29/04/2013

PASIND PE COJI DE OU. Cum să abordezi relaţia delicată dintre părinţi şi copiii ajunşi la maturitate

Autor :Jane Isay
Editura Curtea Veche
Colectia Familia la Curtea Veche
An aparitie :2011
Traducerea Alina-Gabriela Rudeanu
ISBN  978-973-669-946-7
Nr pagini :256
Format 130 x 200
Pret : 24 lei la Editura,14,40 lei la elefant , 14,40 lei la librarie.net
Disponibilitate BCU



Descrierea editurii:


    Jane Isay a crescut în New York, tatăl ei fiind jurnalist iar mama, medic psihiatru. După ce a absolvit colegiul Bryn Mawr, s-a căsătorit şi s-a mutat în New Haven, unde a lucrat ca redactor pentru Yale University Press. În 1979, a început să colaboreze cu editura Basic Books, iar în următorii 25 de ani a lucrat ca redactor-şef pentru mai multe edituri. Ea a întâlnit de-a lungul timpului experţi în sociologie, pe care i-a ajutat să îşi adapteze lucrările astfel încât să poată fi citite de către publicul larg.
    În 2004, Isay a renunţat la postul de redactor-şef al Harcourt Trade Books pentru a-şi începe propria carieră de scriitoare. Păşind pe coji de ou este prima ei carte.
    În prezent, autoarea locuieşte în Manhattan, la doar câteva case distanţă de fiii ei. Ea are şi un nepot, pe care îl adoră.
    Ne creştem copiii gândindu-ne că, într-o bună zi, aceştia vor ajunge să fie independenţi şi vor avea o viaţă împlinită. Însă, în momentul în care acest lucru chiar se întâmplă, apar şi conflictele între generaţii. Pentru fiecare mamă care se întreabă de ce copiii ei nu o mai sună, există un fiu sau o fiică frustraţi pentru că nu sunt trataţi ca nişte adulţi. Jane Isay îşi propune să ne dezvăluie, în cartea sa Păşind pe coji de ou, secretul relaţiilor armonioase dintre copiii ajunşi la maturitate şi părinţii lor.
    După ce a călătorit pe tot cuprinsul Americii şi a ascultat sute de poveşti de familie, ea şi-a dat seama de câteva dintre aspectele care duc la relaţiile defectuoase dintre copii şi părinţi, în ciuda iubirii care îi apropie. Jane Isay îşi propune să ne demonstreze că, uneori, o schimbare minoră de comportament poate avea un impact major asupra relaţiei părinte — copil.

Cuprins:
Mulţumiri ... 7
Introducere ... 9


       PARTEA I
   Familiile fericite nu sunt toate la fel

1. Unde ne-au dispărut copiii? ... 19
2. Când iubirea se ascunde ... 47
3. Nu există o reţetă universală ... 74

       PARTEA A II-A
   Copii mari, probleme mari

4. Despre viaţa cui vorbim, la urma urmei? ... 101
5. Rude prin alianţă, părinţi vitregi şi alţi străini ... 123
6. Aveţi o fetiţă! ... 149
7. Sursa tuturor relelor ... 176

       PARTEA A III-A
   Legături de familie

8. Acasă, de sărbători ... 205
9. Cântec de iubire ... 226

Epilog: Un gol în inima mea ... 245

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu