15/10/2015

INTELEPCIUNEA NESIGURANTEI



Autor : Alan Watts     
Editura Editura Herald
Colectia Colectia Alan Watts
An aparitie : 2015
Editia a I     
Traducerea Mihai Popa-Radu
ISBN 978-973-111-507-8
Nr pagini : 160
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 20,50 lei la Editura, 20,83 lei la elefant,18,38 lei la librarie.net


Descrierea editurii:

        Am fost intotdeauna fascinat de legea efortului inversat. Uneori o mai numesc si „legea pe dos”€. Atunci cand incerci sa te mentii la suprafata apei, te scufunzi: in schimb, atunci cand incerci sa te scufunzi, plutesti, iar cand iti tii respiratia, ti-o pierzi - ceea ce imi aduce aminte de o veche si uitata cugetare: "Cine va voi sa-si scape sufletul, il va pierde".
Aceasta carte reprezinta o explorare a acestei legi in contextul aspiratiei omului catre siguranta psihologica si al eforturilor sale de gasire a certitudinii spirituale si intelectuale in religie si filozofie. Este scrisa avand convingerea ca nicio alta tema nu poate fi mai actuala intr-o perioada ca aceasta, in care viata omului pare a fi marcata de nesiguranta si incertitudine. Cartea porneste de la premisa ca aceasta nesiguranta este chiar rezultatul incercarilor de a fi in siguranta si ca, in pofida aparentelor, salvarea si sanatatea mentala sunt rezultatul acceptarii fara echivoc a faptului ca nu exista posibilitatea de a ne elibera.

        Alan Watts s-a nascut in Londra, in anul 1915. Devine fascinat de Orient si incepe sa publice in Journal of the London Buddhist Lodge inainte de a scrie prima sa carte. A fost profund atasat de filosofiile indiene (in special Vedanta si budismul), precum si de gandirea taoista. Scrierile lui vorbesc in special despre budismul zen. Devenit decan al Academy of Asian Studies din San Francisco, tine regulat conferinte si are frecvent emisiuni la radio. In anii urmatori, face numeroase calatorii in Japonia si Europa, unde sustine conferinte la cele mai importante universitati. Cu aceasta ocazie se intalneste cu C.G. Jung. In anii 1970, Alan Watts devine cel mai renumit interpret al gandirii orientale in Occident, atat prin cartile sale, cat si prin numeroasele sale emisiuni  de radio si televiziune. Moare in 1973, lasand in urma o opera vasta. Sursa informatiilor despre autor


Cuprins:

Prefaţă ... 7

Epoca anxietăţii ... 10
Durerea şi timpul ... 27
Marele flux ... 37
Înţelepciunea corpului ... 54
Despre a fi conştient ... 75
Minunatul moment ... 89
Transformarea vieţii ... 106
Moralitatea creativă ... 121
Religia revizuită ... 136 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu