28/08/2022

FAMILIA IN DEZORDINE

Autor: Elisabeth Roudinesco
Editura Trei
Colectia In afara colectiilor
An aparitie : 2006
Editia I
Editia originala: La famille en désordre
Traducerea Nicolae Balta
ISBN 973-707-074-7
Nr pagini : 184
Format 130 x 200
Anticariat
Pretul la data postarii :  25 lei pe okazii
Disponibilitate BCU
pdf franceza


Descriere: (coperta spate)

        Deconstruită, recompusă, monoparentală, homoparentală, generată artificial, familia occidentală este astăzi supusă unei mari dezordini din care ar rezulta, ni se spune, multe catastrofe: copii violatori și violați, profesori maltratați, suburbii cuprinse de delicventa. Epoca noastră generează totodata o angoasa profunda: dezorientată de pierderea autorităţii tatălui, mutilată de liberalizarea moravurilor, zdruncinata de precaritatea specifică economiei moderne, familia ni se pare a fi din ce în ce mai puţin capabilă să transmită valorile pe care ea le-a întruchipat vreme indelungata. Cu toate acestea, ea nu a fost niciodată revendicata mai mult ca acum drept locasul prin excelență al împlinirii individuale.
        Din moment ce tatăl nu mai este tată, din moment ce femeile controleaza procreatia și din moment ce homosexualii au posibilitatea de a-și face un loc în procesul de filiație, familia nu este în cele din urmă condamnată și odată cu ea posibilitatea ca fiecare dintre noi să ne construim ca subiect?
        Această carte este dedicată înțelegerii originii acestei dezordini, elucidarii misterului acestor tulburari și imaginării viitorului.

Cuprins:

Cuvânt înainte

Cap. I. Dumnezeu-Tatãl 

Cap. II. Explozia femininului 

Cap. III. Cine l-a ucis pe tatã? 

Cap. IV. Fiu vinovat 

Cap. V. Patriarhul mutilat 

Cap. VI. Femeile au un sex 

Cap. VII. Puterea mamelor 

Cap. VIII. Familia viitoare


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu