luni, 21 ianuarie 2013

PREZENTA INVIZIBILA. Barbatul si femeile din viata luiAutor : Michael Gurian                
Editura Trei (click pentru a cumpara de la editura)
Colectia Psihologia pentru toţi
An aparitie :2012

Traducerea Brânduşa Popa
ISBN 978-973-707-623-6
Nr pagini :360
Format 130 x 200
Pret : 33,25 lei


Descrierea editurii:
   Te simţi inadecvat şi nu reuşeşti să înţelegi de ce? Eşti întotdeauna gata să îţi sacrifici adevăratul fel de a fi pentru un model pe care altcineva — în special soţia sau partenera — încearcă să ţi-l impună?
   Cartea lui Michael Gurian explorează, cu mare sensibilitate, trăsăturile pozitive şi negative ale legăturii mamă-fiu şi modul în care apare această legătură în relaţiile adulte. Autorul apelează la poveşti şi exemple mitice, care te vor ajuta să înţelegi forţele care modelează personalitatea unui viitor bărbat, în copilărie şi adolescenţă: primul ataşament, triunghiul mamă-fiu-tată, abuzul, mesajele despre tată şi bărbaţi, pe care mama le transmite fiului. El oferă, de asemenea, o serie de tehnici şi exerciţii practice pentru dezvoltarea emoţională şi spirituală a bărbaţilor: găsirea unui ritual personal, meditaţia ghidată, întocmirea istoricului familiei şi a istoricului propriu, realizarea unui jurnal personal şi a unei scrisori adresate mamei. Pledând pentru echilibru, cartea se încheie cu câteva teme de studiu oferite mamelor de băieţi şi femeilor implicate în relaţii cu bărbaţii.

Întrebarea esenţială pe care trebuie să ne-o adresăm cu toţii referitor la poveştile noastre de iubire este: iubesc eu pentru conţinutul relaţiei sau iubesc pentru a-mi hrăni stima de sine? Conţinutul unei relaţii de cuplu profunde include prietenia confortabilă, stimularea intelectuală, hrană emoţională şi sprijin, extaz sexual şi intimitate caldă, procrearea/ creşterea copiilor. Cu toţii căutăm afecţiune pentru a ne hrăni stima de sine, dar întrebarea este: iubesc eu această femeie/parteneră deoarece fără ea nu aş avea niciun sentiment (nicio oglindă) a sinelui meu esenţial sau am un sine esenţial şi o iubesc deoarece ea este misterul de care are nevoie sinele meu esenţial, pe măsură ce continui să mă dezvolt ca fiinţă umană?

Michael Gurian este un pionier al cercetării diferenţelor de gen şi a impactului lor asupra familiilor, şcolilor, afacerilor, corporaţiilor şi politicilor publice. Cofondator al Institutului Gurian, el predă, ţine conferinţe şi conduce ateliere formative în Statele Unite şi în lumea întreagă. Este autorul a peste douăzeci şi cinci de cărţi, dintre care Leadership and the Sexes şi bestsellerul The Wonder of Boys.
 
Cuprins:

Prefaţă la ediţia din 2010 ... 9
Mulţumiri ... 12
Introducere ... 17


   Partea întâi
CUM INFLUENŢEAZĂ RELAŢIA MAMĂ-FIU VIAŢA UNUI BĂRBAT
... 29
1. În căutarea bărbatului din oglindă ... 33
2. Dansând în oglinzile mamelor noastre ... 69
3. Dansând în oglinzile iubitelor noastre ... 115

   Partea a doua
VINDECAREA RELAŢIEI MAMĂ-FIU: O CĂLĂTORIE INIŢIATICĂ GHIDATĂ
... 143
4. Începutul căutării voastre eroice ... 145
5. Stai cu picioarele pe pământ şi spune cine eşti ... 168
6. Înţelepţii ce merg alături de mine ... 184
7. Furând ochiul graielor ... 212
8. Acceptarea darurilor nimfelor ... 233
9. Confruntarea cu Meduza ... 260
10. Întâlnirea cu Andromeda: recuperarea Femininului Adorat ... 306
11. Reuniunea cu Zeiţa-Mamă ... 326

Epilog: dansând cu Luna ... 337
Bibliografie ... 342
Mulţumiri speciale ... 347
Teme de studiu pentru femei ... 348

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu