02/05/2024

PARTEA INTUNECATA A MINTII. Povesti adevarate din viata mea de psiholog criminalist

Autor: Kerry Daynes
Editura Corint
An aparitie : 2024
Editia I
Editia originala: The Dark Side of the Mind
Traducerea Lucian Popa
ISBN 978-606-088-430-9
Nr pagini : 304
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 32,94 lei la Editura, 40,08 lei la librarie.net, 54,90 lei la libris


Descrierea editurii:

        Cu onestitate, dar si cu un umor surprinzator, Kerry Daynes isi poarta cititorii, ca intr-o investigatie, in neobisnuita lume a unui psiholog criminalist, povestind despre cazurile in care a fost implicata si despre pacientii care au jucat un rol fundamental in cariera sa. Prin intermediul unor istorisiri cu tuse personale, autoarea ofera atat informatii despre modurile in care sunt ingrijiti cei mai dificili criminali si despre statutul victimelor agresiunilor fizice si sexuale, cat si posibile explicatii ce stau in spatele actiunilor criminale ale agresorilor. Cum arata o zi intr-o inchisoare de securitate maxima sau medie? Ce se intampla cu pacientii care simuleaza afectiuni psihice? Si, mai ales, ce faci cand - ca psiholog criminalist, expertul in cazuri de abuz - devii tu insati victima?
        Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile pentru care volumul de fata cauta raspunsuri.

        Societatea civilizata are niste idei atat de fixe despre cine sunt infractorii - ducem cu noi profilurile interiorizate ale celor care incalca legea, transformandu-le in izbavitoare contraexemple pentru noi, cei buni. Si una dintre multele consecinte, atunci cand ne separam psihologic de ei in acest fel, dezumanizandu-i chiar, considerandu-i monstri, este ca nu-i mai vedem pe cei care traiesc printre noi. - Kerry Daynes

        Kerry Daynes este psiholog criminalist consultant, cu o experiență vastă, de peste 20 de ani. Adesea îi este solicitată expertiza în cele mai importante investigații ale poliției, fiind totodată și consilier de încredere al guvernului britanic în cazurile care implică persoane cu grad crescut de periculozitate. Autoarea participă frecvent la dezbateri publice și dă interviuri pentru canalele de televiziune internaționale. Militează pentru necesitatea unor discuții mai aprofundate în ceea ce privește sănătatea mintală și este partener în cadrul Centrului Național pentru Violență Domestică și Talking2Minds.

Cuprins:

Prefață – A fi sau a nu fi profiler" - o dilema hamletiană pe care o avem şi noi, polițiștii și psihologii
Nota autoarei.
Prolog

Capitolul 1 - AICI SUNT MONŞTRI
Capitolul 2 - BĂIEȚII MARI NU PLÂNG
Capitolul 3 - JOCUL VINEI
Capitolul 4 - TRIŞÂND
Capitolul 5 - VRACI ȘI SPĂLĂTORI DE CREIERE
Capitolul 6 - JOCURILE PUTERII
Capitolul 7 - INSULTE ȘI INJURII
Capitolul 8 - O LUME A BĂRBAȚILOR
Capitolul 9 - CAZUL DEGETULUI LIPSĂ
Capitolul 10 - ÎN SIGURANȚĂ ȘI NEVĂTĂMAT
Capitolul 11 - SUMA PĂRȚILOR NOASTRE

Epilog
Note
Mulțumiri

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu