PSIHANALIZA SI ALTE PSIHOTERAPII



BAZELE PSIHOTERAPIEI
Bibliografie conform fisei disciplinei, anul universitar 2012-2013 Univ Spiru Haret Brasov (studii licenta)

1. Holdevici, Irina, (1996), Elemente de psihoterapie, Ed. All, Bucuresti;
2. Vancea, Florin, (2009), Introducere în psihoterapie, Ed. Psihomedia, Sibiu.

Bibliografie facultativa:
1. Dafinoiu, Ion, (2000), Elemente de psihoterapie integrativa, Ed. Polirom, Iasi;
2. Gogleaza, Dan, (2002), Psihoterapia ca relatie a schimbarii individuale, Ed.Polirom, Iasi;
3. Huber, Winfrid, (1997), Psihoterapiile, Ed. Stiinta si Tehnica, Bucuresti;
4. Ionescu. Angela, (2003), Psihoterapie. Notiuni Introductive, Ed. Fundatiei România de Mâine, Bucuresti;
5. Mitrofan, Iolanda si Vasile, Diana, (2001), Terapii de familie, Ed. SPER, Bucuresti;
6. Mitrofan, Iolanda, (2008), Psihoterapie, Ed. SPER, Bucuresti.
7. De Lassus, René, (2000), Analiza tranzactionala, Ed. Teora, Bucuresti;
8. Ginger, Serge, (2002), Gestalt terapia, Ed. Herald, Bucuresti;
9. Grof, Stanislav, (2005), Psihologia viitorului, Ed. Elena Francisc Publishing, Bucuresti;
10. Holdevici, Irina, (2001), Noua hipnoza ericksoniana, Ed. Dual Tech, Bucuresti;
11. Holdevici, Irina, (2002), Psihoterapii scurte, Ed. Ceres, Bucuresti;
12. Holdevici, Irina, (2002), Psihoterapia anxietatii, Ed. Dual Tech, Bucuresti;
13. Ionescu, Angela, (2001), Psihoterapia Existentiala, Ed. SPER, Bucuresti;
14. Mânzat, Ion, (2002), Psihologie transpersonala, Ed. Cantes, Iasi;
15. Minulescu, Mihaela, (2001), Introducere în analiza jungiana, Ed. Trei, Bucuresti;
16. Mitrofan, Iolanda, coord., (2000), Orientarea experientiala în psihoterapie, Ed. SPER, Bucuresti;
17. Mitrofan, Iolanda, (2004), Terapia Unificarii, Ed. SPER, Bucuresti;
18. Mitrofan, Iolanda, coord., (2001), Psihopatologia, psihoterapia si consilierea copilului, Ed. SPER, Bucuresti;
19. Nedelcea, Ca􀁗alin, (2002), Introducere în Programarea Neuro-Lingvistica, Ed. SPER, Bucuresti;
20. Selaru, Mihai si Boisteanu, Petre, (2002).- Trainingul autogen sau relaxarea, Ed. Phoenix, Brasov;
21. Thomä, Helmut si Kächele, Horst, (1999-2000), Tratat de psihanaliza contemporana, vol. 1, 2, Ed. Trei, Bucuresti;
22. Roudinesco, E. si Plon, M., (2002), Dictionar de psihanaliza, Ed. Trei, Bucuresti.



Alte lucrari
David, D., Holdevici, I., Szamoskozi, S., şi Băban, A.S. (2000). Psihoterapie şi hipnoterapie cognitiv-comportamentală. Cluj-Napoca: Editura Risoprint
David, D. (2006). Tratat de psihoterapii cognitive şi comportamentale. Iaşi: Editura Polirom.
Holdevici, I. (1996). Elemente de psihoterapie. Bucureşti: Editura All
Mitrofan, I., Buzducea, D. (2009). Consiliere şi terapie centrată pe traumă. Bucureşti: Editura SPER
Mitrofan, I. (coord.) (2005). Orientarea experienţială în psihoterapie. Dezvoltare personală, interpersonală, transpersonală. Bucureşti: Editura SPER.
Mitrofan, I. (2008).Psihoterapie
(repere teoretice, metodologice şi aplicative). Bucureşti: Editura SPER
BRINSTER P.,Terapia cognitivă. Pentru schimbarea gândurilor negative care ne perturbă
comportamentul , Editura Teora, 1997
DAVID D.,Tratat de psihoterapii cognitive şi comportamentale
, Editura Polirom, Iaşi, 2006
ELKAIM M. (coord.),Ce psihoterapie să alegem ?, Editura Trei 2007
HOLDEVICI Irina, NEACŞU Valentina,Sisteme de psihoterapie şi consiliere psihologică , Editura

Kullusys, Bucureşti, 2008
HOLDEVICI Irina,
Strategiile psihoterapiei cognitiv-comportamentale, Editura DuAl Tech, Bucureşti,
2007
HOLDEVICI Irina, NEACŞU Valentina,Consiliere psihologică şi psihoterapie în situaţiile de criză ,
Editura DuAl Tech, Bucureşti, 2006
HOLDEVICI Irina,Psihoterapia cognitiv comportamentală. Managementul stresului pentru un stil de
viaţă optim, Editura Ştiinţelor Medicale, Bucureşti 2005
HOLDEVICI Irina,Psihoterapii de scurtă durată , Editura DAual Tech, Bucureşti, 2004
HOLDEVICI Irina,Psihoterapia cazurilor dificile. Abordări cognitiv-comportamentale, Editura DuAl
Tech, Bucureşti, 2003
HOLDEVICI Irina,Psihoterapia tulburărilor anxioase, Editura Ceres, Bucureşti, 2000, 1994
HOLDEVICI Irina,Gândirea pozitivă – ghid practic de psihoterapie raţional emotivă şi cognitiv-
comportamentală , Editura DuAl Tech, Bucureşti, 2000
HOLDEVICI Irina,Gândirea pozitivă. Ghid de psihoterapie raţional-emotivă şi cognitiv-comportamentală , Editura Ştiinţă şi Tehnică, Bucureşti, 1999
HOLDEVICI Irina,Elemente de psihoterapie, Editura All, Bucureşti, 1997
HUBER W.,Psihoterapiile. Terapia potrivită fiecărui pacient , Editura Ştiinţă şi Tehnică, Bucureşti,

1997
MOREAU A.,Psihoterapie. Metode şi tehnici, Editura Trei, Bucureşti, 2007
MUNTEANU, Anca (2002),Terapia psihanalitică freudiană , Editura Sper, Bucureşti
OANCEA, C-tin (2002),Tehnici de sfătuire/consiliere, Editura Vavila Edinf, Bucureşti
TĂNĂSESCU, Irina, (2006),Introducere în
psihanaliză , Editura Argument, Bucureşti
VOGEL R.T.,Psihoterapie cognitiv-comportamentală şi psihanaliză , Editura Trei, 2008




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu