Autor : Marijn Stok, Denise de Ridde
Editura ASCR
Colectia Psihologie si viaţă
An aparitie :2013
ISBN 978-606-8244-64-8
Nr pagini :78
Format 1650 x 240
Descrierea
editurii:
Cartea abordează tematica obiceiurilor alimentare ale adolescenţilor şi efortul acestora de a face faţă tentaţiilor culinare într-un mediu suprasaturat de oferte; sunt ilustrate modalităţile prin care adolescenţii pot utiliza strategii eficiente de autoreglare a comportamentului alimentar sănătos şi modul în care părinţii pot contribui la acest proces.
Un colectiv de cercetători în psihologia sănătăţii de la Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca, a participat, împreună cu cercetători din Olanda, Belgia, Danemarca, Finlanda, Germania, Marea Britanie, Polonia şi Portugalia, la proiectul european comun, „Tentaţia de a mânca moderată de factori individuali şi de mediu şi instrumente de auto-reglare” (TEMPEST). Informaţiile despre tentaţiile alimentare şi modul în care adolescenţii şi le gestionează au la bază date provenite de la 15.000 de adolescenţi (dintre care 1.401 din România).
Cartea oferă părinţilor, consilierilor şi adolescenţilor, într-un limbaj accesibil, informaţii fundamentate ştiinţific despre cum pot fi implementate strategiile de suport pentru o alimentaţie sănătoasă în rândul tinerilor. Sunt propuse o serie de exerciţii care pot fi realizate de către adolescenţi acasă sau la şcoală, singuri sau împreună cu grupul de prieteni sau sub coordonarea profesorului interesat de educaţia pentru sănătate.
Cartea abordează tematica obiceiurilor alimentare ale adolescenţilor şi efortul acestora de a face faţă tentaţiilor culinare într-un mediu suprasaturat de oferte; sunt ilustrate modalităţile prin care adolescenţii pot utiliza strategii eficiente de autoreglare a comportamentului alimentar sănătos şi modul în care părinţii pot contribui la acest proces.
Un colectiv de cercetători în psihologia sănătăţii de la Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca, a participat, împreună cu cercetători din Olanda, Belgia, Danemarca, Finlanda, Germania, Marea Britanie, Polonia şi Portugalia, la proiectul european comun, „Tentaţia de a mânca moderată de factori individuali şi de mediu şi instrumente de auto-reglare” (TEMPEST). Informaţiile despre tentaţiile alimentare şi modul în care adolescenţii şi le gestionează au la bază date provenite de la 15.000 de adolescenţi (dintre care 1.401 din România).
Cartea oferă părinţilor, consilierilor şi adolescenţilor, într-un limbaj accesibil, informaţii fundamentate ştiinţific despre cum pot fi implementate strategiile de suport pentru o alimentaţie sănătoasă în rândul tinerilor. Sunt propuse o serie de exerciţii care pot fi realizate de către adolescenţi acasă sau la şcoală, singuri sau împreună cu grupul de prieteni sau sub coordonarea profesorului interesat de educaţia pentru sănătate.
Cuprins:
Mulţumiri ......11
Notă asupra ediţiei în limba română ....13
Prefaţă .....17
Fundament ştiinţific .....19
Introducere .......21
Capitolul 1. Evitarea tentaţiilor .....25
Capitolul 2. Controlul tentaţiilor
...31
Capitolul 3. Distragerea atenţiei
....39
Capitolul 4. Supresia .....47
Capitolul 5. Fixarea de scopuri şi formularea de reguli ..... 53
Capitolul 6. Deliberarea asupra scopurilor .....61
Capitolul 7. Discuţii generale ....69
Referinţe bibliografice cheie ......75
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu