27/06/2017

INAPOI LA NORMALITATE. De ce copiii sanatosi sunt gresit diagnosticati cu ADHD, autism si tulburare bipolara

Autor: Enrico Gnaulati
Editura: Trei
Colectia Psihologie practica
An aparitie : 2017
Editia I
Editia originala 2013, Back to Normal Why Ordinary Childhood Behavior Is Mistaken for ADHD. Bipolar Disorder, and Autism Spectrum Disorder
Traducerea Cristina Jinga
ISBN 978-606-719-906-2
Nr pagini : 288
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 24,5 lei la Editura, 29,75 lei la elefant, 29,75 lei la librarie.net



Descrierea editurii:

       E recreaţie, iar curtea şcolii e plină de copii. Unii aleargă, alţii se împing, alţii şuşotesc prin colţuri, iar alţii stau singuri, adânciţi în vreo carte sau, pur şi simplu, privind. Fiecare e diferit, iar acesta e farmecul lor. Dar sună clopoţelul şi, dintr-odată, ei trebuie să se supună aceloraşi reguli, să devină uniformi. Copiii care ies din tipare, dificil de gestionat într-o lume tot mai grăbită, ajung, până la urmă, să fie diagnosticaţi cu una dintre tulburările psihice "la modă". Însă, Enrico Gnaulati ne invită să le acordăm o şansă şi să revenim la normalitate acceptând zburdălnăcia copiilor şi nevoia lor de a fi activi fără să le punem eticheta de ADHD, fluctuaţiile de dispoziţie ale adolescenţilor fără a-i marginaliza numindu-i bipolari şi atitudinea introvertită şi intelectualizată a unora dintre copii fără a-i încadra în generosul spectru autist.

         Această carte îşi bazează informaţiile atât pe cercetări de ultimă oră din neuroştiinţe, cât şi pe experienţa clinică a dr.-ului Enrico Gnaulati şi conţine numeroase exemple şi date la zi, menite să-i ajute pe părinţi şi pe educatori să călăuzească vieţile copiilor ce le sunt încredinţaţi.

      Enrico Gnaulati este psiholog clinician, cu o experienţă de peste 25 de ani în terapia de familie, a copiilor şi a adolescenţilor. A scris numeroase articole şi cărţi de specialitate, a susţinut prelegeri şi a predat la California State University.

Cuprins:

Introducere 9

Cap.1. Stiinta nebuna si medicina nebuna 17
Cap.2. Graba de a diagnostica 48
Cap.3. Victime ale diagnosticarii aleatorii 81
Cap.4. Baietii, scosi din categoria normalului 104
Cap.5. Normalitatea comportamentului problema 118
Cap.6. ADHD? Sau narcisismul copilariei dincolo de limite? 146
Cap.7. Tulburare bipolara? Sau furtuna a adolescentei si stres in stil secolul XXI?  179
Cap.8. Spectru autist? Sau un baiat destept, voluntar si introvertit? 218
Cap.9. Parinti cu autoritate 244

Multumiri  284



CUM SUNTEM. O psihologie a rutinei

Autor: Vincent Deary
Editura: Humanitas
Colectia Pasi peste granite
An aparitie : 2017
Editia I
Editia originala 2014, How We Are. Ways of Habit, Paths of Change
Traducerea Dana Ligia Ilin
ISBN 978-973-50-5631-5
Nr pagini : 304
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 39 lei la Editura, 23,40 lei la elefant , 23,75 lei la librarie.net



Descrierea editurii:

      La 40 de ani, psihoterapeutul Vincent Deary își părăsește locul de muncă din Londra, își vinde casa și se mută la Edinburgh pentru a scrie o carte despre... schimbare. Ținta sa nu este o lucrare de psihologie populară, despre cazurile clinice, ci o scriere autentică despre propria sa viață, despre familia sa, despre prietenii săi, un proiect ambițios de a aduce împreună, într-o viziune coerentă, teorii cunoscute referitoare la natura umană și la tehnologiile schimbării.
         Pentru a vedea cum suntem, cum arată viața noastră normală, nu e nevoie să privim prea în profunzime. Căci lumea noastră este mică. Oamenii sunt creaturi ale obișnuinței: își construiesc un drum în viață, îl consolidează, se instalează comod în el și tind să nu-l mai părăsească. În cea mai mare parte a vieții trăim pe pilot automat. Ne place să trăim astfel. Dar apoi, inevitabil, intervine ceva ce ne scoate de pe drumul bătătorit al rutinei și ne pune în fața marii provocări a schimbării.
       Cum ne comportăm odată confruntați cu această veritabilă criză, ce strategii adoptăm și care sunt pașii pe care-i urmăm pentru a ne instala cât mai rapid și mai confortabil într-o nouă lume mică sunt teme pe care autorul le tratează, înainte de toate, cu un viu interes personal.

Recenzie video de Bogdan Papacostea

VINCENT DEARY este medic psiholog, profesor asociat la Universitatea Northumbria. Este membru fondator al Northern Association for Persistent Physical Simptoms, o reţea clinică menită să sprijine îngrijirea persoanelor cu simptome fizice pe termen lung. Cum suntem este primul volum din trilogia How to Live (Cum să trăim) şi va fi urmată de How We Break şi How We Mend.

Cuprins:

    Lista ilustraţiilor   9

      Introducere  11
  1. Calea bătută 19
  ACTUL ÎNTÂI: REPETAREA
  2. Automatul  35
     Partea întâi – Iscusinţa 37
     Partea a doua – Esenţa  53
     Partea a treia – Pauza de gândire 65
  3. Regulamentul intern  73
     Partea întâi – O cameră separată  75
     Partea a doua – Camerele comune  87
  4. Cosa Nostra 99
  5. Veşti de Altundeva 129
  ACTUL DOI: SCHIMBAREA
  6. Primele impresii 163
  7. A doua natură  193
  8. Vrăjit223
  9. Dansând deja  257
     Partea întâi – Reacţie şi răspundere  259
     Partea a doua – Numirile şi chemarea  275

  Mulţumiri  301

 


24/06/2017

DRAGOSTEA MODERNA

Autor: Aziz Ansari, Eric Klinenberg
Editura: Publica
Colectia Stiinte sociale
An aparitie : 2016
Editia I
Traducerea Emanuela Ignăţoiu-Sora
ISBN 978-606-722-193-0
Nr pagini : 312
Format 145 x 205
Pretul la data postarii : 39 lei la Editura, 36,99 lei la elefant, 26,92 lei la librarie.net



Descrierea editurii:
Fiecare dintre noi îşi începe, la un moment dat, propria călătorie în căutarea dragostei. Cunoaştem oameni, începem relații și le punem punct, cu scopul de a găsi pe cineva cu care să avem o legătură profundă şi puternică. Dacă toate acestea sunt fireşti pentru noi, pentru generaţiile anterioare lucrurile nu stăteau deloc aşa. Oamenii singuri din epoca noastră au mai multe opţiuni decât au existat vreodată, în toată istoria umanităţii.

Graţie tehnologiei, avem acum din ce în ce mai multe opţiuni de a intra în legătură unii cu alţii. Dacă în 2010 doar 10% dintre americanii singuri declarau că-şi cunoscuseră partenerii în mediul online, trei ani mai târziu, în 2013, procentul ajunsese la 35%, iar acum ne apropiem de 50%.

În urmă cu câteva decenii, oamenii îşi găseau pe cineva simpatic în cartierele în care locuiau. Oamenii se cunoşteau şi, după ce își dădeau seama că niciunul dintre ei nu era un potenţial criminal, se căsătoreau şi făceau un copil, toate acestea până împlineau 24 de ani. În zilele noastre însă, oamenii se căsătoresc mai târziu ca niciodată şi îşi petrec ani buni din viaţă în încercarea de a-și găsi sufletul-pereche.

De ani de zile Aziz Ansari face glume despre iubirea modernă, dar, odată cu cartea de faţă, Dragostea modernă, a hotărât să ducă lucrurile la un cu totul alt nivel. A făcut echipă cu sociologul Eric Klinenberg de la Universitatea din New York, cu care a elaborat un proiect de cercetare uriaş, în care au fost incluse sute de interviuri şi focus grupuri realizate cam peste tot, de la Tokyo, până la Buenos Aires şi Wichita.

În cadrul acestui proiect, cei doi autori au analizat date legate de comportament şi au creat propriul forum online de cercetare pe Reddit, unde oamenii au lăsat sute de mesaje. S-au consultat cu cei mai reputaţi experţi din ştiinţele sociale, ca Andrew Cherlin, Eli Finkel, Helen Fisher, Sheena Iyengar, Barry Schwartz, Sherry Turkle şi Robb Willer.

Rezultatul este Dragostea modernă, o îmbinare fericită între cercetare sociologică de ultimă oră şi umor nebun, care ne oferă o perspectivă pe cât de inedită, pe atât de haioasă, despre lumea iubirii de azi.


Cuprins:

Introducere 7

       1. In cautarea sufletului-pereche 19
       2. Prima intalnire 45
       3. Online dating 87
       4. Optiuni si alegeri 147
       5. Cum e cu dragostea in alte tari 177
       6. Aceeasi Marie, cu alta palarie 211
       7. Cum sa ramai intr-o relatie 249

Concluzie 279
Multumiri 295
Bibliografie 301




22/06/2017

DE CE ? Motivațiile ascunse și economia misterioasă a vieții cotidiene

Autor: Uri Gneezy, John List
Editura: Publica
An aparitie : 2014
Editia I
Editia originala: The why axis : hidden motives and the undiscovered economics of everyday life
Traducerea Vasile Decu
ISBN 978-606-8360-85-0
Nr pagini : 304
Format 145 x 205
Pretul la data postarii : 47,20 lei la Editura, 37,76 lei la elefant (37,74 lei ebook-ul), 31,60 lei la librarie.net
Disponibilitate BCU


Descrierea editurii:
Pentru mine, semnul genialității este abilitatea de a vedea lucrurile evidente față de care toată lumea e oarbă. Prin acest filtru, John List și Uri Gneezy sunt genii adevărate. Cei doi sunt pionierii uneia dintre cele mai importante inovații în științele economice din ultimii cincizeci de ani. Cartea de față este povestea lor despre cum strategia experimentală, în mâinile unor cercetători incredibil de atenți și de creativi, poate lumina aproape orice problemă de sub soare. Singura limită este imaginația persoanei care concepe experimentul.

Experimentele randomizate în câmpul realității (așa cum au ajuns să fie cunoscute abordările lui John și Uri) nu sunt numai instrumente puternice, ci pot fi și foarte distractive, după cum o să descoperi. Sper să te bucuri de această carte la fel de mult ca mine.
STEVEN LEVITT, coautor Freakonomics și Superfreakonomics 
URI GNEEZY s-a născut și a crescut în Israel, unde, cutreierând pe străzile orașului Tel Aviv, a învățat pe viu elemente de teoria jocurilor. Dr. Gneezy este profesor de economie comportamentală și strategie de business la Rady School of Management din cadrul Universității California, San Diego.

JOHN A. LIST s-a născut în Wisconsin într-o familie de oameni simpli, tatăl său fiind șofer de camion, și a deprins tainele economiei la târgurile de vechituri. Dr. List este profesor de economie la Universitatea din Chicago și a fost timp de zece ani cercetător în cadrul National Bureau of Economics, Cambridge, USA.

Cuprins:

Cuvant inainte de Steven Levitt   9

Introducere. Dincolo de presupuneri   13
Ce ii motiveaza pe oameni? 

1. Cum poti sa-i determini pe oameni sa faca ce vrei?  33
Cand stimulentele (nu) functioneaza si de ce? 

2. Ce putem invata de la Craiglist, labirinturi, o minge si o galeata despre motivele pentru care femeile castiga mai putin decat barbatii?   49
Pe camptile de langa Kilimanjaro 

3. Ce ne poate invata o societate matriarhala despre femei si competitie? 67
O vizita in tribul Khasi 

4. Cum ne pot invata medaliatii cu argint tristi si cei bucurosi cu bronz sa reducem decalajul performantelor?  83
Educatia publica: problema de 627 de miliarde de dolari 

5. Cum ii pot egala copiii saraci pe cei bogati in numai cateva luni?  113
O calatorie intr-o gradinita 

6. Ar putea sapte cuvinte sa opreasca discriminarea moderna?  131
Nu te urasc, ci doar iubesc banii 

7. Ai grija ce alegi, ca poate fi folosit impotriva ta!   153
Motivele ascunse din spatele discriminarii 

8. Cum ne putem salva de noi insine? 171
Cum folosesti experimentele in situatii critice 

9. Ce ii face pe oameni sa doneze? 199
Nu face apel la inimile oamenilor, ci la vanitatea lor 

10. Ce ne pot invata despicaturile palatine si optiunile de retragere despre motivatiile oamenilor de a dona? 225
Fenomenul remarcabil al reciprocitatii 

11. De ce este managerul actual o specie periclitata? 243
Crearea unei culturi a experimentarii in afacerea ta 

Epilog 273
Cum sa schimbi lumea... Sau macar sa obtii o oferta mai buna 

Multumiri  279

Note  281


20/06/2017

BRANDURI SENZORIALE. Construiti branduri puternice folosind toate cele 5 simturi



Autor :   Martin Lindstrom              
Editura Publica
An aparitie :2009
Editia a I      
Editia originala
Traducerea Mihaela Sofonea
ISBN  978-973-88750-9-8
Nr pagini :304
Format 145 x 205
Anticariat
Stoc epuizat la Editura   
La data postarii nu am gasit oferte de vanzare a acestei carti
Disponibilitate BCU
Download pdf  pe scribd


Descrierea editurii:

          Având la bază cel mai amplu studiu efectuat vreodată în ceea ce priveşte felul în care cele cinci simţuri afectează crearea brandurilor, Branduri senzoriale expune programul inovator al lui Martin Lindstrom, constând în şase paşi, al cărui scop îl reprezintă adecvarea procesului de construire a brandurilor la exigenţele secolului XXI.
           Studiul, centrat pe mai mult de douăsprezece ţări din întreaga lume, a fost realizat, în exclusivitate pentru această carte, de către Millward Brown, unul dintre cele mai mari institute de cercetare din domeniul afacerilor la nivel mondial.
            Pe baza a nenumărate exemple, având ca obiect atât crearea unui produs, cât şi experienţa de vânzare, Lindstrom ne arată cum se poate fonda o abordare de marketing capabilă să stimuleze toate simţurile, depăşind paradigma convenţională stabilită de văz şi auz. Cercetările demonstrează că nu mai puţin de 75 % din emoţiile noastre sunt de fapt generate de ceea ce mirosim, iar autorul ne explică modul în care putem exploata aceste rezultate.

Despre carte si aici

Cuprins:

Prefaţă de Philip Kotler  11

1 Mica industrie ia proporţii 13
2 Unele companii fac ce trebuie  22
3 Dezasamblaţi-vă brandul  63
4 De la branding 2-D la branding 5-D  99
5 Stimulare, intensificare şi loialitate  146
6 Cuantificarea simţurilor  191
7 Religia brandului: lecţii învăţate 225
8 Brandingul: o perspectivă holistă 264

Studiul BRAND sense  289
Câteva cuvinte din partea cercetătorului   292
Mulţumiri  295
Actualizaţi-vă cunoştinţele vizitând DualBook.com   298


EMOTIONOMICS. Cum sa castigi inimile si mintile oamenilor



Autor : Dan Hill                 
Editura Publica
An aparitie :2010
Editia I   
Editia originala:  Emotionomics: leveraging emotions for business succes  
Traducerea Laura Sandu, Roxana Popescu
ISBN 978‑973‑1931‑38‑8
Nr pagini :504
Format 145 x 205
Pretul la data postarii : Stoc epuizat la Editura, 51,16 lei la librariaonline, 56,83 lei la cartepedia
Disponibilitate BCU



Descrierea editurii:

        Timp îndelungat, emoţiile au fost ignorate şi la mare preţ au fost raţiunea şi eficienţa. Numai că oamenii sunt influenţaţi în primul rând de sentimente atunci când iau o decizie. Dan Hill şi-a propus să afle cum trebuie conduse companiile şi afacerile în secolul XXI. În Emotionomics, face o analiză concisă a acelor idei din psihologie şi psihiatrie care explică modul nostru de funcţionare.        Emotionomics ne spune cum poate fi micşorată distanţa dintre a spune şi a simţi. Codul emoţional, odată stăpânit, oferă cheia pentru o mai bună gestionare a dinamicii care determină vânzările şi productivitatea unei companii.
       "Se ştie că sentimentele sunt importante, dar ne-au lipsit vocabularul şi instrumentele necesare pentru a surprinde şi a le măsura semnalele şi impactul emoţional. Citiţi această carte pentru ca următoarea campanie de piaţă pe care o organizaţi să se concretizeze într-un volum mare de vânzări." Philip Kotler
         "Pregătiţi-vă pentru o călătorie senzaţională. În această incursiune fascinantă în realitatea lumii de azi, Dan Hill vă poartă de la expresiile faciale la semnele de circulaţie. Veţi descoperi ceva interesant pe fiecare pagină." Seth Godin
            "Într-o lume în care apar concomitent o mulţime de produse şi servicii, câştigă cele care ne provoacă o reacţie emoţională pozitivă. Emotionomics ne ajută să înţelegem mai bine marea provocare a vieţii şi a lumii afacerilor: mintea omenească." Scott Bedbury, CEO Brandstream, autor al lucrării A New Brand World
            "Emotionomics este cea mai dinamică şi pătrunzătoare carte despre raportul dintre psihologia emoţiilor, neurologie, endocrinologie cu vânzările şi marketingul." Richard Boyatzis, profesor de psihologie şi comportament organizaţional, Western Reserve University

Dan Hill este recunoscut drept o autoritate în analiza rolului jucat de emoţii în comportamentul consumatorului şi al angajaţilor. S-a specializat în folosirea codului facial pentru evaluarea procesului decizional în testarea opiniei consumatorului. Dan Hill e fondatorul şi preşedintele societăţii ştiinţifice de consultanţă Sensory Logic, specializată în dezvoltarea legăturilor dintre senzorial şi emoţional la nivelul companiilor.

Despre carte si aici

Cuprins:

Cuvânt-înainte de Sam Simon  11
Cuvânt de mulţumire al autorului 17

Introducere  19

PARTEA ÎNTÂI: DE CE SUNT IMPORTANTE EMOŢIILE

1. Noul model mental  41
    Privire de ansamblu   43
    Ştiinţa: ce înseamnă un creier tripartit  44
    Psihologie: echilibrul dintre instinctul orb şi dezvoltare  54
    Economie: introducerea emoţiilor în ecuaţie  63

2. Metoda codului facial  75
    Privire de ansamblu . 77
    Provocarea: când cuvintele nu sunt de-ajuns 79
    Origini şi posibilităţi: de ce şi cum funcţionează metoda codului facial . 87
    Materiale: metoda codului facial în practică  107

3. Emoţii şi motivaţii  127
    Privire de ansamblu  129
    Contextualizarea emoţiilor: cum alimentează sentimentele comportamentul   130
    Motivaţii: ce ne îmboldeşte  142
    Matricea Emotionomics: prezentarea unui model strategic  148

PARTEA A DOUA: APLICAŢII PE PIETELE DE DESFACERE

4. Branding  159
    Privire de ansamblu  161
    Convingeri reflectate: să ţinem cont de valorile consumatorilor  162
    Apartenenţa: acolo unde se întâlnesc statutul şi siguranţa   175
    Povestea: cum să vindem familiaritate şi confort  182
    Concluzie  200

5. Designul, ambalajul şi utilitatea ofertei  203
    Privire de ansamblu  205
    Câştigarea superiorităţii: cum să creezi „o surpriză"  206
    Răsplata senzorială: drumul către suflet  222
    Implinire funcţională: bucurie, nu frustrare  230
    Concluzie  239

6. Publicitatea  243
    Privire de ansamblu  245
    A fi captivant: ce implică puterea de a atrage atenţia  246
    Linia invizibilă: de ce este important să cunoaştem piaţa-ţintă  260
    Reasigurarea: înlăturarea scepticismului  273
    Concluzie  289

7. Vânzările  293
    Privire de ansamblu  295
    Angajament: adoptarea unui model relaţional  296
    Unitate: ţineţi pasul cu potenţialii cumpărători  309
    Recompensele: cum se creează coeziunea grupului  332
    Concluzie  339

8. Comerţul cu amănuntul şi serviciile de asistenţă  343
    Privire de ansamblu  345
    Respectul: cale de eficientizare  347
    Atracţia: cum să aducem înapoi sentimentul de încântare  358
    Reconfirmarea: să-ţi dovedeşti că ai avut dreptate  372
    Concluzie  383

PARTEA A TREIA: APLICAŢII LA LOCUL DE MUNCĂ

9. Conducerea  387
    Privire de ansamblu  389
    Avantajul mai mare: de ce contează caracterul  390
    Viziune clară: gândire şi sentimente de perspectivă  405
    Cultura coerentă: cum să-i aduci pe toţi laolaltă  421
    Concluzie 430

10. Managementul angajaţilor  435
    Privire de ansamblu  437
    Compatibilitatea: identificarea a ceea ce funcţionează  438
    Increderea reciprocă: evitarea scurtcircuitelor  453
    Misiune importantă: să inspiri o mentalitate cercetătoare  473
    Concluzie  483

Cuvânt de încheiere  487

Bibliografie 493