Colectia Educatie cu blandete
An aparitie : 2016 (ed.Niculescu), 2023
Editia a II-a
Titlul original: The Explosive Child: A New Approach for Understanding and Parenting Easily Frustrated, Chronically Inflexible Children
Traducerea Ivona Berceanu
ISBN 978-973-34-1527-5
Nr pagini : 224
Format 125 x 200
Pretul la data postarii :16, 50 lei la Editura, 30 lei la Libris, 21 lei la librarie.net
Descrierea editurii:
Dr. Ross W. Greene a pus bazele abordării inovative, fundamentate științific, cunoscute acum sub numele de Soluții colaborative și proactive (SCP), descrisă în cartea de față și în cărțile sale anterioare, The Explosive Child și Lost at school. Dr. Green a activat timp de peste douăzeci de ani la catedra Facultății de medicină de la Harvard, iar în prezent este profesor asociat adjunct în Departamentul de Psihologie la Virginia Tech. Totodată, el este directorul fondator al organizației nonprofit Lives in the Balance (www.livesinthebalance.org), prin care sunt puse la dispoziție, gratuit, o gamă variată de resurse online despre modelul SCP și prin care sunt promovate drepturile copiilor cu probleme comportamentale, ale părinților lor, profesorilor și altor aparținători. Sursa ed ASCR
De acelas autor:
Traducerea Ivona Berceanu
ISBN 978-973-34-1527-5
Nr pagini : 224
Format 125 x 200
Pretul la data postarii :16, 50 lei la Editura, 30 lei la Libris, 21 lei la librarie.net
Descrierea editurii:
Un copil vulcanic este cel care reacţionează cu frustrare extremă la orice schimbare de program, de meniu, de haine sau de mediu: plânge, strigă, loveşte, distruge, vorbeşte urât sau protestează la nesfârşit. Copilul vulcanic se enervează uşor şi se calmează greu, iar pentru părinţii lui, viaţa alături de el poate fi extrem de provocatoare, obositoare, cu episoade dese de disperare, epuizare şi teamă. Va fi oare capabil vreodată copilul vulcanic să‑şi gestioneze emoţiile?
Cartea aceasta, scrisă de psihologul clinician Ross W. Greene, oferă o explicaţie ştiinţifică asupra motivelor pentru care unii copii au un temperament exploziv şi, ce e cel mai important, propune o soluţie bazată pe curiozitate şi colaborare.
„Copiii noştri vulcanici nu sunt nici manipulatori, nici răi sau răsfăţaţi ori în căutare de atenţie cu orice preţ. Pur şi simplu, nu au dobândit la timp strategiile de adaptare la mediu, de tolerare a frustrării şi de soluţionare a micilor probleme.
Ei nu au nevoie de pedepse şi de morală (dacă ai un copil vulcanic, probabil ştii deja că aceste tactici nu ajută la nimic, dimpotrivă), ci de părinţi care înţeleg şi pot purta un dialog deschis întru găsirea unor soluţii care funcţionează pentru toată familia pe termen scurt şi lung.
Metoda lui Greene, bazată pe compasiune şi pe dialog, este aplicată de mulţi ani în şcoli şi în familii, cu rezultate foarte bune. Mă bucur mult că avem această carte şi în limba română!“
Ioana Chicet‑Macoveiciuc, coordonatoare a colecției Educație cu blândețe
De acelas autor:
Cum sa imbunatatim disciplina copiilor la scoala, Orizonturi 2015
Pierdut si regasit. Cum sa ii ajutam pe elevii cu probleme comportamentale, ASCR 2017
Cum sa crestem fiinte umane, Univers 2018
Cuprins:
Copilul vulcanic. O noua abordare pentru intelegerea si educarea copiilor cu frustrari frecvente si inflexibilitate cronica, Univers 2023.
Nota Editia anterioara : Copilul temperamental. O noua abordare pentru a-i intelege pe copiii imprevizibili, Niculescu 2016
Cuprins:
PREFAŢĂ 11
MULŢUMIRI 15
1. Episodul cu gofrele 17
2. Ţi-au sosit lentilele noi 25
3. Intârziere în dezvoltarea abilitătilor 36
4. Problerne nerezolvate 54
5. Adevarul despre consecinte 69
6. Trei optiuni 78
7. Planul B 88
8. Subtilitătile 114
9. Intrebărle 134
10. Farnilia ta 162
11. Problerne şcolare nerezolvate 190
12. Mai bine 215
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu