22/08/2022

PSIHOLOGIA CULORILOR. Fascinația culorilor, de la omul de Cro-Magnon la Michelangelo

Autor: Karen Haller
Editura Baroque Books & Arts
Colectia Savoir-vivre aquarelle
An aparitie :2019
Editia I
Editia originala: Little Book of Colour. How to Use the Psychology of Colour to Transform Your Life
Traducerea Ines Hristea
ISBN 978-606-8977-30-0
Nr pagini : 264
Format 135 x 210
Pretul la data postarii :79,92 lei la Editura, 79,92 lei la elefant, 74,92 lei la libris

Descrierea editurii:

        Îmi doresc ca toți oamenii să poată vorbi fluent limba culorilor, de la joie de vivre la sobrietate, pentru că, dacă știi să le spui că le iubești, și ele te vor iubi pe tine. Să trăiești o viață colorată nu înseamnă să te îmbraci din cap până-n picioare ca un papagal, ci să fii cinstit cu tine însuți și să-ți exprimi adevărata personalitate.“ Karen Haller

        Toate culorile ascund în ele o formă de energie emoțională. Karen Haller, specialist în psihologia aplicată a culorilor, decodează în acest ghid revoluționar forța implicită a culorilor, întrebuințând un limbaj simplu, un ritm alert și o tușă de umor. Ne învață cum să selectăm culorile și cum să le folosim, ferindu-ne de capcanele inerente de pe parcurs. De asemenea, ne avertizează asupra transformărilor pe care le putem trăi în timpul procesului de stabilire a compatibilității cromatice, astfel încât ele să ne găsească pregătiți. Așadar alăturați-vă revoluției culorilor ! Viața voastră va deveni mai vibrantă și mai fericită !

        De ce ție îți place galbenul, iar mie, nu, de ce ție ți se pare că roșul e incitant și prietenos, în vreme ce mie mi se pare agresiv și obositor, de ce ieri m-am îmbrăcat în portocaliu și azi nici să nu îl mai văd, de ce albastrul ție îți vine bine și pe mine mă întristează? Pentru că psihologia culorilor îți dezvăluie adevărata personalitate. Într-o lume fără culori ne-am pierde unii pe alții și, cel mai trist, ne-am pierde pe noi.

        Karen Haller este o autoritate internațională în domeniul psihologiei aplicate a culorilor, fiind specializată în coloristica de brand, de interior și personală. După ce a studiat culorile vreme de peste douăzeci de ani, Karen susține că acesta este un subiect extrem de generos și de complex, cu efecte extraordinare în viața cotidiană, dar și în sfera afacerilor. Povestea ei de dragoste cu culorile a început în copilărie, când, fiind pusă în fața unui snop de creioane colorate, marea ei problemă a fost « Ce culoare să folosesc mai întâi ? » În esență, asta este întrebarea la care răspunde Karen și în prezent, învățându-ne cum să alegem culorile, în funcție de personalitatea și de dorințele pe care le avem.  N-ai vrea să devii mai încrezător în tine doar îmbrăcându-te cu un pulover galben ?  Pentru că fiecare culoare ascunde în sine o formă de energie emoțională.

Cuprins:

Introducere: 
Culoarea – un limbaj pe care îl folosim cu toții 8

1. Istoria culorilor: o trecere în revistă 16
2. Percepția culorilor  36
3. Relația dintre culori și stările interioare  64
4. Culorile și personalitatea oamenilor  110
Partea I: Cum să porţi culorile  136
Partea a II-a: Culorile în casă  178
Partea a III-a: Culorile la serviciu  204  
Partea a IV-a: Culorile și relațiile  230
5. Revoluția culorilor  244

Surse și lecturi suplimentare  255
Mulțumiri  259

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu