30/08/2022

DEPENDENTA DE PERFECTIUNE. Mireasa inca nerapita

Autor: Marion Woodman
Editura Herald
Colectia Jungiana
An aparitie : 2021
Editia I
Editia originala: Addiction to Perfection: The Still Unravished Bride: A Psychological Study (Studies in Jungian Psychology by Jungian Analysts)
Traducerea Ines Simionescu
ISBN 978-973-111-886-4
Nr pagini : 288
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 39,53 lei la Editura, 39,53 lei la elefant, 44, 17 lei la libris


Descrierea editurii:

        Dependenta imbraca multe chipuri: abuzul de substante, dependenta de mancare, de sex, obsesia pentru munca etc. In mod obsesiv, multi barbati si femei cauta un sens in mijlocul haosului, iar, in efortul lor, consuma tot mai multa energie vitala pentru implinirea unui ideal iluzoriu, de neatins, inconstient: perfectiunea.

        Ei cauta sa faca tot, sa fie tot, sa fie perfecti ziua, iar noaptea cedează controlul, prea slabi pentru a se opune pornirilor interioare. Ce este aceasta perfectiune care, efectiv, ne ucide?

        Prin studii de caz, vise si mituri, Marion Woodman – analist jungian si scriitoare de renume – exploreaza si explica intr-o maniera originala si captivanta dedesubturile compulsiei. Ne face sa intelegem de ce pervertim nevoia de iubire si atractia catre implinirea spirituala intr-o foame neostoita – de lucruri, de mancare, de putere, de iluzii.

        Centrat pe problematica tulburarilor de alimentatie (anorexie, bulimie, mancatul compulsiv) ca simptom al alienarii pe care o traim, Dependenta de perfectiune se dovedeste a fi un studiu psihologic impresionant, revelator, vindecator!

        Marion Jean Woodman (1928–2018) este cunoscuta lumii intregi ca autor al unor lucrari cu caracter mitopoetic, care au influentat dezvoltarea psihologica si spirituala a milioane de oameni din intreaga lume. Analist jungian, poet si sustinatoare a drepturilor femeii, a scris numeroase lucrari care trateaza problema feminitatii si a corpului, si vorbesc deschis despre repercusiunile pe care reprimarea femininului in societate si in noi insine le are asupra mintii si sufletului, asupra naturii si, in special, asupra copiilor nostri. A predat limba engleza timp de 20 de ani, dar suferind de anorexie nervoasa si-a luat un an sabatic pentru a calatori. A descoperit psihologia jungiana la Londra si s-a inscris la Institutul Jung din Zürich, pentru a deveni analist jungian. 

Cuprins:

PREFAŢĂ  9

1. INTRODUCERE  15
2. RITUAL: SACRU ŞI DEMONIC  36
3. DEPENDENŢA DE PERFECŢIUNE  67
4. LA BINE ŞI LA RĂU  84
5. ACCEPTAREA ZEIŢEI  111
Corpul ca vas sacru  121
Studiu de caz: bulimia  134
Jurnalul ca oglindă de argint  143
6. MITUL FEMEII  D  165
7. VIOLUL şi IUBITUL DEMON  187
8. MIREASA RĂPITĂ  224

NOTE  270
GLOSAR DE TERMENI JUNGIENI  275
BIBLIOGRAFIE  278
INDEX  282

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu