și să ne detașăm de emoțiile vătămătoare și manipulatoare ale altora; granițele spirituale ne ajută să deosebim voia lui Dumnezeu de voia noastră și ne ajută să manifestăm o reverență înnoită față de Creatorul nostru. Adesea, creștinii se concentrează prea mult pe iubire și dăruire altruistă, până acolo încât își uită propriile limite și limitări. Dacă alții le atrag atenția asupra lipsei granițelor în viața lor, ei întreabă:
- Pot stabili limite și să fiu totuși o persoană iubitoare?
- Ce sunt granițele legitime?
- Ce se întâmplă când cineva este rănit sau deranjat de granițele mele?
- Ce să le răspund celor care reclamă timpul, dragostea, energia sau banii mei?
- Nu este egoist să ai granițe?
- De ce mă simt vinovat și mă cuprinde teama când mă gândesc să stabilesc granițe în viața mea?
       De la prima ei apariție în limba engleză, în 1992, Granițe în relații a devenit cartea de referință pentru definirea relațiilor umane sănătoase și, cu peste 2 milioane de exemplare vândute, a rămas constant în lista cărților best-seller. Autorii – dr. Henry Cloud și dr. John Townsend – ne oferă aici răspunsuri biblice la întrebările de mai sus, precum și la multe altele, arătându-ne cum să stabilim granițe sănătoase în relațiile cu părinții, partenerul de viață, copiii, prietenii, colegii de muncă și chiar cu noi înșine.

Dr. John Townsend (Wilson, Carolina de Nord) este licențiat în psihologie și, în calitate de consultant organizațional și mentor în leadership, are printre clienții săi mari corporații, businessuri de familie și afaceri mici și mijlocii. Este directorul Programului de Mentorat în Leadership, din statele California, Texas și Indiana. Cărțile cărora le este autor sau coautor, în număr de peste 25, s-au vândut în total în peste 5 milioane de exemplare. Cea mai recentă carte a sa este Cum să fi cel mai bun prieten pe viață: cum să formezi și să păstrezi relațiile pe viață (Worthy Publishing, 2012).

Dr. Henry Cloud a absolvit magna cum laude Universitatea Metodistă de Sud, secția psihologie, și și-a luat doctoratul în psihologie clinică la Universitatea Biola. Și-a făcut rezidențiatul la Departamentul Regional de Sănătate Mintală din Los Angeles. În prezent este consultant în leadership, un vorbitor popular și realizator împreună cu dr. John Townsend al emisiunii naționale de radio New Life Live!, preluată de 180 de posturi de radio. Se bucură de o mare apreciere pentru priceperea sa de a face legătura între dezvoltarea personală și interpersonală și nevoile unui business. Este consultant pentru directorii și managerii unui larg spectru de companii, de la afaceri de familie, la Fortune 25 și Fortune 400. Dr. Cloud locuiește cu soția sa și cele două fiice ale lor în California de Sud.

Recenzie aici

Cuprins:

Multumiri  7

Partea I: CE SUNT GRANITELE?  
1. O zi din viata fara granite  11
2. Cum arata o granita?  26
3. Probleme de granita  49
4. Cum se formeaza granitele?  62
5. Cele zece legi ale granitelor?  85
6. Mituri comune despre granite  106

Partea II: CONFLICTE DE GRANITA
7. Granitele si familia ta  129
8. Granitele si prietenii tai  143
9. Granitele si casnicia  159
10. Granitele si copii  177
11. Granitele si munca  205
12. Granitele si sinele tau  221
13. Granitele si Dumnezeu  245

Partea III: FORMAREA UNOR GRANITE SANATOASE
14. Opozitia fata de granite  257
15. Cum sa-ti evaluezi succesul in domeniul granitelor  291
16. O zi dintr-o viata cu granite  310


Note  320


3 comentarii: