vineri, 18 ianuarie 2013

CALAUL DRAGOSTEI. Si alte povesti de psihoterapieAutor : Irvin D. Yalom             
Editura Trei (click pentru a cumpara de la editura)
Colectia Psihologie-Psihoterapie
An aparitie :2008   
Editia originala1989
Traducerea Smaranda Nistor
ISBN  978-973-707-174-3
Nr pagini :360
Format 145 x 205
Pret : 37,05 lei


Descrierea editurii:
„În această carte voi spune poveştile a zece pacienţi care au apelat la psihoterapie şi care, pe parcursul acestui demers, s-au luptat cu durerea existenţială. Dar nu acesta a fost motivul pentru care mi-au cerut ajutorul; dimpotrivă, toţi zece sufereau de problemele obişnuite ale vieţii cotidiene: singurătate, dispreţ faţă de sine, impotenţă, migrene, compulsivitate sexuală, obezitate, hipertensiune, tristeţe, o mistuitoare dragoste obsesivă, oscilaţii bruşte ale stării de spirit, deprimare. Şi totuşi, cumva (un «cumva» care se dezvăluie altfel în fiecare poveste), psihoterapia a scos la iveală rădăcini adânci ale acestor probleme cât se poate de prozaice — rădăcini care se întind departe, până la esenţa existenţei.
«Vreau! Vreau!» se aude mai tot timpul în cursul acestor istorisiri.
O pacientă a strigat: «O vreau înapoi pe scumpa mea fetiţă moartă!», în timp ce îşi neglija cei doi băieţi rămaşi în viaţă. Un alt pacient insista: «Îmi doresc să le regulez pe toate femeile care-mi ies în cale!», pe măsură ce cancerul limfatic de care suferea îi invada pe rând cele mai tainice cotloane ale trupului. Iar un altul implora: «Vreau nişte părinţi şi o copilărie de care n-am avut parte niciodată!», agonizând asupra a trei scrisori pe care nu se putea hotărî să le deschidă. Iar o alta a declarat: «Vreau să fiu veşnic tânără», căci ea, o femeie în vârstă, nu se putea desprinde din dragostea devoratoare pe care i-o purta unui bărbat cu treizeci şi cinci de ani mai tânăr decât ea."
Irvin D. Yalom

Irvin D. Yalom este unul dintre cei mai cunoscuţi psihoterapeuţi contemporani. Cele mai importante lucrări teoretice le-a dedicat psihoterapiei de grup şi psihoterapiei existenţiale. Profesor de psihiatrie la Stanford University, Yalom a primit în anul 2000 Premiul Oscar Pfister din partea Asociaţiei Americane a Psihiatrilor.
 
Cuprins:

Multumiri /9
Prolog /11

1. Calaul dragostei /27
2. "Daca violul n-ar fi in afara legii" /95
3. Grasa /120
4. "A murit cine nu trebuia" /161
5. "Nu credeam s-o patesc si eu" /194
6. "Nu trebuie sa fii bland" /205
7. Doua zambete /224
8. Trei scrisori nedesfacute /249
9. Monogamie terapeutica /282
10. In cautarea visatorului /304

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu