31/03/2018

IUBIM O VIATA INTREAGA? ce tine cuplurile impreuna

Autor: Eva Wunderer, Klaus A. Schneewind
Editura All (Sian Books)
An aparitie : 2017
Editia I
Editia originala: Liebe - ein Leben lang?: Was Paare zusammenhält, 2008
Traducerea Lavinia-Ioana Cazacu
ISBN 978-606-865-701-1
Nr pagini : 272
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 22 lei la Editura, 24,9 lei la libris, 17,43 lei la librarie.net



Descrierea editurii:

        Psihologii Eva Wunderer și Klaus A. Schneewind au analizat factorii implicați în menținerea fericirii pe termen lung și ne oferă acum rețeta unei relații de succes.

        „Căsnicia este cea mai importantă călătorie pe care poate să o întreprindă un om”. Când a scris această cugetare, Kierkegaard nu a prevăzut cât de multe variabile se vor schimba de-a lungul timpului, ca de pildă scopul, durata și rezultatul călătoriei. Mai mult de o treime din cuplurile căsătorite astăzi vor ajunge să se despartă sau să divorțeze. Nici măcar în mediul rural divorțul nu mai este privit ca o catastrofă. Celebritățile din politică și din showbiz lasă impresia că unul, două, trei divorțuri fac pur și simplu parte din viață. Și de la unul la trei nu este așa de mare diferență, având în vedere că riscul de divorț crește considerabil în cazul celor recăsătoriți. Există chiar o caricatură cu un preot care o întreabă pe mireasă: „Vreți să-l luați pe acest bărbat de prim soț?“.

        Pe de altă parte, căsniciile nefericite pot fi uimitor de stabile. Aceste cupluri, numite de sociologi „statornicii nefericiți“, rămân împreună din motive diverse: din obișnuință, pentru bunurile comune, pentru copii, din cauza interdependențelor sau chiar de frică să nu rămână singuri. Așadar, durata unei căsnicii nu este un criteriu în sine pentru succes. Dar încrederea și deschiderea, afecțiunea și angajamentul celor doi parteneri și, mai presus de orice, toleranța și acceptarea se numără printre condițiile unei relații fericite și de lungă durată. Autorii acestei cărți ne explică exact ce presupune fiecare și cum le putem implementa cu succes în viețile noastre. Cei doi pornesc de la rezultatele unui studiu la care au participat peste 600 de cupluri; testele folosite în cadrul studiului sunt incluse în volum și le puteți completa.

Cuprins:

Capitolul 1 Parteneri temporari?  7
Capitolul 2 Un vârf de cuțit de toleranță  22
Capitolul 3 Stâlpii de rezistență ai unei relații fericite  38
Capitolul 4 Ceartă-te, dar serios!  64
Capitolul 5 Dragostea trece prin minte  115
Capitolul 6 Mai multe pretenții, mai multe împliniri!  144
Capitolul 7 Ce-mi place la tine  165
Capitolul 8 Suișuri și coborâșuri  176
Capitolul 9 Independența copiilor, fericirea părinților  196
Capitolul 10 La început a fost familia  208
Capitolul 11 Ce transmitem mai departe  239
Capitolul 12 Ce menține vie dragostea?  245

 Mulțumiri  249
 Bibliografie  251
 Note  261


9 comentarii: