marți, 29 septembrie 2015

DICTIONAR CRITIC DE PSIHANALIZA

Autor : Charles Rycroft      
Editura Trei
Colectia Psihologie-Psihoterapie
An aparitie : 2013
Editia a I      
Traducerea Sofia Manuela Nicolae
ISBN 978-973-707-833-9
Nr pagini : 344
Format 145 x 205
Pretul la data postarii : 49 lei la Editura, 33,32 lei la elefant , 34,30 lei la librarie.net, 32 lei la carti de psihologie


Descrierea editurii:

Dicţionarul critic al psihanalizei este o lucrare de referinţă, care oferă definiţii clare ale termenilor tehnici utilizaţi în psihanaliză şi ale acelor cuvinte pe care aceasta le-a împrumutat din limbajul cotidian, dar cărora le atribuie un sens nou, propriu. Articolele, cu referinţe încrucişate complete, subliniază aspectele teoretice, filosofice şi semantice ridicate de anumite concepte psihanalitice şi controversele care le înconjoară, precum şi felul în care acestea sunt folosite de diferite şcoli, dar şi modul în care sunt interconectate concepte în aparenţă separate. Prin spiritul său, prezentul dicţionar devine o lectură indispensabilă tuturor celor interesaţi de psihanaliză şi de ramificaţiile sale.

Charles Rycroft, psihiatru şi psihanalist britanic, a lucrat ca psihanalist la Clinica Tavistock, perioadă în care a fost şi editor al International Journal of Psychoanalysis. Membru al Colegiului Regal al Psihiatrilor şi al Societăţii Britanice de Psihanaliză, s-a raportat critic la psihanaliza contemporană, ale cărei controverse şi divergenţe a încercat să le judece dintr-o perspectivă obiectivă. A publicat mai multe cărţi şi articole de specialitate.

Cuprins:

Mulţumiri  9
Nota autorului  10
Introducere  11

Dicţionar critic al psihanalizei  41

Bibliografie  307
Index român  323
Index englez  334Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu