10/07/2023

CUM SA CRESTEM FIINTE UMANE

Autor: Ross W. Greene
Editura Univers
Colectia Educatie cu blandete
An aparitie : 2018
Editia I
Editia originala: Raising Human Beings. Creating a Collaborative Partnership with Your Child
Traducerea Carmen Scarlet, Horia Nicola Ursu
ISBN 978-973-34-1007-2
Nr pagini : 352
Format 130 x 200
Pretul la data postarii : 25,28 lei la Editura, 22,56 lei la pitic, 36,95 lei la libris

Descrierea editurii:

        Pentru a crește ființe umane adaptabile, fericite și capabile de compasiune, înainte de orice trebuie ca părintele copilului de azi să afle CINE este copilul său, să‐i accepte trăsăturile native, dorințele și așteptările, apoi să‐l ajute să ducă o viață care să fie în concordanță cu acestea. Sarcina părintelui nu este de a modela bucata de lut (copilul său) în forma pe care el și‐a proiectat‐o: copilul nu‐i o bucată de lut, iar părintele nu are o asemenea putere.
        Ce poți și trebuie să faci este să ai influență asupra copilului tău, pentru a‐l putea ghida corect. Iar asta poți obține doar construind cu copilul o relație bazată pe cooperare, ascultare și onestitate.
        Dr. Ross W. Greene, psihoterapeut cu experiență de trei decenii în lucrul cu copii și familii, prezintă în această carte o metodă de dialog prin care orice conflict între părinte și copil se poate rezolva elegant și avantajos pentru ambii, folosind instrumente ca empatia, enunțarea clară a așteptărilor fiecăruia și găsirea de soluții practice prin discuții calme. Nenumăratele exemple te vor ajuta să aplici cu succes această metodă blândă, rațională și eficientă de a fi un ghid de încredere pentru copilul tău.

        Dr. Ross W. Greene a pus bazele abordării inovative, fundamentate științific, cunoscute acum sub numele de Soluții colaborative și proactive (SCP), descrisă în cartea de față și în cărțile sale anterioare, The Explosive Child și Lost at school. Dr. Green a activat timp de peste douăzeci de ani la catedra Facultății de medicină de la Harvard, iar în prezent este profesor asociat adjunct în Departamentul de Psihologie la Virginia Tech. Totodată, el este directorul fondator al organizației nonprofit Lives in the Balance (www.livesinthebalance.org), prin care sunt puse la dispoziție, gratuit, o gamă variată de resurse online despre modelul SCP și prin care sunt promovate drepturile copiilor cu probleme comportamentale, ale părinților lor, profesorilor și altor aparținători. Sursa ed ASCR
        De acelas autor:
Pierdut si regasit. Cum sa ii ajutam pe elevii cu probleme comportamentale, ASCR 2017
Cum sa crestem fiinte umane, Univers 2018
Copilul vulcanic. O noua abordare pentru intelegerea si educarea copiilor cu frustrari frecvente si inflexibilitate cronica, Univers 2023. 
Nota Editia anterioara : Copilul temperamental. O noua abordare pentru a-i intelege pe copiii imprevizibili, Niculescu 2016

Cuprins:

INTRODUCERE 
Incotro ne-ndreptăm 9 

CAPITOLUL 1 
Confuzia rolurilor  15 
CAPITOLUL 2 
Incompatibilitatea 24 
CAPITOLUL 3 
Treburi obişnuite 51 
CAPITOLUL 4 
Ce opţiuni ai la dispoziţie 73 
CAPITOLUL 5 
Cum să rezolvaţi problemele împreună. .  114 
CAPITOLUL 6 
Suportul tehnic 170 
CAPITOLUL 7 
Neliniştea părinţilor  206 
CAPITOLUL 8 
Un parteneriat de durată 236 
CAPITOLUL 9 
Imaginea de ansamblu 305 
CAPITOLUL 10 
Să creştem fiinţe umane  343 

MULŢUMIRI 348 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu