25/01/2013

DRAGUL MEU DUSMAN, PRIETENUL MEU PERICULOS. Cum sa cultivi o relatie bună cu fratele sau sora ta



Autor :  Dorothy Rowe               
Editura Trei (click pentru a cumpara de la editura)
Colectia Psihologie practică
An aparitie :2012

Traducerea Cătălina Necula
ISBN 978-973-707-562-8
Nr pagini :440
Format 130 x 200
Pret : 37,05 lei


Descrierea editurii:
   Literatura şi istoria abundă de povestiri despre fraţi. Cine nu cunoaşte povestea lui Cain şi Abel? Rareori vorbim despre fraţii şi surorile noastre fără emoţie - fie că este iubire sau recunoştinţă, fie exasperare, amărăciune, furie sau ură. Competiţia pentru a fi cel mai bun. lupte pentru putere, loialitate şi trădare: pe scurt, o relaţie de-o viaţă. În această carte. Dorothy Rowe prezintă o perspectivă cu totul nouă asupra fraţilor, unificând aspectele aparent contradictorii ale unor relaţii complexe. Astfel, ea ne ajută să recunoaştem că diferitele trăiri implicate în relaţiile dintre fraţi sunt un rezultat ai instinctului de supravieţuire şi a dorinţei fundamentale de validare, ceea ce ne va permite să ne înţelegem mai bine pe noi şi pe fraţii noştri.
   Utilizând cele mai noi cercetări în domeniul neuroştiinţelor, fizicii, statisticii şi psihoterapiei, autoarea demonstrează faptul că relaţiile cu fraţii noştri depind de constructele noastre psihice - creăm semnificaţii din experienţele trecute, astfel încât perspectiva noastră asupra lumii influenţează modul în care interacţionăm unii cu alţii. Doar înţelegând aceste lucruri vom învăţa să ne iertăm, sau cel cel puţin să ne tolerăm fraţii, şi să găsim bucurie în viata de familie.

Dorothy Rowe este psiholog clinician, specializată în tratarea depresiei și anxietăţii și renumită pentru cărţile scrise pe această temă. Publică regulat articole în cotidiene și reviste și apare frecvent în emisiuni difuzate la radio și televiziune. Este născută în Australia, trăiește la Londra și are o soră mai mare.
Cuprins:

Prefaţă ... 9
Mulţumiri ... 15

1. Cea mai mare nevoie a noastră: cea mai mare teamă a noastră ... 19
2. O relaţie cum nu mai e alta ... 52
3. Două moduri de a cunoaşte existenţa ... 110
4. Competiţia pentru a fi bun ... 165
5. Lupte pentru putere ... 221
6. Moartea unui frate ... 249
7. O problemă de memorie ... 285
8. Loialitate şi trădare ... 337
9. O relaţie de-o viaţă ... 389

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu