28/10/2015

REGELE-CERSETOR SI SECRETUL FERICIRII. Puterea vindecatoare a povestilor

Autor : Joel Ben Izzy
Editura Curtea Veche
Colectia Biblioterapia
An aparitie : 2013
Editia I
Traducerea Bianka Diana Galeş, Ioana Teodora Galeş
ISBN 978-606-588-538-7
Nr pagini : 224
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 25 lei la Editura, 18,50 lei la elefant , 16,30 lei la librarie.net, 15 lei la carti de psihologie


Descrierea editurii:

Volumul acesta spune o poveste adevărată de viaţă, poate crudă uneori, dar în care se simte totuşi gustul dulceag al fericirii. Cum pot coexista aceste atribute? De unde vine, oare, frumuseţea vieţii? Care este secretul fericirii? Acestea sunt întrebările pe care ni le punem cu toţii, în momentele de cumpănă — teme personale asupra cărora ne aplecăm deseori când ajungem la ceea ce pare a fi o răscruce de drumuri. Viaţa ne poartă, necontenit, către noi provocări, deschizând noi uşi şi închizându-le pe altele pentru totdeauna. Şi toţi căutăm reţeta pentru o viaţă armonioasă şi fericită.

[...]

Joel ben Izzy este un povestitor înnăscut, dar şi-a început în mod oficial cariera în anul 1983, după ce a absolvit Universitatea Stanford, specializându‑se în limba engleză, scris creativ şi arta povestirii. După mai bine de un an de reprezentaţii susţinute în San Francisco şi în împrejurimi, Joel porneşte într-o călătorie în jurul lumii, adunând şi spunând poveşti de pretutindeni, folosindu-se de talentul său nativ, pentru a-şi încânta auditoriul.

Opinie personala: cartea contine povesti cu valente terapeutice , dar nu sunt convinsa ca incadrarea sa in colectia editurii  "Biblioterapia" este cea mai potrivita. Este o selectie de istorioare/povestiri asemanatoare cu cele din "Cercul mincinosilor" (Jean-Claude Carrière - editata de Humanitas)

Cuprins:

 Prolog. Regele-cerşetor

Capitolul 1
Calul pierdut

Capitolul 2
Greierele care a sărit până la Lună

Capitolul 3
Optimism şi pesimism

Capitolul 4
Jurământul tăcerii

Capitolul 5
În căutarea adevărului

Capitolul 6
Grănicerul

Capitolul 7
Întâlnirea

Capitolul 8
Înţelepciunea din Helm

Capitolul 9
Comori ascunse

Capitolul 10
Căpşuna

Capitolul 11
Cel de pe urmă râset al lui Hershel

Capitolul 12
Cămaşa omului fericit

Capitolul 13
Vulpoiul din grădină

Capitolul 14
Secretul fericirii

Epilog. Regele-cerşetor
Despre povestiri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu